Resor till Mallorca

Sol, sol och mera sol - är det inte det vi alla tänker när vi talar om resor till Mallorca? Välj och vraka bland TravelBirds resor till denna semesterö!

Erbjudanden

Välj avresedatum
3 erbjudanden
Denna spanska ö blir bara mer och mer populär - och det kanske inte är så konstigt då en resa till Mallorca bjuder på allt från äventyr till paradisstränder!

Utbudet på den spanska ön är kanske allas svar på en fantastisk semester. Gillar du att hänga på stranden? Mallorcas stränder och strandklubbar tar strandhänget till en helt ny nivå. En Mallorca-resa välkomnar dig med fantastiska restauranger, terrasser och strandklubbar där du kan göra allt från att sola hela dagen till att sippa på en bubblande drink i solnedgången. Den otroligt vackra ön är allt ifrån tråkigt och här finns allt från den fantastiska staden Palma, med arkitektur helt klar värt ett foto eller två, till vingårdar och landskap du sent glömmer. Utforska de smala gatorna i Palma de Mallorca och ta del av deras fantastiska mat och kultur. Med över 3400 restauranger i Palma känns det säkert att säga att ni knappast kommer att tröttna på utbudet av mat! Avsluta alltid restaurangbesöken med att be om ‘ensaimadas’ deras lokala bakverk - resor till Mallorca sviker inte med tanke på god mat och livsnjutning!

Spaniens största ö

Mallorca har faktiskt varit bebott ända sedan 7000 f.kr, populärt ett bra tag helt enkelt? Inte svårt att se och förstå varför...

Allt från pirater, kungar, kända författare och konstnärer har alla sökt sig till Mallorca.

I och med sitt perfekta läge i Medelhavet är det inte bara turister som sett potentialen i ön - allt från arméer till pirater har också försökt och vissa fall lyckats ta över ön under årens gång. Öns rika historia kan underhålla en i flera timmar och är långt i från tröttsam och enformig! Men det är inte bara öns historia som imponerar, ön är också känd för att vara en av de vackraste och många kontnärer har sökt sig just till Mallorca för att hitta inspiration vid dess dramatiska och vackra kust under flera decennier. En resa till Mallorca attraherar många olika typer av människor, allt från de som vill koppla av i skuggan till de som gillar fart och fläkt!

Gillar du vin? Då har du också hittat rätt. Resor till Mallorca bjuder på många vingårdar och för vinälskaren måste du passa på att ta del av oförglämliga vinprövningar. Är rött favoriten? Sauvignon, Syrah Monastrell, Merlot Manto Negro och Tempranillo är några av de druvor som frodas på ön! Ni som gillar vitt kan också känna er lugna, utbudet är minst lika stort på den fronten. Ta er en tur till öns berömda vinområde Bodega. Och nej - du hittar inte 80 procentig rom på vinflaska där!

Platserna du inte får missa

Det finns gott om magiska platser under resor till Mallorca, här kommer våra bästa tips på ställena du inte vill missa.

Känner du för att bada näck eller bara ha en hel strand för dig själv? Ja, då ska du ta fram papper och penna nu.

Du måste kanske vara beredda på att klättra lite för att komma fram till de gömda och härliga stränderna, men det kommer garanterat vara värt det. Om du är beredd på en vandring är Es Caló ett alternativ för dig, tre kilometers promenad från Cala Mata hittar du kristallklart vatten som gjort för att snorkla. Vill du ha en som är verkligen helt för dig själv? Bege dig då till Cala Sequer, en lugn och fridfull strand som inte många känner till. Men precis som med Es Caló måste man kämpa lite för att ta sig dit - så förbered dig på lite jobb - som helt klart kommer att vara värt det! Ingen resa till Mallorca är komplett utan ett besök till någon av de avlägnsa stränderna.

Tips och rolig fakta inför din Mallorca-resa

Pass, solhatt och biljetter? Men det finns lite andra grejer som vi skulle vilja lyfta fram innan du utforskar denna fantastiska ö i egen takt.

Rolig fakta som du kanske inte visste om Mallorca:
  • 45% av världens all olivolja kommer från Spanien, så du behöver inte snåla!
  • Passa på att träna upp eller damma av din spanska! Mer än 400 miljoner människor i världen pratar faktiskt spanska…
  • Rafael Nadal, deras kända tennisspelare, spelade faktiskt fotboll här från början!
  • Beställ in en drink genom att stänga fingrarna och peka uppåt med tummen.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter