erbjudanden

Rundresa Island

Följ med TravelBird på en magisk rundresa på Island! Upptäck ett land med spektakulär natur, rik kultur och spännande aktiviteter.
Se mer:

Island är en destination som erbjuder sina besökare ett spännande äventyr!

Island. Gör en resa till Island, landet som både är otroligt häftigt och spännande! Med TravelBird kan du upptäcka denna otroliga destination som verkligen inte kommer göra dig besviken. Under en rundresa på Island kommer du få ta del av en fantastisk ö med underbar natur, spännande aktiviteter och härliga platser att besöka. Island har verkligen något för alla smaker och intressen. Även om man inte är jätteintresserad av natur så kommer man garanterat häpna över den häftiga och spektakulära miljö som landet har att erbjuda! Om man har tur kan man även få se norrsken under sin rundresa på Island! Det är en otrolig upplevelse som man kanske inte fått ta del av innan. Island bjuder även på ett milt klimat - till skillnad från vad man kanske förväntar sig när man hör namnet.

Island är faktiskt det land i Europa som är mest glesbefolkat. Här bor de flesta människor i huvudstaden Reykjavik eller någonstans i närheten av staden. Gör en resa till Reykjavik som är en spännande stad - rik på kultur då du bland annat kan besöka museum, såsom ett nationalmuseum och konstmuseum. Passa även på att besöka den gamla delen av Reykjavik för att få ta del av historiska byggnader och den gamla hamnen för att besöka både museum och även lära sig mer om både vulkaner och norrsken! I Reykjavik hittar man även spännande restauranger, barer och caféer - staden bjuder även på ett livligt nattliv! Andra städer att besöka på Island som alla tillhör Reykjavik storstadsområde är bland annat Mosfellsbær, Kópvoguer och Hafnarfjörður. Alla städer har sin egna unika charm men det ligger ändå en isländsk atmosfär över dem!

På Island talar man isländska som faktiskt är ett språk som tillhör samma språkfamilj som svenska. Till grunden är flera ord lika varandra men se upp, vissa ord betyder inte samma sak på dessa två språk. Till exempel använder islänningarna ordet rúm när de pratar om en säng och ordet sæng betyder täcke. Det är roligt hur det kan skilja sig men det kan ibland vara lite förvirrande! En annan spännande sak om Island är att man fortfarande följer en gammal sed gällande efternamn. Här får nämligen barnen ett efternamn baserat på sin pappas förnamn. Så beroende på om man får en flicka eller pojke så använder man pappans namn och sedan lägger man till antingen dóttir eller son.

Spännande aktiviteter

Island bjuder på äventyr!

Island är verkligen en destination fyllt av spännande och roliga aktiviteter. Du kommer inte ha en tråkig sekund under din resa då du kommer få uppleva ett underbar äventyr! Island är även en perfekt destination om du vill göra en resa ensam då det finns så mycket att upptäcka här. Testa något nytt under din rundresa på Island - du kanske kommer upptäcka en ny hobby? Då Island bjuder på sin underbara natur så kan man göra flera aktiviteter utomhus - vilket inte är helt fel då man även får njuta av den underbara omgivningen under tiden!

Något man inte får missa är att bada i de varma källorna som finns på Island, man får speciellt inte missa blå lagunen som är en underbar plats att spendera några timmar! Här får du njuta av den underbara utsikten medan du badar i det varma vattnet. På Island finns det flera vulkaner så varför inte passa på att komma dem närmare - på Island kan man delta i guidade turer för att utforska och lära sig mer! Något annat man inte får missa är att se ett gejser utbrott! I Geysirområdet på Island finns det flera aktiva såkallade gejser och här kan man få se ett utbrott nästan var femte minut! Något annat som verkligen är en mysig och härlig aktivitet är att rida islandshäst. En rundtur på Island på en hästrygg är inte ett dåligt sätt att få upptäcka mer av naturen i detta fantastiska land! På Island kan man även fiska, klättra, vandra och delta i olika vattenäventyr! Du kan också upptäcka spännande grottor och delta i äventyrliga glaciär utflykter. Om man gillar djur så kan man även åka med på valsafari. Då har du chansen att få se delfiner, späckhuggare och knölvalar och om du har tur kanske du även kan få syn på en blåval! För den som vill komma in en stund men ändå vill upptäcka mer av vad Island har att erbjuda så har musik en stor plats i landet. Här kan man gå och se alltifrån musikaler till rockkonserter. På flera pubar är det även vanligt att det spelas livemusik, vilket alltid är mysigt att lyssna på!

Magisk natur

Islands naturupplevelser går inte att jämföra med andra länder!

Island bjuder på spektakulära miljöer som man måste se med sina egna ögon för att förstå hur underbart och unikt det verkligen är. Under en rundresa på Island har man chansen att ta del av underbara upplevelser då du kommer få upptäcka så mycket av vad Island har att erbjuda! Här finns det vackra glaciärer, ståtliga berg och spännande vulkaner. Stora magiska vattenfall, stränder och nationalparker. Det finns tre spännande nationalparker på Island som man kan besöka. En av dem heter Vatnajökulls nationalpark och är en av Europas största! Nationalparken inkluderar hela glaciären Vatnajökulls, vulkaner, floder och andra spännande områden. Thingvellir är namnet på en annan nationalpark i landet. Här får man ta del av en magisk utsikt över Islands största sjö som heter Þingvallavatn och här kan man även se hur kontinentalplattorna mellan Europa och Amerika skiljer sig - vilket är så spännande! Den tredje nationalparken på Island är Snaefellsjökull nationalpark som är otroligt vacker! Här får du ta del av underbar natur och ett rikt djurliv. Här kan man även passa på att bege sig ut och cykla i nationalparken - det är ett perfekt tillfälle att komma naturen ännu närmare! Några vackra vattenfall att besöka på Island är bland annat Gullfoss, Seljalandsfoss, som sägs vara Islands vackraste och du kan även besöka Islands största vattenfall som heter Skogafoss. Det är tre magiska vattenfall som verkligen är värt att besöka! Något annat spännande som verkligen rekommenderas under en vistelse på Island är att besöka den svarta lavastranden Reynisfjara! Varför inte spendera din bröllopsresa på Island? Då får ni njuta av underbara miljöer och även ta del av spännande aktiviteter!

Det Isländska köket

Njut av god mat under din resa!

Under din rundresa på Island kommer du upptäcka flera spännande och goda rätter. Här kommer du hitta mycket färska ingredienser då det ofta är lokala råvaror som serveras. Fisk och lamm är populärt att äta här, men du kommer även hitta bland annat hummer, musslor, kött och fågel på menyn! På Island finns det även restauranger från alla världens kök, bland annat Indien, Kina, Italien och Frankrike - du kommer garanterat hitta något som passar just din smak!

En klassiker på Island är Plokkfiskur som kan beskrivas som en fisk och potatisgratäng. Fisk är som sagt väldigt populärt att äta här och man äter ofta torkad fisk som snack! Det finns även en populär rätt som heter Kjötsúpa - soppan består av lamm och grönsaker! Ett bröd som är populärt är Rúgbrauð som är ett rågbröd och man äter även Skyr som är en isländsk yoghurt. Om man är ute efter snabbmat så äter man vanligtvis korv med bröd som man sedan toppar med ketchup, senap, lök och remoulad! På Island har man en isländsk snaps som heter Sorte Død och den är gjord på potatis och kumminfrön. Det finns även flera spännande isländska ölsorter att smaka på under din resa!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter