1 erbjudande

Rundresa Indien

Upptäck ett spännande, kulturrikt och färgglatt land - gör en fantastisk rundresa i Indien med TravelBird!
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Upptäck vad det spännande landet Indien har att erbjuda!

Vill du veta mer om det spännande landet Indien? Kanske du vill besöka flera platser runt om i landet under din resa och ta del av bland annat sevärdheter, natur och goda mat? Då är en rundresa i Indien verkligen något för dig - så häng med på ett spännande äventyr i Indien med TravelBird!

Indien är ett otroligt varierande land då man kan besöka vackra stränder, stora livliga städer och små mysiga byar. I landet finns det även ökenområden, ståtliga berg och regnskog. Det är ett stort land - vilket förklarar denna varierande natur! Indien räknas som det näst mest folkrikaste landet i världen och kallas ofta för världens största demokrati. Under en semester i Indien har man möjlighet att besöka flera spännande platser runt om i landet. Delhi är en av de största städerna i Indien och staden är uppdelat i Old Delhi som är den äldre delen och New Delhi som hör till den mer moderna delen! Här kan man både upptäcka och göra mycket under sin vistelse - du kommer inte få det tråkigt! Chennai hör också till de största städerna i Indien. Här kan man besöka spännande sevärdheter, njuta på underbara stränder och ta del av ett livligt nattliv. Jaipur är en annan stad som kan vara spännande att besöka - staden kallas nämligen för den rosa staden. Shoppa, njut av god mat, häftiga palats och byggnader - staden har så mycket att erbjuda! Andra städer man kan besöka är bland annat Agra, Pondicherry, Bombay och Bangalore. Under en rundresa i Indien kommer du även med stor sannolikhet så syn på flera kor som går lösa runt om i landet - här är nämligen kor heliga djur.

Indien är ett land fyllt av historia och kultur, man har möjlighet att lära sig och ta del av allt som det spännande landet har att erbjuda. Här kan man besöka bland annat tempel, byggnader, festivaler och museum - det finns verkligen så mycket spännande att upptäcka! Indien bjuder även på ett rikt djurliv då det finns flera olika arter i landet. Här kan man bland annat få se elefanter, noshörningar och tigrar - som även är landets nationaldjur. Festivaler är något Indien verkligen tar på stort allvar då det är både många och stora festivaler som firas runt om i landet. När det är festival i Indien står färg, dans och historia i fokus! Några exempel på festivaler som sker i landet är bland annat Pongal som är en fyra dagars skördefestival, Pushkar Fair som är en kamelfestival, Buddha Jayanti då man firar Buddhas födelsedag och under Ganesh Chaturthi firar man elefantguden Ganeshs födelsedag. I Indien kan man shoppa i både större gallerior och på lokala marknader. Du kommer hitta alltifrån kända märken till små lokala butiker. I Indien kan du även handla spännande kryddor som verkligen är en specialité i landet - upptäck alla de härliga dofter och färger som kryddorna har att erbjuda. Det är perfekt om du vill handla med dig något spännande att ta med hem till Sverige!

Underbar natur

Indien bjuder på magiska och varierande naturupplevelser!

Under en rundresa i Indien kommer du få ta del av magiska naturupplevelser. Här finns det nämligen en stor variation av miljöer och underbara naturupplevelser att upptäcka! I Indien kan du hitta vackra stränder och speciellt i området Goa kommer du hitta fantastiska tropiska stränder att spendera dagarna vid! Njut av sol och bad och varför inte testa på meditation eller yoga? I Indien finns det även så många häftiga nationalparker att besöka. Beroende på intresse och vad man är ute efter under sin resa så kan man välja och vraka mellan olika nationalparker att besöka. Man kan bland annat besöka Ranthambore nationalpark som är en av de största nationalparker som finns i Indien. Här kan man med goda chanser få se flera tigrar under sin safaritur och även andra spännande djur som leoparder, krokodiler och fåglar! En annan nationalpark du kan besöka om du är intresserad av tigrar är nationalparken Bandhavgarh. Det är en otroligt vacker park och en rolig detalj om parken är att det var här som författaren Rudyard Kipling blev inspirerad att skriva Djungelboken!

I Indien finns det goda möjligheter att vandra. Det finns otroliga bergsområden man kan besöka och speciellt så är området Himalaya otroligt vackert! Indien bjuder även på skidområden - vilket kanske inte alla vet om. Så att åka skidor under en Indienresa är inte omöjligt för den som vill! Munnar är ett otroligt vackert område i Indien som man även kan besöka. Här hittar du teodlingar, berg och grönska vilket utgör en otroligt häftig miljö. Något annat som man kan göra är att besöka ökenbyn Dechu vilket är en otroligt häftig upplevelse då man får upptäcka Indiens öken! I Indien finns det även flera spännande floder, bland annat floden Ganges som är helig och de vackra floderna i Kerala Backwaters. Följ med på båtutflykter, upptäck djurlivet och njut av den underbara naturen. Om du är ute efter fler magiska naturupplevelser men i en annan typ av miljö, gör en fantastisk rundresa på Island!

Spännande sevärdheter

Indien bjuder på spektakulära sevärdheter!

Indien är ett land som har fantastiskt mycket historia och kultur att ta del av. Det innebär att runt om i landet finns det spännande sevärdheter du kan besöka och du kommer inte bli besviken! Under en rundresa i Indien har du chansen att bland annat få se stora tempel, historiska byggnader, magisk arkitektur och färger i mängder.

Ett måste om man befinner sig i staden Agra är att besöka kanske den populäraste sevärdheten i hela Indien, nämligen Taj Mahal. Det är en helt magisk byggnad som ofta sägs vara en av världens vackraste. I området finns även en vacker trädgård och det är verkligen en maffig syn som inte gör någon besviken! Något annat som man heller inte vill missa är de otroligt vackra och ståtliga Maharajapalatsen som finns i delstaten Rajasthan. Besök även det spännande Brihadisvaratemplet som är tillägnat Shiva som är vilddjurens herre och en av de största gudarna i Indien. Ett annat tempel är det gyllene templet som man hittar i staden Amritsar och det här templet är det viktigaste i Indien för människor inom Sikhismen. Vill du besöka Indiens största moské ska du besöka Fredagsmoskén i Delhi eller som den också kallas Jama Masjid. Om du istället är intresserad av arkitektur och målningar ska man besöka Mandawa som är en gammal handelsstad. Här smyckade man husen med målningar och det är så vackert och spännande att se! Något du även ska passa på att göra är att besöka kamelmarknaden i Puskar och loppmarknaden Anjuna - det finns verkligen så mycket man kan göra i Indien. Om du är ute efter andra destinationer där du hittar både spännande sevärdheter och roliga aktiviteter gör en underbar resa till Florida eller åka på en resa till Hong Kong!

Det indiska köket

Matkulturen i Indien är verkligen spännande!

Indiens matkultur är verkligen något speciellt. Här skiljer sig nämligen maten beroende på var man bor, kultur och religion. Men det som kanske är den största gemensamma nämnaren för landet är att det viktigaste i matlagningen är alla de kryddor som man använder, vilket man kommer stöta på under en rundresa i Indien. Några exempel på kryddor som används är bland annat chilipeppar, kummin, anis, koriander och curryblad - för att nämna några! I Indien använder man även ofta både yoghurt och linser i matlagningen. Här tillagas det härliga linsgrytor och bröd i alla olika smaker. En roligt detalj är att när man äter flera maträtter i Indien använder man ofta brödet som sked! Det finns även underbara kycklingrätter som bland annat chicken tikka och tandoori chicken. I Indien kan man även beställa in spännande vegetariska rätter, vilket landet är duktiga på att tillaga - beställ bland annat in paneer tikka! Några populära drycker i Indien är te - som det dricks mycket av! Här kan man även smaka på den populära yoghurtdrycken lassi som kommer i alla möjliga smaker. En spännande inhemsk öl som man kan beställa in är Kingfisher, som man faktiskt även kan hitta hemma i Sverige. Om du vill ta del av en annan spännande matkultur, gör en underbar rundresa i Sydafrika och smaka på så goda maträtter!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter