15 erbjudanden

Resor till Polen

Med sin tumulta historia, levande kultur och vackra städer blir en resa till Polen garanterat ett intryck på ditt sinne. Åk med TraverBird och få ut det mesta av din Polen-resa!
Utvalda filter:
15 erbjudanden
Filter Återställ

Res till Polen och upptäck ett land format av historien. Med sitt geografiska läge mitt i Europa är Polen ett land med intressanta sevärdheter, prisvärda lokala specialiteter och livlig kultur.

Polen är fortfarande en ganska oupptäckt turistdestination men för den som är intresserad av arkitektur, historiska resor och annorlunda mat är detta prisvärda land värt ett besök. Medeltida torg och en atmosfär präglad av kommunismen gör Polen till ett spännande kulturellt resmål. Alla Polens städer har sin egna karaktär vilket gör landet spännande att utforska. Res till Polens huvudstad Warszawa för att se kombinationen mellan det förgångna och den nutida storstadspulsen eller besök Gdansk med dess långa sandstränder och bevarande historia. Upptäck Krakow som sägs är uppbyggd för att försvara staden mot drakar eller besök Lodz för att se Europas största juridiska begravningsplats. Storstäder i sin ära men för att få optimal kulturresa får du inte missa att besöka någon av Polens småstäder. De flesta småstäderna i Polen har alla bevarat något från urminnes tider. Chelmno har en medeltidsstil och reliker från skyddshelgonet Valentin och Częstochowa den svarta Madonnan som lockar tusentals människor under pilgrimsvandringen.

En resa till Polen kan betyda många saker; avkoppling med spa i Gdynia, strandsemester i Sopot, båda vid den norra kusten, en djupdykning i Andra världskrigets historia under en resa till Krakow i söder, pulserande storstadsliv i huvudstaden Warszawa, skidåkning i Zakopane i polska alperna ända till kulturupplevelser i västliga Wroclaw. Sparesor till Polen har blivit allt populärare på grund av sin prisvärdhet och kvalitet. Det finns många destinationer att välja mellan runtom i landet och många av ställena erbjuder behandling för specifika sjukdomar. Varför inte passa på att besöka flera städer under din resa genom så kallade kombinationsresor! Vad du än är ute efter är en resa till Polen med TravelBird det optimala alternativet.

Mångsidiga Krakow

I Krakow har du allt - kultur, historia, vacker arkitektur, god mat och livligt nattliv.

En resa till Warszawa har blivit allt trendigare de senaste åren - såväl bland unga som gamla. Wroclaw bjuder på kultur med en salig blandning av historia och modernitet och Gdansk vid kusten har en lång historia som en viktig hamnstad. Krakow vid Vistula floden har en historia som går tillbaka så långt som till det sjunde århundradet. Staden var även huvudstad mellan 1038 och 1596, tills kungafamiljen flyttade till dagens huvudstad Warszawa. Många resor till Polen endera börjar eller slutar i Krakow, och av en orsak - staden är lättillgänglig från huvudstaden, men också från andra städer i närliggande nationer som Slovakien, Tjeckien och Ungern. Polen har alltid varit i en väldigt utsatt position under krigen i Europa och låg mellan Tysklands och Rysslands slagfält under Andra världskriget. Krakow är en av städerna som inte bombades vilket betyder att Krakow bevarat sin ursprungliga arkitektur i gamla stan, Stare Miasto. Vare sig du är intresserad av krigshistoria eller inte, så finns det en hel del fascinerande ställen relaterade till Polens roll i Andra världskriget som är värda att besöka. En historisk resa till Polen inkluderar ett besökt till koncentrationslägren Auschwitz och Auschwitz Birkenau. Här får man gå på en lärorik rundtur för att få veta mera om hur fångarna levde och om vad som hände. Ett varningens ord; det kan bli väldigt emotionellt och tårdrypande, men upplevelsen är värd det.

Huvudstaden Warszawa är en intressant destination då stadens kärna är utspridd över olika områden inom staden och bjuder på varierande arkitektur; allt från gotisk stil till kommunistisk till modern. Staden blev nästan totalförstörd under Andra världskriget och därför är staden relativt nybyggd och de gamla delarna är återuppbyggda efter krigets slut. Staden bjuder på kanske landet bästa pulserande nattliv, samt utsökta och prisvärda matupplevelser i de olika restaurangerna i staden.

Gdansk är staden som ligger på Polens nordliga spets och den historiska staden tar dig årtionden tillbaka till gamla hus och historiska platser. Det första skottet som utlöste Andra världskriget föll här och bidrog till att Gdansk var en av de städer som totalförstördes under kriget. För den som gillar att strosa runt i städer är Gdansk en upplevelse i sig. Här finns gamla köpmannahus precis intill havet och Dlugi Targ, det långa torget, är en av Polens främsta turistattraktioner som lockar med sin färgglada och vackra arkitektur. Världens största murstenskyrka, Mariakyrkan, hittar du även här.

Det många inte känner till är att resor till Polen bjuder på fantastiska stränder och vattenaktiviteter. Gdansk har en strand som sträcker sig 15 kilometer förbi Sopot till Gdynia och skapar stadsområdet Trojmiasto. Trestaden, som den kallas på svenska, är rik på intressanta turistattraktioner så som Europeiska Solidaritetscentret och gatan Monte Cassino. Om du vill åka på en sparesa till Polen är det bara att välja då det finns 44 olika hotell specialiserade på hälsa och välmående i landet. Många av ställena är specialiserade i att lindra och bota specifika sjukdomar. I Polen är det garanterat att du får en avkopplande och helande spaupplevelse.

Den polska maten

Soppa, kåldolmar och pierogi är bara några av de specialiteter som Polen bjuder på.

Det polska köket- en kulinarisk resa. Maten i Polen skiljer sig stort från den svenska husmanskosten vilket gör en resa till Polen ett måste för den som älskar att testa nya maträtter. Att frukosten är dagens viktigaste mål gäller inte minst i Polen. De menar att frukosten ska vara så rejäl att man håller sig till middag och består vanligen av kraftigt bröd, ägg, ost, kvarg och korvar. Middagen som äts på eftermiddagen består oftast av en soppa, huvudrätt och efterrätt. Vanligt till det Polska middagsbordet är någon av Polens mer än 30 olika svampsorter, olika typer av kål, rödbetor och bovete. Så som många andar länder i Europa är bakverk populärt i Polen och till efterrätt kan du välja mellan allt från små härliga kakor till tunga tårtor med smörkräm. Bli inte förvånad om du får vodka till maten då detta är vanligt i Polen. Om du inte uppskattar denna tradition så prova gärna någon av Polens öl då landet är känt för sina olika ölsorter och höga internationella standard.

Blommande spakultur

Polen har blivit allt mer populär för spanjutare på grund av sina spaanläggningar som är av toppkvalitet och väldigt prisvärda.

Häftig arkitektur, annorlunda mat och ett hårt förflutet- men visste du detta om Polen? Polen är det nionde största landet i Europa och har varit i krig sammanlagt 43 gånger mellan 1600 till 1945. Landet har Europas yngsta genomsnittsålder när det kommer till giftermål samtidigt som polacker är de vars äktenskap är mest långvarigt. Kanske beror det på att handkyssar fortfarande är vanligt förekommande i landet.

Om du älskar öl har du kommit till rätt land. Polen är nämligen det tredje mest ölkonsumerande landet i Europa där invånarna dricker runt 92 liter öl per person om året, vilket även kan vara anledningen till att Europas äldsta restaurang, som fortfarande är verksam, går att hitta landet. Polska alfabetet består av 32 bokstäver (det svenska består av 29) och 1791 blev Polen första landet i Europa att införskaffa en konstitution. Dock slutade Polen år 1795 som land att existera i hela 123 år. Polacker är inte bara snabba på förändringar när det kommer till deras egna land, de är lyhörda på vad som händer i världen och har ett hjärta av guld. Under andra världskriget och förintelsen var Polacker de som räddade flest människor, närmre 450 000 stycken, så följ med TravelBird på en resa till Polen och upptäck landet som varit avgörande i den Europeiska historien. Bra ord att veta:

  • Hej- Dzien Dobry
  • Hej då- Do widzenia
  • Tack- Dziekuje
  • Ja- Tak
  • Nej- Nie
  • Jag förstår inte- Nie rozumiem
  • Jag är svensk- Jestem Szwedem
  • Notan tack- Poprosze rachunek
  • Skål- Na zdrowie
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter