erbjudanden

Resor till Torremolinos

Med TravelBird får du åka på resor till Torremolinos - semesterorten där aktiviteterna aldrig tar slut och tråkiga stunder är något du kan glömma.

En resa till Torremolinos innebär roliga sysselsättningar, långa sandstränder och ett härligt klimat. Med TravelBird får du upptäcka den gamla fiskeorten och njuta av det hälsosamma livet som Torremolinos bjuder på.

Resor till Costa del Sol och Torremolinos, som är en gammal fiskeort och kommun på Costa del Sol i södra Spanien, hittar du goda möjligheter för sol och bad med en sju kilometer lång strand och ett varmt klimat. Torremolinos bjuder på roliga aktiviteter och sportmöjligheter för ett hälsosamt liv. Åk till en vattenpark för en fartfylld dag, ta en morgonpromenad längs med stranden eller spela tennis med din kompis - i Torremolinos lever man ett aktivt liv där aktiviteter för alla åldrar är givet. Torremolinos representerar havslivet när det är som bäst - smaka på friterad fisk eller grillade sardiner, njut av en dag på stranden och drick goda drinkar till en magisk solnedgång. Torremolinos med sitt utmärkta läge nära Malaga, Benalmadena och Fuengirola är det perfekta stället för en semester med varierande sysselsättningar och mycket att upptäcka. Orten som innan turismen var mycket fattig är idag en av de mest populära platserna på Costa del Sol. Trots det stora antalet turister har Torremolinos lyckats bevara sin originella charm och härliga atmosfär. Promenera på Calle San Miguel - gatan med söta butiker och mysiga kaféer som ger dig en bild av Torremolinos före turismen blev utbredd i staden. Njut av din semester som aldrig förr och beundra Torremolinos - semesterorten som tillbringar lyx och charm i ett paket.

Strand, sol och bad

Torremolinos är den perfekta semesterorten för dig som vill relaxa och njuta av det härliga vädret på stranden.

Vi rekommenderar att resa till Torremolinos - semesterparadiset med långa sandstränder, vacker havsutsikt, vackra klippor och charmiga hus. Med TravelBird får du njuta av den maximala semesterkänslan och beundra livets godheter. Torremolinos består av ett flertal stränder - alla förenade genom den sju kilometer långa strandpromenaden. Börja dagen med en härlig promenad längs med kusten och andas in den friska havsluften. Spendera resten av dagen på en av Torremolinos vackra stränder - vi på TravelBird har plockat fram några av de bästa stränderna du bara måste upptäcka. Den mest centrala stranden är Playa El Bajondillo. Här bokas solstolarna snabbt och barerna fylls av törstiga turister som gärna njuter av en kall dryck på stranden. Stranden La Carihuela erbjuder däremot en atmosfär som representerar den gamla fiskeorts-känslan. Skåda söta hus i glada färger och njut av en lite lugnare strand med färre turister. Stränderna El Saltillo, Montemar och Los Alamos är även stränder som är värda ett besök under TravelBirds resor till Torremolinos. Om du vill besöka andra platser i Europa som bjuder på underbara stränder kan du bland annat planera in resor till Italienska Rivieran eller göra härliga resor till Franska Rivieran - Europa har så många härliga stränder att besöka, du behöver inte alltid åka så långt!

En dag på stranden kräver pauser med god mat och läckra drycker. Eftersom Torremolinos är en strandort behöver du inte söka länge efter de bästa restaurangerna. De flesta barer och restauranger är belägna längs med Torremolinos kust och erbjuder utsökta specialiteter som grillade sardiner. Eftersom Torremolinos är en gammal fiskeort och en plats där ett hälsosamt liv främjas kan du räkna med färskfångad fisk och skaldjursrätter på menyn. Hett tips är att besöka El Mero Los Mellizos för att njuta av en god middag och en fantastisk vy över havet.

Staden som romarna grundat

Torremolinos passar även dig som gillar inslag av kultur och historia under en strandsemester.

Välkommen till staden med en lång historia och platsen där man hittat människoben från stenåldern. Kom och upptäck - du kommer inte ångra dig! TravelBirds resor till Torremolinos är något du inte vill gå miste om. Torre de los Molinos - tornet som gett Torremolinos sitt namn är en av Costa del Sols största historiska sevärdheter som byggdes på 1700-talet. Tornet är beläget vid slutet av den kända gågatan Calle San Miguel. Gatan bjuder i sin tur på flera butiker där du kan köpa vackra souvenirer samt trevliga kaféer där du kan njuta av en god kaffe. En promenad på Calle San Miguel garanterar en underhållande upplevelse med gatumusikanter och glada människor. Det sägs att romarna en gång grundat Torremolinos och man har hittat en gammal begravningsplats och byggnader som tyder på detta. Torremolinos har inte bara en lång historia men även en rätt så dramatisk sådan. Visste du att staden blev nästan helt förstörd under 1700-talet? På grund av krig fanns det år 1769 endast 106 människor i Torremolinos. Alla historieälskare bör därmed söka sig hit för en häftig upplevelse och upptäcka staden som rest sig efter en mörk tid. Vi rekommenderar att delta i en guidad tur runt staden för den bästa upplevelsen och lära dig allt om stadens historia.

Dynamiska dagar och adrenalinkickar

En resa till Torremolinos betyder roliga stunder för hela familjen!

Tivoli World, Aqualand och Crocodile Park - TravelBirds resor till Torremolinos innebär roliga äventyr och fartfyllda dagar med sevärdheter av många slag. Endast tre kilometer från Torremolinos finner du Costa del Sols största nöjespark - Tivoli World. Här finns allt från normala berg- och dalbanor till läskiga åkturer - allt som allt bjuder parken på 40 olika åkturer. Flamenco dansuppträdanden och andra föreställningar hör även till Tivoli Worlds roliga aktiviteter. Dessutom finner du trevliga restauranger och barer där du kan njuta av god mat och läckra drycker - en dag på Tivoli World kräver definitivt en paus bland åkturerna! Några minuter från gågatan San Miguel befinner sig Aqualand - vattenparken med aktiviteter för både stora och små. I Aqualand hittar du allt från ett flertal pooler och vanliga rutschbanor till adrenalinkickar för den modiga typen. Vi garanterar dig en hel dag med skoj du sent kommer glömma. Crocodile Park är även en sevärdhet för dig som gillar djur - speciellt krokodiler, sköldpaddor och fåglar. Skåda parkens största krokodil - Gran Paco som väger över 600 kg och är fem meter lång. Dessutom har du chansen att hålla en baby krokodil om du så vill. Parken är definitivt värt ett besök och vi garanterar en rolig upplevelse! Spanien är en perfekt destination för en underbar semester med hela familjen, det finns så många härliga platser att besöka. Planera in nästa resa redan nu - kanske lockar resor till Kanarieöarna!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter