7 erbjudanden

Resor till Kroatien

Azurblått vatten, sagolik natur och historisk arkitektur... Resor till Kroatien är nästan samma sak som resor till paradiset.
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Kroatiens milslånga kustremsa i kombination med dess bergrika regioner gör landet mångsidigt, med varierande landskap och aktiviteter.

För den som vill kombinera avkopplande stunder på de vackra stränderna med bra priser, och äventyr finns oändliga möjligheter under en semester i Kroatien. Kom nära naturens skönhet och vandra i en av UNESCOs världsarvslistade nationalparker Plitvice, eller besök någon av landets välbevarade historiska städer för att uppleva äkta medelhavsarkitektur som dateras ända tillbaka till 500-talet. Det finns verkligen något för alla och oavsett om du väljer att hyra hus i Kroatien eller föredrar att boka en all inclusive i Kroatien, så ger den vänliga lokalbefolkningen och dess magiska omgivning dig gott om själsfrid och tillfällen att andas ut och njuta av en perfekt semester. Det finns många lockande turistdestinationer i Kroatien, så om du har svårt att bestämma dig kan du med fördel låta dig inspireras av några av TravelBirds noggrant utvalda erbjudanden för att garantera en oförglömlig resa - så njut av härliga sommarresor i det underbara landet Kroatien!

Ett kulturellt mecka

Fascineras av Kroatiens välbevarade kulturrikedomar! Landet har hela 7 världsarv utsedda av Unesco, som lockar historieintresserade från världens alla hörn.

Kroatien kryllar av kulturella skatter! Med ett oräkneligt antal gamla byggnader och vackra historiska platser är Kroatien medelhavets mindre kända vällfärdsmål.

Vad föredrar du? Att semestra i Kroatien med utflykter till några av de vackraste världsarven på UNESCOs världsarvslista, som katedralen i Šibenik, eller göra en resa till Dubrovnik och Trogir som är två uråldriga städer.

Välja att upptäcka några av de mindre turistiga, men minst lika utsökta historiska pärlor som Blaca Hermitage och Zadar. Enligt Svenska Dagbladet är det just möjligheten till annorlunda utflykter och fantastisk mat som är skälet till att det blivit allt mer populärt att resa till Kroatien.

Medelhavets bästa skaldjur

Färska ostron, krabba eller hummer... Det är bara några av de delikatesser du hittar i Kroatien. Njut av skaldjur av toppkvalité.

Hamnstäderna och öarna i Kroatien är särskilt kända för sina förstaklassiga skaldjur som är färskfiskad lokalt och framförallt prisvärd!

Med sol och bad i sikte tar populära Kroatienresor oftast med dig till någon av de tre kustregionerna Istrien, Kvarner och Dalmatien. Förutom ett läckert strandliv utmed det glittrande Adriatiska havet, hittar du även ett fantastiskt sortiment på fisk och skaldjur här. Gå inte miste om att prova lokala ostron som är en specialitet i Dubrovnic. Göteborgspostens reportage om Kroatien trycker på att landets prisnivå generellt sett är låg och att när det kommer till mat kan du enkelt äta gott för en liten peng. Perfekt om du vill koppla av till fullo och samtidigt prova på restaurangerna i närheten.

Grönskande skönhet

Få länder har så många olika och vackra naturrikedomar som Kroatien, res dit och upptäck den magiska naturen på nära håll.

Exotiska vattenfall, frodiga skogar, dramatiska berg, kristallklara sjöar och läckra klapperstensstränder. Boka ett flyg till Kroatien, njut av sol och bad och ta chansen att uppleva ett land som har allt!

Naturen har under århundradena förfinats och bjuder idag på en show som lämnar vem som helst hänförd av Moder Jords känsla för skönhet. Enligt Lonely Planet sägs, nationalparken Plitvice vara som ett magiskt sagoland där man kan stöta på moln av tropiska fjärilar och ta sig med båt över sjöarna. Titta på TravelBirds erbjudanden till Kroatien och låt dig inspireras av vyerna. Föreställ dig känslan av att upptäcka det på egen hand, kanske hittar du en ny favoritplats, som tidigare är helt orörd av människor. Möjligheterna är oändliga!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter