4 erbjudanden

Resor till Kanarieöarna

Är du också trött på regn, rusk och kalla vindar? Välj bland våra resor till Kanarieöarna och vips sitter du med sol i ansiktet och en cocktail i handen!
Se mer:
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Ögruppen där solen alltid skiner och drinkarna aldrig tar slut. Resor till Kanarieöarna bjuder inte bara härliga stränder och vackert väder - här hittar ni aktiviteter och äventyr som passar alla!

Ögruppen vid namn Kanarieöarna, som egentligen betyder hundöarna på latin (det var alltså inte kanariefåglarna som ön fick sitt namn av), är en förtrollade plats med behagligt klimat året om. Beläget i Atlanten norr om Afrikas kust hittar vi ögruppen som består av 7 större öar: Lanzarote, La Palma, El Hierro, Fuerteventura, La Gormera, Gran Canaria och Teneriffa. Dessa öar har ni säkert hört talas om tidigare, då det länge varit ett väldigt populärt resemål bland svenskar när kylan slår till på hemmaplan och man suktar efter värmen. Men det finns otroligt mycket mer än ett stabilt härligt klimat, fina ständer och en lagom lång flygresa som gör dessa öar till någonting extra. Alla har sin egen charm och upptäck tillsammans med familj och vänner vilken ö som passar just er. Öarna som egentligen är gamla vulkaner har alla en intressant historia och visste ni att det faktiskt finns ett visselspråk där? Häng med på en resa till Kanarieöarna och ta själv reda på varför det är en så pass välbesökt ögrupp - år ut och år in!

En ö för alla

Alla gillar vi olika och de 7 olika öarna gör det lätt att hitta rätt! Ni hittar någonting för alla så låt oss berätta lite om de olika öarna innan ni åker väg.

Familjesemester, en lugn helg med svärföräldrarna, en resa med kompisgänget eller kanske bara en romantisk semester för två? Låt oss berättar vart ni hittar det bästa plasterna. Gillar du att kunna välja mellan helt olika saker att göra när du vaknar på morgonen? Ja, då är kanske Teneriffa någonting för dig. Här kan du nämligen göra allt från att besöka stora städer med fantastisk historia, till att besöka små byar på landsbygden men också stora nationalparker. Vill du inte spendera så mycket pengar? Då är Teneriffa verkligen ön för dig, besök en vulkan, bada bland klippor eller gå på galna festivaler - helt gratis!

Gran Canaria har lite samma känsla som Teneriffa, men har ett rykte om sig att vara mer turistigt - vilket faktiskt inte stämmer! De har ungefär lika många besökare varje år och stränder som inte gör någon besviken. Sceneriet och landskapet på Gran Canaria är också helt klart storslaget. Lanzarote ska ni besöka om ni har passion för bevarat landskap, här har det nämligen jobbats hårt för att inte byggas stora turistattraktioner. Gillar du att surfa? Ta nästa flyg till den äldsta och blåsigaste ön Fuerteventura! Eller varför inte besöka sen sötaste ön? La Palma är känd både för att vara vacker men också för sin historia kring pirater och äventyr. Mystik hittar ni på El Herro. Som ni hör bjuder en resa till Kanarieöarna på mycket härligt! Om du gillar Kanarieöarna så kan du även göra spännande resor till Nerja, du kanske vill besöka den underbara huvudstaden i landet genom att göra en resa till Madrid eller så kan du göra en resa till Benidorm. En sista minuten till Spanien är också något att rekommendera om du vill komma iväg snabbt och enkelt till det underbara landet!

Mat och kultur

Den spanska ögruppen med ofattbart god mat och influenser från flera håll!

Häng med och upptäck maten och kulturen runt om på de olika öarna. Mycket av maten innehåller potatis, som faktiskt har en annorlunda smak än våra potatisar här hemma, vilket beror på det faktum att de växer och frodas i vulkanjord! Måltiderna byggs ofta runt olika typer av fisk, vilket kanske inte är så otippat. Maten på ön är en kombination av det spanska köket men också med mycket afrikansa och latinamerikanska influenser. Passa på att äta lokala råvaror, nyfångad fisk och deras kända bananer. Innan du går hem och lägger dig för kvällen - ropa in deras dessert bienmesabe - som faktiskt betyder “jag tycker att det smakar gott”!

Gå på disco rulla hatt med suntrip varje natt!

Gör som Stig-Helmer och Ole och passa på att ha så roligt som möjlig!

Här kommer våra bästa tips för att göra din resa till Kanarieöarna så bra som möjligt:

  • Spendera inte en hel dag med att leta efter Pepe’s Bodega…
  • Besök sanddynorna i San Bartolomé de Tirajana och låtsas som att ni är i öknen.
  • Strosa runt i gamla delarna av centrala Vegueta, Las Palmas.
  • Besök också charmiga Colonial City of San Cristobal de la Laguna på Teneriffa.
  • Njut av den vackra naturen och de oförglömliga stränderna!
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter