Resor

Följ med TravelBird på spännande resor till världens alla hörn!

Erbjudanden

Välj avresedatum
127 erbjudanden
Gör härliga resor med någon du tycker om!

Att åka iväg på härliga resor är verkligen något underbart man kan göra. Njut av att komma bort från vardagen, njut av ett härligt väder och ta del av spännande aktiviteter. Med TravelBird kan du hitta fantastiska resor att dela med någon du tycker om eller så kan du ge dig ut på ett äventyr ensam! Det finns nämligen så många olika typer av resor som man kan välja på. Du kanske vill åka iväg på all inclusive-resor till länder med varmare klimat, göra weekendresor till storstäder eller åka på en rundresa för att se fler platser under en och samma resa. Resor är också så fantastiskt att man kan välja om man vill planera långt i förväg och boka flera månader innan avresa eller så kanske man känner att man vill vara spontan och boka sista minuten-resor istället - valet är ditt och du har oändliga valmöjligheter! Vi reser mer än någonsin och svenska folket ligger verkligen inte i lä. Helsingborgs Dagblad uppmärksammade att svenskarna flyger allt mer och att det är utrikesresandet som har ökat mest. Under 2016 satte även Swedavia passagerarrekord på sju av sina flygplatser, då omkring 39,5 miljoner passagerare reste till och från Swedavias alla flygplatser och om man jämför med året innan så var det en ökning på fem procent. Ökningen sker mycket på grund av att svenskarna har ett så kallat internationellt beteende och tycker det är självklart att resa runt om i världen. Något annat som påverkar är även det ökade utbudet av resor på marknaden och även att priserna blir lägre. Om man istället ser på trenderna inom resor 2017 handlar det mer om vad man väljer att göra under sina resor än var man väljer att åka någonstans, detta enligt Arlanda Express. Resor där träning står i fokus blir allt mer populärt bland svenskarna. Vi vill röra på oss allt mer under semestern och oavsett vilken typ av sportaktivitet man är intresserad av att göra så finns det något för alla intressen även under semestern. Mat är även något som har fått större betydelse när vi väljer mellan olika resor då många vill få uppleva härliga matupplevelser under sin semester. Att åka på en kryssning har också blivit allt populärare, mycket på grund av att det finns så många olika typer av båtar och platser att göra kryssningen - det finns så mycket att välja mellan!

Med digitaliseringen i dagens samhälle har man alla möjligheter att boka en resa på egen hand och även att välja mellan alla oändliga sidor och alla olika typer av resor. Enligt Mynewsdesk bokar svenskarna till störst del sina resor online och i dagens samhälle har även mobiltelefoner och surfplattor tagit över allt mer över bokningar som sker via datorer. Nuförtiden har vi även möjlighet att göra resor i alla möjliga sammanhang och det blir allt enklare att resa runt om i världen. Vi gör resor i våra arbeten, vi åker på härliga semestrar, vi kan åka iväg över en helg eller resa med skolan. Man har tillochmed möjlighet att flytta utomlands i sitt arbete eller under sina studier. Enligt Statistiska centralbyrån ökar antalet svenska studenter som väljer att åka utomlands under sina studier. Platserna som tillhör de mest populära är Australien, USA och Storbritannien dessutom har Schweiz, Kina, Kanada och Sydkorea ökat i popularitet senaste året. Det visar att allt fler studenter väljer att göra sina utbytesstudier i något land längre bort från Sverige och oftast även utanför Europa.

Välj mellan olika resor

Var vill du resa härnäst?

Det finns så många olika typer av resor att välja mellan!

Antalet resor som man kan göra är oändliga då det finns så mycket att välja på! Du kan välja bland spännande länder, härliga städer och olika sorters resor. Något som svenska folket verkar tycka om är att åka iväg på härliga charterresor och vi har nog alla sett den ikoniska filmen Sällskapsresan med Stig Helmer och hans gäng. Enligt Privata affärer så påverkade det dåliga sommarvädret 2017 att efterfrågan på charterresor ökade rejält - svenska folket vill åka iväg på solresor och njuta av bra väder. Att boka en solresa är även ett perfekt sätt att försäkra sig om att man får njuta av sol och ett härligt klimat någon gång under året. Aftonbladet visade att Spanien, Grekland och Cypern toppade charter topplistan sommaren 2016 och på listan fanns även länder som Kroatien, Turkiet och Italien med. År 1955 gjordes den första svenska charterresan till Mallorca och historian bakom den svenska chartern är väldigt spännande! Enligt Vagabond var svenskarna inte särskilt resvana och att åka på en charter blev nästan en självklarhet för många när man ville ut och resa. Innan flygchartern kom igång i Sverige gjordes flera charterresor via buss och man kan bara tänka sig hur lång tid själva resan till ens semester tog. När den första charterresan med flyg gjordes till Mallorca åkte 26 resenärer med och de betalade ungefär 1095 kr för resan. Chartern utvecklades mycket under åren och gick igenom succeer men även motgångar. Charterbolagen ändrade även fokus genom att de först riktade in sig mer på yngre människor och par till att senare även börja fokusera på familjer och på så vis startades bland annat barnklubbar. Kanske var det längtan till solen och ett varmare klimat som startade hela charterindustrin eller också nyfikheten och viljan att resa.

Svenska folket väljer även att ofta åka på all inclusive-resor då det är både enkelt och bevkämt. Det är framförallt populärt för barnfamiljer då det innebär att man får möjlighet att fokusera all sin tid åt att enbart vara tillsammans och slipper tänka på bland annat mat och dryck. All inclusive-resor innebär därför att du får en bättre översikt på hur mycket pengar du spenderar under din semester: du betalar allt i förväg och kan på så vis hålla koll så inte mat och dryck kostnaderna springer iväg som det annars kanske kan göra. Det som man kommer märka under en all inclusive resa är att man förmodligen kommer spendera all sin tid på hotellets område då det ofta finns mycket som erbjuds! Enligt Expressen så gillar svenskarna vissa all inclusive hotell bättre än andra. Några destinationer där man kan hitta populära all inclusive hotell inför vinterresor 2017 är enligt svenskarna bland annat i Mexiko, Grekland, Spanien och Sri Lanka.

Oändligt med resor

Vilken restyp är din favorit?

Vill du göra en weekendresa eller gillar du istället att vara spontan och boka en sista minuten-resa till någon spännande destination?

Charter och all inclusive är bara några typer av resor man kan göra. Det finns så många andra olika restyper att välja på - kanske du har någon personlig favorit? Du kanske vill komma iväg från vardagen, upptäcka något nytt eller bara ha en resa att se fram emot. En weekendresa innebär att du enklare kan komma iväg på en minisemester och i många fall behöver du inte ens ta ledig från jobbet om du inte skulle vilja. Du bestämmer själv hur lång din weekendresa ska vara - så åk iväg på härliga weekendresor till underbara destinationer runt om i världen! En weekendresa kan även ha olika fokus, allt beror på vad du vill göra under din weekend och även vem du vill åka iväg med. Du kanske vill åka iväg på en mysig romantisk weekend med din partner, en spännande shopping weekend med din mamma, en fartfylld fest weekend med kompisgänget eller kanske en weekendresa med hela familjen lockar mer! Du kan även välja mellan att besöka underbar städer runt om i Europa eller åka iväg på en längre resa utanför. Kanske du vill besöka spännande städer som Dubai eller New York? Enligt Expressen lockar weekendresor allt mer och även att göra lite kortare weekendresor blir allt populärare. Under hösten 2017 vill svenskarna helst göra weekendresor till London, Amsterdam, Paris och Prag. Andra populära destinationer under hösten 2017 är även Barcelona, München, Rom och Wien - det finns så många härliga destinationer! Enligt Mynewsdesk är det viktigaste under en weekendresa till en storstad utbudet av restauranger, mat och kultur. Sedan är det även viktigt att hitta ett fint hotell under resan och såklart vad för shoppingutbud staden har att erbjuda.

Ett ostadigt sommarväder med både kyla och regn kanske inte var det väder man hade tänkt sig när man bestämde sig för att spendera sommaren hemma i Sverige. Enligt Expressen gör det dåliga sommarvädret att svenskarna vill garantera sig både sol och bad genom att boka sista minuten-resor till varmare breddgrader. Sista minuten-resor passar perfekt för personer som vill vara spontana och inte riktigt har möjlighet att planera sina resor i förväg. Det är även perfekt om man har planerat att spendera hela sommaren i Sverige och att det sedan visar sig vara dåligt väder. Då kan man snabbt och enkelt hitta resor även fast man inte har planerat något i förväg. Det brukar även finnas flera olika resor att välja mellan till olika destination och även till ett bra pris. Sista minuten-resor, all inclusive-resor, weekendresor och charterresor är bara några exempel på restyper som man kan göra. Det finns så mycket i resväg som man kan upptäcka och även alla de alternativ på destinationer att besöka - världen erbjuder så många härliga platser!

Händelser i världen

Omvärlden påverkar resenärer.

Händelser runt om i världen påverkar hur vi väljer att resa.

Med allt som händer runt om i världen reser svenska folket ändå mer än någonsin, både i och utanför Sverige. Svenska resenärer stoppas inte att göra resor utan istället blir de påverkade när det kommer till var de väljer att göra sina resor, till vilka destinationer de väljer att resa. Enligt Arlanda Express reser svenska folket till destinationer som de upplevelser som trygga resmål. TravelNews uppmärksammade att när svenskarna väljer att resa till platser de känner sig tryggare att besöka gynnar det vissa länder mer än andra. Några av de klassiker runt Medelhavet som bland annat Spanien, Grekland och Kroatien är några exempel på länder som svenskarna fortsätter att besöka i stor utsträckning medan bland annat Turkiet är en destination som förlorat många besökare de senaste åren. Enligt GP är det i större utsträckning äldre som känner att man hellre vill resa till destinationer som man upplevelser som tryggare och väljer att hellre resa någon annanstans i de fallen. Om man har små barn kan det även påverka att man väljer att inte resa till vissa destinationer i världen. Alla har olika syn på risker och trygghet, därför påverkas man på olika sätt när man väljer var man vill resa någonstans. Det är dock inte enbart oroligheterna i världen som påverkar resenärernas val av destination. Resenärers möjlighet till ledighet, deras ekonomi, trender inom resor och även hur valutakurserna ser ut just nu påverkar val av resa.

Andra händelser som har påverkat hur svenska folket reser är bland annat sedan Donald Trump blev president i USA och när det omskrivna inreseförbudet gick igenom. Enligt Dagens Industri har det påverkat så att färre svenskar vill resa till USA och att de istället väljer att resa någon annanstans i världen. Även den omdiskuterade massturismen som påverkar flera städer runt om i världen skapar oroligheter och problem på flera platser. Bland annat på många platser runt om i svenskarnas favoritdestination Spanien har det bland annat varit flera demonstrationer mot turister och hur städerna blir förstörda av den ohållbara situationen. Expressen tar upp de ökande problemen på Mallorca och även händelser som skett i Barcelona. I Barcelona är turismen en stor del av stadens ekonomi och det utgör en stor del av stadens inkomstkälla. Turism ger mycket inkomst och skapar arbeten men när det går över styr kan det skapa stora problem som man kan se på flera platser runt om i världen. Man måste jobba mer på att hålla kvar den lokala kulturen och hitta lösningar så att inte turismen påverkar platser negativt runt om i världen. Turism ska vara något positivt och fyllt av glädje och nyfikenhet men då måste det vara på en stabil och hållbar nivå så alla parter är nöjda.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter