erbjudanden

Resor till Cypern

Resor till Cypern bjuder på allt från enorm gästfrihet till underbart god cypriotisk mat. Häng med TravelBird och upptäck det populära Medelhavsresmålet!

Ön som är belägen söder om Turkiet och öster om Grekland har länge varit ett populärt resemål, inte minst bland svenskar.

Det är inte svårt att klura ut varför, tar man sig bara en snabb titt på Google hittar man direkt bilder som från en paradis-ö med kristallklart vatten som ser mer än inbjudande ut. Resor till Cypern bjuder på ett utbud anpassat för fler olika typer av resenärer, vilket gör det lätt att hitta någonting som passar just dig och dina preferenser. Lika väl som det är en toppendestination för barnfamiljer, passar ön pensionärer som längtar efter solen eller äventyrslystna ungdomar på festhumör. Gillar du paraplydrinkar och musik som aldrig slutar kan Ayia Napa vara någonting för dig, men vill du slappa på en strand för att försöka få en glimt av Aphrodite? Ja, då ska du bege dig till Aphrodite’s Klippa i närheten av byn Pissouri. Det sägs att om du simmar runt klippan kommer du tillbaka och ser 10 år yngre, så vill du inte se yngre ut, se upp! Den nyfikna kan också ta en titt på skeppsvraket Zenobia som sjönk 1980, som en mindre Titanic!

Kärlekens ö

En resa till Cypern bjuder på mycket kärlek i alla olika former!

Detta är den riktiga kärleksön! Grekands kärleksgud Aphrodite föddes nämligen på Cypern och hennes kärlek har definitivt smittat av sig. Det finns som sagt mycket kärlek på Cypern, i alla dess former. Allt från kärleksfulla cyprioter till ständer fulla av kärlek. Det är också en ö av med mycket rik historia, och visste ni att en hel stad på Cypern är med på UNESCO;s världsarvslista? Staden heter Paphos och har varit centrum för kulten kring olika gudarna, och kanske främst då Aphrodite. Hon föddes nämligen på denna lilla ö och flera tempel uppfördes till hennes ära från 1200 år f.Kr. och framåt. Ruinerna finns kvar att beskåda - ganska gammalt och ganska så häftigt om ni frågar oss!

En resa till Cypern bjuder också andra härliga saker, och visste ni att de faktiskt har sommar i ca 8 månader? Det subtropiska klimatet gör att från April till November är det rena rama högsommar. Så känn ingen stress till att behöva boka under de hektiska sommarmånaderna, även om dom är kanske lite extra härliga. Utöver en lång sommar har Cypern också riktigt stora berg, vilket möjliggör att du i princip kan åka både skidor och ligga på stranden under samma resa! Varför inte passa på att unna dig all-inclusive resor till Cypern och njut av en härlig semester! All-inclusive resor är alltid härligt att göra, passa även på att åka på en all-inclusive till Malta, Kreta eller varför inte till underbara Mallorca!

Mat och kultur på Cypern

Vill du äta och dricka gott? Då har du garanterat hittat rätt.

Världens äldsta vin och nationalosten halloumi som gör dig närmst religiös - det är vad som väntar dig under resor till Cypern. En blandning av allt det goda från Grekland och Turkiet gör Cyperns mat oemotståndligt god. Många är redan stora fan av köket runt Medelhavet och här får du utforska och upptäcka det ytterligare. Rätter som du inte får missa under din resa till Cypern under din vistelse är: Kleftiko - en lammrätt som lagats i minst 24 timmar och marinerats i kryddor som citron och kanel, Moussaka - den cypriotiska versionen av lasagne, med aubergine och lamm istället för pasta och nötkött!

Detta får du inte missa på Cypern

Det finns mycket som väntar på att utforskas och bli upptäckt på Cypern, här är några saker ni inte får missa.

Beroende på intresse och humör finns det någonting för alla på ön, tycker du om att meditera eller försvinna in i yogans värld? Hitta allt från gömda stigar till lokala yogaklasser.

  • Gå på en lokal yogaklass
  • Lär dig att dyka på några av de mest dykvänliga vatten som finns
  • Ta dig ut på en hike i bergen för att upptäcka naturen på nära håll
  • Smaka deras lokala honung som är top notch
  • Glöm Turkish delight - Cyprus delight serveras det här!
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter