Trustpilot
ic_check_circle_black_24px copy 10
erbjudanden
Välj avresedatum
84 erbjudanden

Resetyp

Populära erbjudanden

Se alla

Landet som erbjuder allt från vackra bergsvandringar till kulinariska smaksensationer - Italien - har något för alla, oavsett vart i landet resan bär av!

Vad som förenar Italiens regioner, från bergslandskapen i norr till de kritvita stränderna i syd, är italienarnas kärlek för - och stolthet över - mat. Det italienska köket är världskänt, och ingenstans smakar det bättre än i ursprungslandet självt. Upptäck hur en äkta pasta carbonara ska smaka eller njut av färsk fisk direkt från kusten en bit bort. Det stövelformade landet vet vad livskvalitet innebär och dess invånare älskar att leva “La dolce vita” - det goda livet. Resor till Italien får oss svenskar, precis som italienarna, att längta lite extra efter att njuta av god mat och gott vin samt att låta livet gå i sin egen takt!

Längtar du efter att sticka tårna i varm sand och att speja ut över det azurblå Adriatiska havet? Kanske med en iskall aperitivo rosso i handen? Då är det till södra Italien du ska resa!

Även om många lockas till Italien av härliga städer som Palermo och Neapel, så är strandlivet på de italienska öarna inte att underskatta. Medelhavets två största öar - Sardinien och Sicilien - bjuder på ett något torrare klimat än resterande södra delar av Italien, men när det kommer till fantastisk natur är öarna två pärlor du absolut inte får missa.

Italien är matkulturens mecka och du kan förvänta dig högklassiga rätter både på hotellet och på kvarterstrattorian runt knuten. Kanske blir du sugen på att köpa med dig en bit av Italien hem, i form av något lokalproducerat? Satsa då på god honung, getost, rött vin eller bröd - några av Sardiniens specialiteter. Men kom ihåg att du måste checka in bagaget om du väljer att ta med dig något i flytande form.

I mellersta Italien hittar du den perfekta kombinationen av trendigt storstadsliv och italiensk landsbygd.

Passa på att prova lokalproducerade viner i Toscana eller upptäck Florens pulserande stadsliv. Res till Italien och njut av att slippa välja mellan storstadsäventyr och lugnet i pittoreska landsortsidyller - mellersta Italien har något som passar alla! Roms anrika historia gör ett besök till huvudstaden till ett måste, men när du strosat runt på piazzorna och sett Colosseum kan det också kännas härligt med lite omväxling. Hyr en bil eller ta bussen ut bland Toscanas böljande kullar, stanna till på en vingård och provsmaka gårdens egna viner, som gör sig allra bäst i kombination med en god pasta och en glödande solnedgång.

Passa på att resa till Italien och dess norra delar, som ger möjlighet till att upptäcka mytomspunna städer eller uppleva landsbygdens fantastiska vyer.

I norra Italien hittar du en av landets vackraste och mest kända städer, Venedig. Samma stolthet för mat som hela landet delar hittar du även här, och det du inte får missa är Cicchetti, Italiens svar på Spaniens tapas. Små rätter delikat tillagade och serverade tillsammans med husets vin - gör som lokalborna, samlas för Cicchetti och njuta av livets goda! Venedig - “Staden som står på pålar i vattnet” - staden som sjunker i takt med att vattennivån ökar. Enligt Svenska Dagbladet sjunker staden med två mm per år och det finns inte längre många centimeter att ta ifrån, vilket gör att ständiga översvämmningar plågar staden. Men den bedårande vackra staden som är full av kanaler, pittoreska hus och vänliga människor blir bara mer magisk med vetskapen om att dess dagar är räknade. Håll utkik efter TravelBirds resor till Venedig och besök staden medan den fortfarande finns!