Roadtrip genom Toscanas härliga landskap

Florens, Pisa, Lucca, Parma och Bologna, Italien

Nyhet Nyhet

Premiär på Secret Escapes

Flyg ingår Flyg ingår

Florens

Calamidoro Hotel

Calamidoro Hotel

Dubbelrum på Calamidoro Hotel

Calamidoro Hotel

Lucca

Pisa

CDH Villa Ducale

Dubbelrum på CDH Villa Ducale

Parma

UNAWAY Congress Hotel

Standard Dubbelrum på UNAWAY Congress Hotel

UNAWAY Congress Hotel

Bologna

Florens

Giotto Park

Standard Dubbelrum på Giotto Park

Giotto Park

Spännande roadtrip till några av Toscanas vackraste och mest spännande platser, med dig själv bakom ratten, inklusive flyg, hyrbil och frukost

Toscana skulle kunna vara ett av världens vackraste landskap. Nu har du chansen att uppleva den italienska regionen på egen hand, under en spännande road trip med egen bil och dig själv bakom ratten!

Dag 1-3: Florens, Pisa och Lucca


Din resa börjar med två nätter på landsbygden mellan de tre viktiga kulturstäderna Florens, Pisa och Lucca. Härifrån har du ett perfekt utgångsläge för att utforska områdets stora mångfald av historia, konst samt mat och dryck, som till exempel vingårdar och mysiga gårdsbutiker. Det är även nära till kusten, och till Vinci, som är Leonardo da Vincis födelseplats.

Dag 3-4: Parma


Dag tre kör du vidare norrut, medan du beundrar de karakteristiska böljande fälten som passerar utanför fönstren. Du kommer att stanna en natt i närheten av Parma, ännu en av Toscanas mest berömda städer, som av många även anses vara en av de vackraste. Parma är känd för sin musikaliska tradition och sin framstående gastronomi, som sträcker sig långt bortom den välsmakande skinkan.

Dag 4-6: Bologna

Från Parma går resan söderut till regionen Emilia-Romagna och staden Bologna, som har en stor och välbevarad historisk stadskärna samt flera universitet, varav ett av dem är världens äldsta. Här finner du ett imponerande konstnärligt arv, men även en anknytning till motorbranschen, med flera stora företag, som Lamborghini och Maserati, som har sina rötter här. Stadens arkitektur går i olika röda nyanser och därför kallas Bologna ibland för Den röda staden.

Dag 6-8: Florens

Äventyret avslutas med två nätter i det idylliska Bivigliano, där du har chansen att fortsätta upptäcka Florens med omnejd. Florens är Toscanas huvudstad och sägs vara något av Renässansens vagga, med ett fantastiskt utbud av konst och arkitektur. Här kan du bland annat besöka flera intressanta kyrkor och palats, den gröna Boboli-parken och inte minst den medeltida bron Ponte Vecchio, som är kantad av små butiker sedan århundraden tillbaka. Njut också av goda måltider och toskanskt vin, innan det efterhand blir dags att ge sig av till flygplatsen för återfärd hemåt mot nordligare breddgrader.

Kan du inte bestämma dig ännu?

Reservera ett datum för endast 250 SEK innan du bestämmer dig.

  • Betala 250 SEK för att reservera ett datum innan kampanjen utgår.
  • Om du väljer att boka så kommer pengarna dras av vid ditt köp. Om inte så kommer pengarna att krediteras till ditt Secret Escapes konto.

Viktigt: Observera att detta inte är en insättning, fullständig eller garanterad bokning. Att reservera datumet hindrar helt enkelt andra medlemmar från att boka dina önskade datum under tiden du bestämmer dig. Secret Escapes ansvarar inte för separata utgifter om reserverat datum inte är tillgänglig för bokning längre och reservationen är borttagen.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor

Vad är en deposition?

Kort sagt, du betalar Secret Escapes en icke-återbetalningsbar deposition för att säkra din resa. Du betalar återstående belopp till leverantören innan avresa och ytterligare instruktioner finns i bokningsbekräftelsen.

Vi har lagt till erbjudand med möjlighet till att betala en deposition så att våra medlemmar kan få tillgång till ännu fler fantastiska erbjudanden samtidigt som vi vet att planering och betalning av en resa kan ta tid.

För mer information, vänligen se våra vanliga frågor.