Resor till Nerja

Nerja kallas inte för “solkustens pärla” utan orsak. Med TravelBird kan du njuta av resor till Nerja - staden som erbjuder något för alla.

Erbjudanden

Välj avresedatum
0 erbjudande
En resa till Nerja, södra Spaniens charmigaste stad, innebär en semester fylld av aktiviteter för alla åldrar. Spendera din morgon med en skidtur i backen och avsluta din dag med en middag på stranden.

56 kilometer från Malaga befinner sig staden med utsikt över Medelhavet. Nerja, den gamla fiskebyn med 22 000 invånare, är belägen bland Almijarabergen och har sedan 60-talet varit en populär turistort. Nerja, som är en del av Costa del Sol, har lyckats bevara sin charm och idylliska atmosfär trots alla turister som tagit sig dit. Namnet ‘Nerja’ kommer från det arabiska ordet ‘Narixia’, som betyder källa och överflöd av vatten. Genom att besöka staden får du uppleva en semester fylld av kontraster. I Nerja kan du åka skidor och cykla, samt dyka och vandra under samma dag. Detta tack vare den mångsidiga naturen som erbjuds i staden. Nerja representerar Europas bästa klimat med 320 dagar sol om året. En perfekt dag på stranden med tropiska frukter och goda drinkar är därmed självklart i Nerja. Med våra resor till Nerja får du erfara en händelserik semester som skapar minnen för livet.

Välkommen till Tapashimlen

Tapas, tapas och mera tapas - med våra resor till Nerja får du smaka på läckra smårätter och goda viner.

Visste du att ordet ‘tapas’ härstammar från det spanska verbet ‘tapar’ och betyder att täcka något? Förut använde man små fat som lock för att skydda vinglaset mot flugor. Sedan lade man smårätter på faten för att göra det finare.

Tapas, som består av småplock, är en stor del av den spanska kulturen och anses ofta vara en social händelse där folk samlas över ett glas vin och snackar om dagen. Utbudet är stort och du hittar tapas i många former - allt från ost och skinka till marinerade skaldjur och grönsaker. Vi råder dig att inte beställa mer än två tapas, eftersom tanken inte är att äta sig mätt på en gång. Gör istället som spanjorerna och planera in en “tapas-runda” där du går från bar till bar och smakar på olika sorter. Börja kvällen på Los Bilbainos och be om deras bläckfisk. Promenera sedan vidare till Los Cuñaos för att smaka på deras fiskspett. Därefter råder vi dig att besöka La Puntilla, restaurangen med utsökta räkor. För att avsluta kvällen är Bar Dolores El Chispa ett utmärkt val. Med TravelBirds resor till Nerja kan du avnjuta tapas på ett äkta, spanskt sätt.

Allt som allt erbjuder Nerja över 300 restauranger, alla med en avslappnad stämning och en spansk atmosfär. Här finns allt från de typiska, spanska rätterna till populära, internationella måltider. Vi rekommenderar dig att besöka Oliva, restaurangen som anses vara en av de bästa i Costa del Sol. Oliva är beläget vid Balcon de Europa och har en säsongsanpassad meny samt lokalt producerade ingredienser. Ett tips är att smaka på deras specialitet “Atun Rojo de Albambrada”, röd tonfisk eller “Bambón”, rökt lax. För att njuta av en härlig utsikt under middagen bör du besöka Maria Bonita. Här hittar du en stor meny som består av fräscha sallader, gott kött och utsökta skaldjursrätter. Hett tips är att smaka på deras paella, som anses vara den bästa i Nerja. För att äta tillsammans med lokalbefolkningen bör du besöka Joannys, restaurangen med hälsosam mat, ett varmt bemötande och ett gott rykte sedan 25 år tillbaka.

Havsutsikt och grottor

Missa inte stadens stolthet som ger dig utsikt över Medelhavet och Europas mäktigaste grottsystem som imponerar alla.

Balcon de Europa och Cuevas De Nerja är stadens största attraktioner du inte får gå miste om. I Nerja kan du stå där den spanska kungen en gång stod samt uppleva de imponerande grottorna som beboddes för 20 000 år sedan.

Med TravelBirds resor till Nerja har du chansen att stå där Kung Alfonso XII en gång stod. Den dåvarande kungen besökte staden på 1800-talet och döpte platsen till “Europas balkong”, namnet som beskriver den spektakulära utsikten över havet. Balkongen representerar den typiska träffpunkten i Nerja och är stället där de flesta gatorna börjar och slutar. Här hittar du även ett flertal restauranger som erbjuder det godaste du kan hitta i det spanska köket. Balcon de Europa, den forna försvarsanläggningen, är idag Nerjas prestige och en av de populäraste attraktionerna i staden. En resa till Nerja innebär även ett besök till Spaniens tredje största turistattraktion. Cuevas de Nerjas upptäcktes år 1959 av pojkar som jagade fladdermöss och representerar idag den mäktigaste sevärdheten i staden. Grottorna är väldigt imponerande och lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla. Här hittar du stora salar och världens största kolonn, en så kallad kalkstenspelare som är 32 meter hög. Grottorna representerar även en mycket gammal historia. Grottmålningar, arkeologiska fynd och en stenålders begravningsplats visar att människor bott i grottorna för mer än 20 000 år sedan. Tack vare den magnifika akustiken ordnas även sommarkonserter i grottorna. Det sägs att ett besök i Nerjas grottor är ett besök i en förhistorisk och förtrollande värld.

Adrenalinkickar och fartfyllda dagar

En resa till Nerja erbjuder aktiviteter för naturälskare och personer som gillar att utmana sig själva.

En mångsidig natur och ett perfekt klimat resulterar i ett stort utbud av aktiviteter. Med TravelBird kan du njuta av en fartfylld semester med sysselsättningar för hela familjen.

Nerja erbjuder en semester utöver det vanliga. Här kan du njuta av stadens kontraster och variera mellan aktiviteter i olika miljöer. Spendera förmiddagen i backen och eftermiddagen på stranden eller vandra bland bergen och paddla vid kusten. Detta är paradiset för naturmänniskor och aktiva personer. Vandra längs med Rio Chillar, en klassisk rutt bland bergen, och njut av kristallklart vatten, vacker natur och värmande sol. Denna utflykt lämpar sig för hela familjen och vi garanterar dig en aktiv dag i den friska luften. Bekväma skor och lite mat är allt du behöver för en perfekt vandringstur i Nerja. För mera fart i vardagen bör du cykla bland bergen och utforska byarna bland de slingrande vägarna. Det bästa sättet att kicka igång adrenalinet, enligt oss. Nerja erbjuder även goda möjligheter för kajaking och vi råder dig att paddla längs med kustlinjen och beundra naturen. Ett annat tips är att prova på canyoning, som innebär allt från klättring och vandring till hoppning och simning. Med våra resor till Nerja kan du utmana dig själv och ta del av sagolika vattenfall, glittrande floder och utmanande klippväggar. Vi garanterar fartfyllda dagar i Nerjas vackra natur. Förutom detta ligger Sierra Nevadas skidbackar endast 1,5 timme från Nerja, vilket gör staden unikare än många andra. Med TravelBird kan du uppleva vinter och sommar på en och samma dag!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter