1 erbjudande

Rundresa Kina

Låt TravelBird inspirera dig med en härlig rundresa i Kina där du får upptäcka ett spännande land fyllt av livliga städer, vacker natur och häftiga sevärdheter!
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Ta del av den spännande destinationen Kina!

En rundresa i Kina innebär ett spännande äventyr! Kina är både ett av världens största länder till ytan och det mest folkrika landet i världen, så det finns mycket att både se och göra här. Med TravelBird kan du upptäcka Kina som bjuder på varierande miljöer då det finns både livliga städer, underbara naturområden såsom berg, öken, regnskog och stränder! Kina är ett land som består av en mix av modernt och historia. Det finns moderna och pulserande städer samtidigt som du kan hitta historiska städer, områden och byggnader som är fyllda av kultur och otrolig historia att ta del av. I landet kan du besöka bland annat spännande museum, historiska tempel och andra häftiga sevärdheter som du verkligen inte vill missa under din semester. Det finns verkligen så mycket spännande och roliga saker att upptäcka i Kina! För den äventyrliga besökaren så kan man även ge sig ut på en promenad på ett glasgolv högt uppe i luften i bergen! I Zhangjiajie National Forest Park kan man promenera den 100 meter långa glasvägen som kallas Coiling Dragon Cliff Skywalk. Det är en magisk utsikt som man får ta del av men för den höjdrädda är det verkligen en utmaning! Skulle du våga?

Några häftiga städer man kan besöka under en semester i Kina är bland annat Peking som är Kinas huvudstad. Mat kan man hitta överallt i staden och det finns så mycket gott att välja mellan! Ta del av ett livligt nattliv och alla de spännande sevärdheterna man kan upptäcka. Om man befinner sig i Peking ska man även passa på att shoppa då det finns mycket att välja mellan. Det finns nämligen fyra shoppingområden som man bara måste besöka: Xidan, Dong Dang, Wangfujing och Qianmen. I de här områdena hittar man alla möjliga butiker och märken, till alla prisklasser! Shanghai är en annan stad man kan besöka om man befinner sig i Kina, här kan man besöka marknader, ta del av den spännande arkitekturen och njuta av Kinas kultur. Pingyao är en liten antik stad med stor charm! Här kan du ta del av den gamla arkitekturen, häftiga tempel och suga in hur antika Kina såg ut. Chengdu är en stor stad där du kan äta god mat, ta del av kulturella sevärdheter och staden är även hem till de stora söta pandorna! Panda uppfödningscenter är något det finns mycket av i Kina, speciellt i Chengdu! Andra städer du kan besöka under en vistelse i Kina är Dali, Guilin och Kashgar.

I Kina kan man även besöka flera spännande marknader där de bland annat säljer kläder, skor, mat och boskap, allt beror på vilken marknad du väljer att besöka och det finns så många roliga att välja mellan! I Kina firas det även flera härliga festivaler i landet men den kanske största händelsen som sker är det Kinesiska nyåret som firar runt om i hela landet. Det är en stor folkfest med fyrverkerier, dans, marknader och parader!

Historiska sevärdheter

Så mycket spännande att ta del av!

Kina är ett land som är fyllt av magiska sevärdheter som man kan ta del av under en rundresa! Den kanske populäraste sevärdheten i Kina, som nog de flesta hört talas om, är den spännande kinesiska muren som man bara måste ha sett någon gång i sitt liv! Kinesiska muren har en lång historia bakom sig och det är en oerhört stor mur som man kan besöka från flera olika platser. Man kan bland annat åka några mil utanför Peking till Badaling och Mutianyu. Simatai är en annan plats som sägs vara den bästa platsen att upptäcka muren vid! Upptäck den spännande miljön kring muren och njut av att få upptäcka mer om denna historiska sevärdhet! Under en rundresa i Kina kan man även besöka himmelska fridens torg som ligger i Peking. Torget är världens största torg och här har flera stora historiska händelser ägt rum och därför har torget stor kulturell betydelse i Kina. I staden Leshan kan man besöka världens största Buddha-staty, vilket är en otroligt häftig upplevelse och i Peking kan man besöka de spännande Minggravarna, där kejsarna av Mingdynastin ligger begravda. I Peking kan man även besöka den förbjudna staden som är Kinas största och bäst bevarade område med antika byggnader och här kan man även besöka det vackra sommarpalatset, eller som det också kallas Yiheyuan. Yunganggrottorna som finns i Datong är ett kinesiskt buddisttempel där man kan ta del av spännande skulpturer gömde i grottor. Om man istället är intresserad av att upptäcka ett av världens populäraste arkeologiska fynd ska man ta sig till den historiska staden Xi’an. Här kan man få se den kända terrakottaarmén som består av flera lerfigurer i naturlig storlek som vakar nära sin ledares gravplats. Kina är verkligen fyllt av magiska sevärdheter och du kommer få upptäcka så mycket häftiga och spännande platser - en resa till Kina kommer inte göra dig besviken!

Magiska naturupplevelser

Underbara områden med vacker natur!

Kina är ett stort land där du kommer hitta varierande miljöer att besöka. Här hittar du alltifrån ståtliga berg, öken, skogsområden och underbara stränder! Under en rundresa i Kina har du möjligheten att komma ifrån de livliga städerna för att upptäcka och även njuta av underbara naturområden som finns runt om i landet!

Man kan bland annat besöka både Jiuzhaigou och Wolong som är två underbara naturreservat. I Jiuzhaigou kan man njuta av underbar natur, vackra sjöar och promenera omkring i den härliga miljön. I Wolong-reservatet kan man få se söta pandor då det är ett reservat för de stora pandorna i Kina! Så älskar du pandor och vill lära dig mer om det häftiga djuret - åk hit! Tiger Leaping Gorge är ett spännande område att besöka. Det är en ravin med en bergig miljö runt omkring och här kan man vandra på flera spännande leder! Det finns även en bergskedja som heter Jade Dragon Snow Mountain där man kan åka skidor, vandra och du kommer få uppleva en otrolig utsikt! Något man kanske inte tänker på när det gäller Kina är att landet har underbara stränder som man kan besöka. Hainan är en fantastisk ö som man kan åka till om man är ute efter sol och bad! Det är Kinas största ö och bjuder på ett härligt klimat, palmer, vackra sandstränder och underbara snorklingsmöjligheter. Några andra platser där du kan koppla av på en vacker strand när du befinner dig i Kina är bland annat Qinhuangdao, Beihai och Dalian. En vacker flod i landet är Yangtze som även är den längsta floden i Kina. Man kan bland annat åka båt på floden för att upptäcka den vackra miljön! I Kina finns även vackra risterrass områden och i den häftiga provinsen Gansu hittar man ökenområden med höga sandberg. Om du vill besöka platser i Europa som bjuder på underbara naturupplevelser, göra en resa till Slovenien eller varför inte göra en resa till Finland och upptäck mer av vårt härliga grannland!

Det kinesiska köket

Matälskare har verkligen hamnat rätt!

Under en rundresa i Kina kommer du få uppleva otroliga matupplevelser! Kina är verkligen en destination där du kommer hitta så många goda maträtter - du kommer inte bli besviken! Det kinesiska köket har en lång och spännande historia och många anser även att köket tillhör världens “moderkök”.

Det kinesiska köket kan variera beroende på var i landet man befinner sig. Det gör att man kan smaka på så mycket goda och varierande maträtter under en rundresa i landet. Några basingredienser som används i matlagningen är bland annat nudlar, ris, grönsaker och kryddor! Det kinesiska köket är faktiskt uppdelat i åtta olika delar. Namnen på de olika köket är Anhui, Shandong, Kantonesiska, Fujian, Zhejiang, Hunan, Jiangsu och Szechuan. Alla kök har sina egna unika egenskaper men de har fortfarande sin kinesiska känsla över sig! Några maträtter man inte får missa under sin vistelse i Kina är bland annat anka, dumplings och olika spännande nudelrätter! Passa på att smaka roujiamo som består av kött som äts i ett bröd, Tangyuan som består av rismjöls bollar, Jiuniang är en rissoppa, hotpot är som en kinesisk fondue då man får en gryta som man sedan tillsätter med kött, grönsaker, svamp och andra goda ingredienser! Om du vill besöka andra destinationer där du kan äta både goda och spännande maträtter, gör en resa till Kuba eller planera in en underbar resa till Benalmadena och beställ in magiska spanska rätter!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter