Välj avresedatum
4 erbjudanden

Våra bästa handplockade erbjudanden - av resenärer för resenärer.

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
Gruppresa på färggranna Kuba med dagliga utflykter
Rundresa 13 eller 15 nätter Kuba
Kuba - denna karibiska paradisö bara väntar på att utforskas! Kuba bjuder på vackra stränder, fantastiskt frodiga landskap, imponerande kolonialark...
 • Rundresa på Kuba
 • Daglig frukost & lunch
 • Dagliga utflykter med engelsktalande guide
 • 2 eller 4 nätter med all-inclusive i Varadero
 • Avresa från Göteborg, Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 18.219 kr
beräknat på 2 personer
 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Transfer inkluderad
Punta Cana med karibiska stränder & all-inclusive
Solsemester 8, 11 eller 13 nätter Punta Cana
Vita stränder så långt ögat kan nå, latinamerikanska rytmer och superbillig hummer. Ta fram boken du länge velat läsa och slå dig ner vid det parad...
 • 4* hotel direkte på stranden
 • All-inclusive på hotellet
 • Avresa från Göteborg, Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 13.319 kr
beräknat på 2 personer
Passa på
 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
Stad & strand på Kuba
Solsemester 8, 11 eller 15 nätter Kuba
Med denna resa kommer du få en upplevelse för livet av det färgsprakande, fascinerande och världsunika landet Kuba! Och det blir en resa som ingen ...
 • 7, 10 eller 14 nätter på 2 olika hotell på Kuba
 • Frukost & all-inclusive
 • All transfer & utflykt i veteranbil i Havanna
 • Avresa från Göteborg, Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 11.789 kr
beräknat på 2 personer
 • Boende inkluderat
5*-lyxkryssning längs Panamakanalen
Kryssning 17 nätter
Drömmer du om en unik och oförglömlig resa med lyxig atmosfär? Upplev platsen där vår planet förenade Stilla havet och Atlanten på denna lyxkryssni...
 • Kryssning från USA genom Panamakanalen
 • Helpension ombord
 • Samtliga transfers ingår
 • Evenemang och underhållning ombord
från pris per person från 24.329 kr
beräknat på 2 personer

Se fler

Karibien resor har något att erbjuda varje livsnjutare och äventyrare. Oavsett vart i Karibien resan bär av, lär upplevelsen bli enastående i detta paradis!

Karibien är väldigt varierande och beroende på vilken typ av Västindien resor man vill ha, så kan man välja mellan till synes nästan oändligt många öar. Inför en resa till Västindien kan man välja mellan flera öar i det Karibiska havet, som delas in i Antillerna, Bahamas och Turks- och Caicosöarna. De Stora Antillerna omfattar de fyra större öarna Kuba, Jamaica, Puerto Rico och Hispaniola, som är delad i två stater; Haiti och Dominikanska republiken, samt Caymanöarna. De Små Antillerna ligger öster och söder om Stora Antillerna och består av flera mindre öar så som de Amerikanska och Brittiska Jungfruöarna, Saint Martin, Guadeloupe, Martinique, Grenada, Aruba, Bonaire och Curaçao. I öst finns också Barbados och Trinidad och Tobago. Karibien kallas också Västindien för att Christopher Columbus letade efter en ny sjöväg till Indien och namnet har stannat kvar eftersom man ville markera skillnaden till Östindien som dagens Indien förut kallades. Ordet Karibien däremot kommer från carib-indianerna som är ursprungsbefolkningen som fortfarande lever i norra Sydamerikas kust. Oavsett till vilken av öarna resan bär kommer alla dina sinnen att stimuleras med exotiska smaker, karibiska toner och vackra vyer.

Kuba - där tiden står stilla och exotiska Dominikanska republiken
Kuba är ett äventyrligt paradis med många kulturhistoriska arv som bara måste upplevas minst en gång i livet, medan Dominikanska republiken är livsnjutarens paradis med något av de bästa all inclusive Karibien har att erbjuda.
På Kuba verkar det som att tiden har stannat sedan 50-talet med gamla amerikanska bilar, rik historia och byggnader från koloniala tider. Dominikanska republiken bjuder däremot på livlig merengue musik långt in på natten, vacker natur och avkopplande

Om du vill ha en extraordinär upplevelse så är Kuba en destination som bör upplevas bland alla resor till Karibien som idag erbjuds. Kuba står ut med sin fascinerande historia, långvariga kommunistiska styre, vackra koloniala arkitektur och oändligt långa vita sandstränder. Kuba är Karibiens största ö och var en spansk koloni från sent 1500-tal till slutet på 1800-talet, vilket idag syns i arkitekturen. Kuba präglas ännu idag av att ha varit en kommuniststat under Fidel Castros styre i nästan femtio år, som strävade efter att vara självständigt från amerikansk imperialism. Så nyligen som sommaren 2015, under Fidels brors Raul Castros styre, återställde USA och Kuba diplomatiska relationer, som varit brutet sedan år 1961 under det Kalla kriget. År 2016 reste President Barack Obama till ön som första amerikanska president som besökt Kuba på 80 år! Huvudstaden Havanna är färgstark både till arkitektur som till kultur, och bjuder på en unik musikscen som inkluderar afro-kubansk jazz, salsa och toner inspirerat från västafrikanska och spanska musikstilar. Utanför staden kan du också besöka Ernest Hemingways hus och lära dig om hans liv på Kuba.

Resor till Karibien erbjuder mångfaldiga destinationer och däribland Dominikanska republiken som är hemland för musik och dansstilarna merengue och mer romantiska bachata. Dominikanska republiken har nästan allt att erbjuda dig som vill njuta av en maxad resa. Det finns många olika områden man kan välja att resa till och njuta av det varma vädret, turkost hav och vita sandstränder. De populäraste destinationerna är Punta Cana i öst, Puerto Plata i norr, La Romana i söder samt huvudstaden Santo Domingo. Santo Domingo är en av Karibiens äldsta städer med intressanta sevärdheter så som byggnader från 1500-talet och den första katedralen som byggdes i den Nya världen. I Dominikanska republiken kan du prova på att surfa, snorkla i grunda vatten och dykning är möjligt så väl på nybörjarnivå som mer avancerad. Här är också grott- och vrakdykning möjligt för den som gillar äventyr. Vad du än vill ha ut av din resa, så kan du garanterat hitta det i Dominikanska republiken.

Att resa betyder att nå ett mål. Att vandra betyder att vara på väg.

– Theodor Heuss
Upptäck Karibiens smaker
En Karibien resa skulle inte vara komplett utan att ha smakat på det lokala köket och dess specialiteter.
Det karibiska köket består till stor del av basvaror så som ris, bönor och olika kött. Maträtterna är dock långt ifrån tråkiga och överraskar dig med smaker du inte är van med hemifrån.

Karibiens matkultur består till stor del av ris, kyckling, bönor, potatis, fläsk, fisk, färska frukter, bröd och olika grytor. På ön Saint Lucia kan du till exempel smaka på exotiska specialiteter så som skölpaddsgryta och bläckfiskgryta. På Kuba är maten ganska kryddfattig, och det är något som är gemensamt för många av de lokala köken i Västindien. Till maten dricks oftast vatten, lokal öl eller rom. På Trinidad och Tobago har mat, liksom musik, starka indiska influenser och kryddning därefter. Det dominikanska köket kallas criollo och är en blandning av det spanska, afrikanska och karibiska köket. Landets mest typiska rätt kallas “la bandera” som består av vitt ris, röda bönor, köttfärsgryta, sallad och grön banan kallad “platano”. Platanos är en mindre söt variant av banan som är väldigt typisk i Karibien och äts friterad, kokt eller i en platanogryta. Dominikanska republiken är en av världens största producenter av sockerrör, vilket används för att producerar mycket rom och denna dricks efter maten och ute på barer i form av mixade drinkar så som piña colada.

Restips för en resa till Västindien
Resor till Karibien ger dig garanterat många nya upplevelser som du sent kommer att glömma. Vad du än vill ha ut av din resa, har Karibien allt att erbjuda!
Tänk på vad du vill ha ut av din Karibien-resa innan du väljer destination; är det total avkoppling på all-inclusive hotell som lockar, en resa som stimulerar din nyfikenhet för historia och kultur eller om du vill uppleva vacker och unik natur.
 • Upptäck Kuba - färggrann arkitektur, vacker natur, fascinerande historia och dansant musik som kan höras överallt.
 • Njut på Dominikanska republiken - här finns lite av allt; all inclusive för njutarna, vandring i Pico Duarte, lata dagar på milslånga stränder och olika vattensporter.
 • Om du är en rom-entusiast så ska du smaka på de olika romsorterna särskilt på Dominikanska republiken, Kuba och Jamaica.
 • Prova på unik snorkling eller dykning under en Västindien resa, eftersom du här kan se vackra och livliga korallrev, simma med sköldpaddor och exotiska fiskar, och kanske t.o.m. se en haj eller två. I Dominikanska republiken kan du dessutom ha chansen att se knölvalar från januari till mars.
 • Resor till Karibien skulle inte vara kompletta utan att ha upplevt den unika natur som Västindien har att erbjuda. Vandra genom den tropiska regnskogen El Yunque i Puerto Rico, åk zipline (linbana) genom djungeln i Dominikanska republiken, Puerto Rico eller St. Kitts eller simma under vattenfall och upptäck grottor på flera av öarna.