Roadtrip

USA:s västkust och Skottlands Highlands är bara några av alla platser som lockar till en roadtrip. Boka en spännande roadtrip med TravelBird!

Erbjudanden

Välj avresedatum
35 erbjudanden
En bilsemester ger alltid den där härliga känslan av frihet och möjligheten att spontant stanna till på vägen och upptäcka nya platser!

En resa till en spännande destination blir ännu mer spännande när du lägger till en egen hyrbil. Detta ger dig friheten att planera din dagar på egen hand, du har gott om tid att njuta av dina favoritställen och många möjligheter att utforska dolda pärlor som man annars kanske skulle ha missat. Många tycker ju att det roligaste med en roadtrip är själva resan, inte slutdestinationen - för det finns helt enkelt ingen slutdestination under en roadtrip! Att köra genom makalösa landskap är en unik upplevelse i sig och kommer att ge din resa det där lilla extra. Hitta den där pittoreska, orörda stranden där du kan koppla av till vågornas brus eller den där mysiga lilla byn med välkomnande människor som turister ofta missar eftersom de har för bråttom till nästa storstad. Njut av de små stunderna som gör din semester unik - det är säkert dessa stunder du kommer att minnas och längta efter mest. Så packa ner dina favoritkläder, kameran, ryggsäckar och bekväma skor, flyg iväg, hoppa in i hyrbilen och kör iväg för att hitta dina nya favoritställen.

Roadtrip i Europa - en av semesterfavoriterna!

Att bila i till exempel Irland, Spanien, Italien eller Skottland är mångas dröm - och vilken frihet ger inte dessa resor!

Inom Europa finns otaliga drömlika destinationer för en lyckad bilsemester: du behöver inte åka långt för att uppleva enastående landskap, härliga stränder, utsökt mat, världsarv och andra historiska sevärdheter.

Södra Europa erbjuder oändligt många möjligheter för den som vill semestra med egen bil. Italien har länge varit en favoritdestination för bilsemestrare och erbjuder minst sagt fina och mångsidiga upplevelser. Du kan utforska norra Italiens natursköna Alp-landskap, vackra sjöar såsom Garda eller Como, världsarv såsom Cinque Terres pittoreska byar och såklart mycket mer. Ifall du tar dig längre söderut finns här även otaliga fina stränder och landskap att besöka: Puglias pittoreska stränder, Amalfikustens klippor och vinoldingar, Siciliens antika städer och utsökta maträtter - listan är oändlig! Spanien är också ett härligt land att bila igenom. Här finns allt från mysiga vingårdar i La Rioja, oändliga stränder på Costa Brava, kultur i Barcelona, marknader i Valencia och Picasso-museum i Málaga. Även grannlandet Portugal bjuder på makalösa landskap, god mat och en populär riviera.

Även nordligare delar av Europa lämpar sig utmärkt för en äventyrsrik bilsemester! Irland är en utmärkt destination för resenärer med bil tack vare sina korta avstånd. Öns frodiga gröna landskap, karga klippor, enastående kustremsor och pittoreska fiskarbyar utforskas smidigast med hyrbil - på detta sätt kan du maximera din tid och få ut det mesta av dina semesterdagar på Irland. Englands mysiga pubar, artiga människor, vackra herrgårdar och historiska landmärken utgör också en perfekt semesterplan. Det finns så många dolda skatter i England som du inte kommer förbi så lätt om du inte har bil! Skottland bör heller inte glömmas bort med sina mystiska landskap, gamla slott och imponerande berg. Europa är hem för så många vackra platser som bara väntar på att upptäckas. Det är bara att välja din drömdestination!

Bila i fjärran

Längtar du efter ett äventyr längs legendariska Route 66, bland giraffer i Sydafrika eller vid Floridas palmkantade stränder? På TravelBird kan du hitta din exotiska drömresa!

Grand Canyon i USA, Kruger-nationalparken i Sydafrika, Key West i Florida… dessa godbitar sätter guldkant på vilken roadtrip som helst - och detta är bara toppen av isberget!

USA är såklart en klassisk roadtrip-destination och här är alla sorters semestrar möjliga. Du kan kombinera strand, kultur och paradisiska vyer i Florida eller country-caféer, BBQ och ökenäventyr i “Vilda Västern”. Nationalparker och historiska monument finns det gott om runt hela landet: planera din rutt väl så att du hinner se så mycket som möjligt i omgivningen! Även länder såsom Sydafrika är populära turistmål för resenärer över hela världen, men kanske lite mindre känt ännu bland svenskar. Ett utmärkt sätt att uppleva landets makalösa natur, imponerande berg, spännande safari och natursköna stränder är att cruisa runt med din egna hyrbil och verkligen insupa Sydafrikas skönhet.

Tips inför en lyckad roadtrip

Planering är a och o för att få ut det mesta av din bilresa, även om det finns mycket rum för spontana utflykter på vägen.

Även om en bilsemester handlar mycket om känslan av frihet och spontana äventyr på vägen så är det ändå viktigt att planera semestern väl innan avresa.

För att njuta av semestern till fullo listar vi några tips som kan vara bra att ha i åtanke när man ska ut och resa med bil:

  • Kolla upp på förhand vilka villkor som gäller för din hyrbil så att du är medveten om vad som ingår och vad du ska tänka på när du hämtar upp hyrbilen
  • Ha en egen lista i bilen på intressanta sevärdheter i området nära hotellet eller längs vägarna så att du inte missar något du gärna vill se
  • Håll koll på skyltar längs vägarna som kan tipsa om olika sevärdheter eller världsarv och se till att ha lite marginal för intressanta stopp längs rutten
  • Ifall du reser med barn är det en bra idé att ta med färg- och pysselböcker, pennor, hörlurar och musik åt alla - ju mer aktiviteter det finns att göra i bilen desto lugnar bör resan bli
  • Glöm inte att ha vattenflaskor och lite snacks i bilen under hela resan och ta med en picknick-korg då och då som ni kan njuta av på någon vacker plats där ni stannar till för en vilopaus

Trevlig resa och kör försiktigt!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter