Välj avresedatum
8 erbjudanden

Våra bästa handplockade erbjudanden - av resenärer för resenärer.

Se fler

Bali är kanske precis lika drömskt som det låter, häng med till paradisöarna och finn ditt inre lugn och skapa minnen som förgyller ditt liv för alltid. Sagolika Indonesien - resa för de som önskar något utöver det vanliga.

Många kopplar kanske Bali med det ultimata resemålet, något att drömma om när man sitter instängd på kontoret eller när det blåser kallt ute. Att vi kommit att drömma om Bali är kanske inte så konstigt, ön är nästan rent av magisk, så låt oss berätta varför en resa till Indonesiens Bali är så underbart. Bara en sådan sak som att Bali har sju gånger så många revskapade koraller som hela Karibien? Man vet knappt vart man ska börja men låt oss först berätta lite om själva ön. Samhället är uppbyggt kring hinduism och dess kastsystem, men till skillnad från Indien finns det faktiskt inga i samhället som anses vara “orörbara”. På grund av deras religiösa samhälle finns det många heliga platser att utforska. Ett måste är att besöka de unika templen som finns på Bali, med en speciell arkitektur och struktur och byggda efter strikta regler. Templen ligger utspridda runt ön så var inte orolig över att det inte kommer att finns någon i närheten av er. Innan ni besöker de otroliga templen - glöm inte att ta på er lämpliga kläder eller en sarong så att de låter er komma in och beskåda dessa unika byggnader!

Unika tempel, svarta stränder och risfält
Det finns fler saker än tempel som kan få dig att bli religiös på Bali.
När du besöker den mytomspunna ön Bali är det som sagt inte bara makalösa tempel du bör besöka, utan något av det vackraste har människan faktiskt inte skapat själv...

Det är så pass vackert att du kommer att tappa både andan och hakan på många platser runt om på Bali. Du hittar allt från svarta stränder till statyer under vattnet till en skog full av apor. Det finns någonting för alla smaker och preferenser, men vi skulle helt klart vilja tipsa om att försöka sig på vågorna innan du åker hem. Bli ett med vattnet och testa själv ifall surfing är så pass beroendeframkallande som alla påstår. Blanda sand, sol och salt för att låta dig åka med på vågorna, vars varje våg är annorlunda. Är du nybörjare bör du bege dig till södra delen av ön för att lära dig att surfa. Passa på att signa upp för våg-rapporter varje dag du är där! Sist men inte minst bör det nämnas att Bali är bland världens topp 20 platser för surfing!

Vill du hellre sitta still i båten och istället titta på håll när andra surfar, går det såklart väldigt bra. Är du en konstnärssjäl har du också hittat rätt, för den hinduistiska kulturen delar mer än gärna med sig av sin kultur. Gillar du dans? Konst? Musik? Ge dig i slang med invånarna på Bali så tar de med dig på en kulturell resa du inte hade kunnat föreställa dig. Festivaler tar upp mycket av deras tid och är något som lokalbefolkningen älskar, så innan du åker dit - ta en titt på festivalkalendern!

Det bästa sättet att spara tid är att använda den.

– Okänd
Gili-öarna
Indonesien bjuder på mer än bara fantastiska tempel och surfing på Bali, häng med till Gili-öarna.
Det tre Gili-öarna kanske glöms bort när Bali kommer på tal, men de relativt små öarna belägna på nordvästra kusten av Lombok är helt klart värda ett besök.

Hoppa på båten från Lombok och låt den ta dig ut på nya äventyr mot de tre Gili-öarna där alla dykares drömmar går i uppfyllelse. Det är helt klart en plats för avkoppling då det inte ens finns bilar eller motorcyklar på öarna. Detta gör dem väldigt fridfulla och perfekta för soldyrkaren som bara vill läsa en bok i solen i lugn och ro.

Indonesisk mat och tips
Nu när du fått en liten inblick i livet på öarna under din Indonesien-resa, tänkte vi bara ge er en sista spark i baken till varför dessa öar är värda ett besök.
Indonesien utgörs som alla vet av många fler öar och därför blir det en härlig mix av olika kulturer i landet.

Köket utgörs av en härlig mix av ris, kokosmjölk, chili, frukt, sötpotatis, soja, avokado - ja, listan är lång men bara full av godsaker! Den smakrika blandningen gör inte en direkt besviken och här kan du upptäcka fler olika rätter tillsammans med dina nära och kära under den indonesiska solen. Innan ni åker hem måste ni prova på Indonesiens svar på köttbullar - bakso!