Resor till Halkidiki

TravelBird tar dig till vackra sandstränder och enastående natur - med våra resor till Halkidiki får du uppleva något utöver det vanliga.

Erbjudanden

Välj avresedatum
6 erbjudanden
Med oss kan du utforska det grekiska paradiset med varmt Medelhavsklimat och upptäcka en värld full av historia. Med TravelBird skapar du minnen för livet och upplever en resa du aldrig vill att tar slut.

En timme från Greklands näst största stad Thessaloniki hittar du Halkidiki - en av landets mest populära resmål. Halkidiki är beläget i norra Grekland och består av tre halvöar som alla erbjuder något för sig - långa sandstränder, livlig natur och fantastiska sevärdheter. Förr i tiden var koppar den viktigaste exportvaran och enligt sägnen härstammar namnet Halkidiki från det grekiska ordet ‘halkos’ som betyder ‘koppar’. Enligt legenden föddes Aristoteles i Halkidiki år 384 f.Kr. vilket gör regionen till en historisk plats. Halkidiki bjuder inte endast på en intressant historia för kulturintresserade, men även aktiviteter för naturintresserade och sysselsättningar för hela familjen. Med TravelBirds resor till Halkidiki får du semestra i paradiset och njuta av den grekiska kulturen. Festa in på småtimmarna och ät den grekiska maten som vi alla älskar - vi garanterar dig en oförglömlig resa till en av Greklands vackraste områden vid det Egeiska havet.

Kassandra, Sithonia och Athos - Halkidikis “tre fingrar”

Den klassiska semesterorten, paradiset för naturälskare och den heliga munkrepubliken.

Med våra resor till Halkidiki har du chansen att uppleva tre olika världar under din semester. ‘Kassandra’ - grekiska orten med lyxhotell och stränder, ‘Sithonia’ - stället för naturintresserade och ‘Athos’ - en av världens märkligaste platser.

Den populäraste halvön är utan tvekan Kassandra med sina fina sandstränder och sitt kristallklara vatten. Kassandra är den västligaste halvön och lockar mest turister av dem alla - både utländska och inhemska. Här finns det största utbudet på hotell i Halkidiki och ett flertal restauranger längs med kusten. Denna halvö bjuder på en äkta grekisk atmosfär och underhållning i högsta grad. Vi rekommenderar att besöka Halkidikis balkong - den lilla staden Afitos med magisk utsikt över den glänsande bukten. Agios Demetrius-kyrkan från 1858 är stadens största sevärdhet och värt ett besök. Om du är festsugen bör du besöka Kalithea som erbjuder ett stort utbud av barer och nattklubbar. Det bästa sättet att återhämta sig efter en utekväll är en dag på den 7 km långa stranden i Polichrono. Här kan du njuta av en iskall dryck och hyra en solstol. En vistelse på Kassandra innebär även ett besök i Sani där du kan skåda lyxiga yachter och segelbåtar.

Sithonia är den mellersta halvön och erbjuder ett rikligt naturliv för alla naturälskare. Här finns färre hotell och inte lika många turister. För att njuta av Sithonia på bästa sätt rekommenderar vi att bo på en campingplats. Vad är bättre än att vakna upp i naturen med utsikt över det klarblåa havet? Om du är en riktig äventyrare kan du passa på att fånga din egen fisk vid kusten. Här är det vanligt att träffa lokala fiskare som gärna hjälper till och delar med sig av sina fisketips. Sithonia anses vara den vackraste av de tre halvöarna och erbjuder något utöver den vanliga. Förutom att ligga på stranden och bada i det turkosa havet rekommenderar vi att hyra en cykel för att upptäcka ön på bästa sätt. Eller varför inte hyra en båt och utforska de isolerade stränderna? Eftersom Sithonia är känd för sin fantastiska natur bör du även gå på hike bland bergen eller delta i en dykningskurs. Missa inte klostret ‘Triopotamus’ som är öppet för turister, beläget i staden Neos Marmaras.

Den tredje halvön är Athos - den så kallade “munkrepubliken”. Självstyret har sedan 1988 varit med på UNESCOS:s världsarvslista och är en extremt religiös plats med strikta regler. Förr i tiden bodde här 40 000 munkar i 40 kloster - idag bor här endast 2000 munkar i 20 kloster. Athos får endast besökas av män och anses ofta vara den märkligaste platsen i världen. Även om Athos innebär stränga regler för besökare rekommenderar vi ett besök till denna halvö - en plats som Athos stöter man inte på ofta.

Halkidikis historiska höjdpunkter

Med våra resor till Halkidiki har du chansen att besöka naturens egna skapelse - grottan där Europas äldsta skelett hittats.

Med TravelBird kan du resa tillbaka i tiden och uppleva Halkidiki - platsen där ett samhälle formades och tempel byggdes år 4000 f.Kr. En resa till Halkidiki är en lärorik och intressant historielektion.

300 meter över havet befinner sig Petralonas grottan med häpnadsväckande formationer och vackra färger. Grottan upptäcktes 1959 av den lokala befolkningen och har sedan många år tillbaka varit en av Halkidikis största sevärdheter. Förutom ben och fossiler från utrotade djur har man även hittat ett 700 000 år gammalt skelett från en man. Vi rekommenderar en guidad tur för dem som vill få ut det mesta av besöket i grottan. Eftersom Halkidiki representerar Aristoteles hem bör du även besöka Aristotelesparken. Här finner du en ståtlig staty av den berömde filosofen och ett landskap med vacker natur. Ruinerna av Dionysos och Zeus tempel, samt kapellet i Kalithea från 1865 är platser som historieälskare inte får missa. För en resa tillbaka i tiden rekommenderar vi museet Polygros för att lära dig mer om alla arkeologiska fynd från Halkidiki.

Vingårdar och grekisk mat

Lokalproducerat vin och färsk ost väntar på dig i Halkidiki.

Halkidiki är vingårdarnas paradis - med TravelBird kan du delta i vinprovningar och matlagningskurser bland vackra landskap och ta del av den grekiska kulturen på bästa sätt.

Njut av en fantastisk dag på en av Halkidikis vingårdar och beundra de vackra landskapen omkring dig. Vi rekommenderar att göra en dagsutflykt för att smaka på lokala viner och färska ostar. Halkidikis vingårdar hör till de mest kända vid Medelhavsområdet och är något man inte vill missa. Lär dig allt om de ekologiska vinsorterna och upptäck hemligheterna bakom vingårdarnas framgång. För den bästa upplevelsen bör du även utforska den kulinariska sidan av Halkidiki. Testa en matlagningskurs med Halkidikis främsta kockar och lär dig nya recept som du kan ta med dig hem. TravelBirds resor till Halkidiki innebär även en semester fylld av grekiska restauranger som erbjuder himmelsk mat. Vi på TravelBird har tagit reda på de bästa platserna för dig som vill äta grekisk mat tillsammans med lokalbefolkningen. ‘Mpoukadoura’ på Sithonia är känd för sin mångsidiga meny som varierar dagligen beroende på dagens fångst och tillgängliga ingredienser. Hett tips är att smaka på deras räkor och bläckfisk. ‘Marigoula’ är känd för sitt vänliga bemötande och unika maträtter. Här rekommenderar vi att beställa deras ‘trachanas’ - den traditionella grekiska pastan. Sist men inte minst vill vi tipsa om ‘Marina’ - den prisbelönta fiskrestaurangen grundad 1989. För att smaka på något fenomenalt bör du beställa den berömda hummerpastan eller fisksoppan.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter