3 erbjudanden

Resor till Sri Lanka

Följ med TravelBird på en av våra resor till Sri Lanka! En unik upplevelse med möten av exotiska djur, enastående tempel och en fantastisk natur.
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Välkommen till den tropiska paradisön Sri Lanka - ett mångsidigt land med oändligt mycket att upptäcka och med vänliga människor som gör din vistelse unik.

Sri Lanka har under de senaste åren vuxit fram som en av Asiens nya favoritdestinationer och lockar besökare med fantastisk natur, varmt klimat året om, härliga maträtter, spännande kulturella sevärdheter, en rik historia och mångsidiga städer. Du kan kombinera allt möjligt tänkbart under din resa till Sri Lanka, även om du inte stannar längre än någon vecka vilket är perfekt om du vill göra så kallade kombinationsresor för att upptäcka mer under din semester! Åk tåg genom grönskande teplantage, fynda textilier på livliga marknader, besök ruiner som är flera tusen år gamla, se hur elefanter lever i sin naturliga omgivning, snorkla eller dyk vid de vackra stränderna eller koppla av med en kokosnöt under ett palmträd.

Sri Lankas mångsidiga kulturarv har anor från mer än 2500 år sedan: inflytande kan ses från bland annat Sidenvägen och tusenåriga handelsvägar, Anuradhapura-perioden och buddhismens införande kring år 250 f.v.t., kolonialisering av Portugal under 1500-talet, under 1600-talet av Nederländerna och i slutet av 1700-talet av britterna. Dessa olika epoker har påverkat landet på många olika sätt och kan bevittnas ännu idag. Dags att hoppa på nästa flyg till Sri Lanka och åka iväg på en oförglömlig resa som passar alla smaker och intressen - perfekt för härliga gruppresor!

Vackra tempel och fantastiska landskap

Sri Lanka är en guldgruva av imponerande tempel, arkeologiska fynd, enastående landskap och vackra stränder.

En resa till Sri Lanka bär med sig utsökta möjligheter att åka på safari i nationalparker, besöka historiska sevärdheter, vandra i djungeln och beundra teplantage som sträcker sig så långt ögat kan nå. Sri Lanka-resor fylls snabbt med en massa olika spännande utflykter tack vare landets otroligt rika kulturarv. Besök det flera tusen år gamla Dambulla-templet beläget i grottor uppe på en kulle i staden med samma namn eller klättra upp på ikoniska Sigiriya-berget för att utforska de gamla palatsruinerna och samtidigt njuta av den hisnande utsikten. Upptäck Anuradhapura och dess heliga tempel och lär dig mer om den antika srilankanska civilisationen, eller åk på en cykeltur till den antika staden Polonnaruwa och dess imponerande ruiner som ger en utmärkt bild av hur Sri Lanka såg ut för tusentals år sedan.

Sri Lanka är ett exotiskt resmål och här hittar man även fantastiska landskap, bergskedjor, teplantage, regnskogar och paradisstränder. Trots sin relativt lilla storlek har Sri Lanka en av de asiatiska ländernas största biologiska mångfald och här kan man skåda otaliga djurarter såsom elefanter, leoparder, bufflar och olika apor samt otaliga exotiska fågelarter såsom Ceylonblåskata. Resor till Sri Lanka bjuder alltså på vackra minnen både med tanke på kultur och natur och om man vill se ännu mer under sin resa ska man verkligen göra en rundresa på Sri Lanka!

Teplantage och srilankanska specialiteter

Under din resa kommer du säkerligen att äta gott, prova på spännande smakkombinationer och lära känna det srilankanska köket.

Sri Lanka är en av världens största teproducenter och är inte enbart känt för det utsökta ceylonteet utan även för sina kulinariska specialiteter. Resor till Sri Lanka kommer säkert att präglas av den fantastiska matkulturen och det goda teet som serveras vid varje måltid. Givetvis är den smakrika srilankanska curryn en av de viktigaste och mest populära rätterna i landet och serveras med ris och olika slags grönsaker samt kyckling eller fisk. Dessa rätter kan vara väldigt starka för den som inte är vana vid att äta chili, men är absolut värda att prova! En resa till Sri Lanka är heller inte komplett utan det berömda teet. Ett besök till en av landets teplantage är ett bra sätt att lära sig mer om teproduktionen och ett utmärkt tillfälle att prova på de många olika tesorterna!

Restips i Sri Lanka

Vad kan du förvänta dig av detta vackra och mångsidiga land? Läs våra tips för Sri Lanka-resor!

Resor till Sri Lanka bär med sig många spännande upplevelser. Här listar vi lite tips och info om Sri Lanka som kan komma till hjälp inför din resa:

  • Besök en eller fler av landets 8 olika UNESCO-listade världsarv: Heliga staden Anuradhapura, Dambulla-templet, Galles historiska centrum, heliga staden Kandy, antika staden Polonnaruwa, Sinharaja-skogsreservatet & Sri Lankas högland (Central Highlands)
  • Åk på jeepsafari i en (eller flera) av landets vackra nationalparker
  • Fynda vackra textilier, ayurvediska produkter, smycken eller hantverk på lokala marknader under din resa
  • Ta god tid på dig när du reser runt i landet eftersom vägarna ofta slingrar sig fram längs de bergiga landskapen och teplantagen och även om avstånden är korta kan det ta lite längre tid att köra - perfekt tillfälle att njuta av den magnifika utsikten!
  • Sri Lanka är en bra destination året om med tanke på väder och det kan vara bra att veta att klimatet varierar beroende på vilken del av ön man besöker och att öns norra och södra delar har olika regnperioder
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter