7 erbjudanden

Rundresa Kuba

Följ med TravelBird på en spännande rundresa på Kuba! Upptäck Karibiens största ö som bjuder på härlig natur, god mat och färgglada bilar!
Se mer:
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Besök härliga Kuba!

Kuba är en otroligt vacker ö som man hittar i Karibien och ön är även den största i området! Med TravelBird kan du göra en rundresa på Kuba och upptäcka denna fantastiska ö och dess spännande kultur! Under en rundresa på Kuba har man möjlighet att upptäcka så mycket! Man får se delar av ön som man kanske annars inte hade upptäckt. Det är ett perfekt sätt att få ut så mycket som möjligt av sin semester och Kuba kommer verkligen innebära ett spännande äventyr!

Gör en resa till Kuba som bjuder sina besökare på en otroligt härlig atmosfär med vänlig lokalbefolkning som mer än gärna bjuder upp till dans! Ön bjuder även på ett härligt tropiskt klimat och det finns underbara miljöer att ta del av. Många besökare åker till Kuba för att spendera dagarna på de paradisstränder som finns runt om på ön. Det är verkligen otroliga stränder som bjuder på kritvit sandstrand, palmer och turkost vatten. Här kan man njuta av det fina vädret med sol, bad och goda drinkar! Några stränder att besöka under en rundresa på Kuba är bland annat Varadero, Cayo Santa Maria, Cayo Largo, Cayo Jutias och Guardalavaca. Rundresor till Kuba innebär även att man har möjlighet att besöka flera av de charmiga städerna som finns runt om på Kuba. En stad som man verkligen inte får glömma bort att besöka är Havanna. Det är nämligen Kubas huvudstad och även den största staden på ön. Andra spännande städer man kan besöka är bland annat Trinidad, Camagüey, Cienfuegos och Holguin. Alla städer runt om på Kuba har sin unika charm och atmosfär - det finns verkligen så mycket att upptäcka på denna ö! Förutom livliga städer och underbara stränder har Kuba ännu mer att erbjuda sina besökare. Här finns det även magiska naturupplevelser med vackra dalar, laguner, häftiga grottsystem, skogs- och bergsområden. Kuba bjuder även på ett rikt djurliv med spännande fåglar, krokodiler och fiskar!

Något som man verkligen inte får missa på Kuba är att åka med i de färgglada och häftiga veteranbilarna. Bilarna är från 40- och 50-talet och är otroligt vackra! Dans och musik har även stor plats på Kuba. Här kommer du med stor sannolikhet höra tonerna av härlig musik och även få tillfälle att dansa själv - så tveka inte att delta det är verkligen så kul! Kuba anordnar även flera festivaler som man kan besöka. I Santiago de Cuba anordnas det en karneval som ska vara den största och bästa på Kuba. Musik, mat, dans och mycket färger står i fokus! Här finns det även olika musik, dans och filmfestivaler att besöka. Något annat som kännetecknar Kuba är deras cigarrkultur och cigarrerna härifrån anses vara de finaste i världen! Om man befinner sig i Havanna kan man göra en utflykt till byn Viñales som är ett cigarrdistrikt. Här kommer du få ta del av bland annat tobaksfält och så kallade sockertoppsberg som är en häftig syn! I Havanna kan man även besöka en cigarrfabrik som heter Partagás. Här får man ta del av hur det går till i en cigarrfabrik och följa med i tillverkningen som sker för hand!

Charmiga städer

På Kuba finns det flera härliga städer att besöka!

När man gör en rundresa på Kuba har man möjlighet att upptäcka flera spännande städer under sin resa. Huvudstaden Havanna är ofta en stad man vill besöka och det är inte förvånande! Det är en livlig stad med mycket färger och musik! Det finns mycket roligt och spännande att göra här och man kommer få en härlig vistelse i denna underbara stad! Det finns mycket historia att ta del av och här kan man besöka flera spännande museum. Ett museum som är intressant att besöka är revolutionsmuseet där man kan ta del av vad som egentligen ledde till revolutionen, vilket är så intressant! Åk längst Malecón som är en väg längst Havannas kust. Det är en härlig åktur och varför inte passa på att åka i någon av de färgglada veteranbilarna? För den som är intresserad av drycken rom kan man besöka Museo del Ron. Lär dig mer om dryckens historia och det bjuds även på ett smakprov! Något man inte får glömma är att besöka gamla stan, som även finns med på Unescos världsarvslista. Promenera i gränderna, besök de torg som finns, äta god mat på restaurangerna och varför inte passa på att shoppa! Musik och dans är en stor del av Kuba och dess kultur, vilket även märks i staden Havanna. Runt om i staden kommer man stöta på musik och på nattklubbarna är salsa populärt! Varje söndag anordnas det även en rumbafest i centrala Havanna som verkligen rekommenderas att besöka!

En annan stad man kan besöka är Trinidad. Det är en otroligt vacker stad med sina kullerstensgator och charmiga färgglada hus - staden är även med på Unescos världsarvslista. Besök museum, ta del av den härliga musiken och gå upp i Iznaga Tower och njut av fantastisk utsikt! Cienfuegos är en annan härlig stad man kan besöka under en rundresa på Kuba. Staden har en fransk anda över sig med vacker arkitektur! Här kan man bland annat besöka gamla monument, en cigarrfabrik, museum och njuta av en underbara atmosfär! Även denna stad är med på Unescos världsarvslista och man blir inte förvånad under ett besök! Andra underbara städer man kan besöka i Kuba är bland annat Holguin och Camagüey - listan kan göras lång! Om du vill ge dig iväg på andra spännande rundresor kan du bland annat åka iväg på en rundresa i Indien eller varför inte köra på en rundresa på Sri Lanka!

Spännande upplevelser

Sol, bad och äventyr!

Kuba lockar många besökare på grund av det underbara klimatet och även de fantastiska paradisstränderna som finns runt om på ön. Kuba är verkligen en paradisö med kritvita sandstränder, turkost vatten, palmer - ja det är en helt underbar omgivning!

Under en rundresa på Kuba har man möjlighet att besöka flera fina stränder. Man kan bland annat besöka de vackra stränder som finns utanför huvudstaden Havanna. Området heter Playa del Este och den finaste stranden här heter Playa Santa Maria del Mar. Andra stränder att besöka är Varadero, Playa Ancón som ligger utanför Trinidad och Playa Maguana som är en underbar strand som ofta är folktom! Då Kuba bjuder på ett underbart turkost vatten ska man verkligen testa på att både snorkla och dyka. Här hittar man fantastiska korallrev och ett rikt undervattensliv med flera spännande fiskar! Både Maria la Gorda och St Lucia bjuder på bra områden för både snorkling och dykning! Huvudön på Kuba bjuder som sagt på många härliga stränder men det finns även mindre öar utanför som är värt att besöka! Några av de öarna är Cayo Largo, Cayo Santa Maria och Cayo Coco, här hittar man underbara paradisstränder som man aldrig kommer vilja lämna!

Om man är intresserad av att vandra så bjuder Kuba på härliga vandringsleder där man kommer nära naturen och har möjlighet att upptäcka flera fantastiska miljöer! Under en rundresa på Kuba har man även möjlighet att besöka flera häftiga naturparker och ta del av en magisk natur! Kuba har ett rikt djurliv då man har möjlighet att se bland annat fantastiska fåglar, sköldpaddor och krokodiler. På Kuba bor även världens minsta fågel som heter Bikolibri.

Kubanska köket

Ta del av matkulturen på Kuba!

Under en rundresa på Kuba kan man testa på flera olika maträtter och du kommer hitta mycket gott att prova! Det kubanska köket är nämligen influerat av bland annat det spanska, afrikanska och karibiska köket.

På Kuba är man ganska sparsamma när det kommer till kryddor, man använder sig oftast av bland annat vitlök, oregano och lagerblad. Ris, bönor, sallad och rotfrukter används ofta i matlagningen. Man kommer även stöta på mycket kyckling, fisk och potatis mycket under sin resa! En av Kubas nationalrätter heter arroz con pollo och består av kyckling och ris! En annan traditionell maträtt i Kuba består av en spädgris som grillas över öppen eld under en lång tid. Till köttet serveras ofta congri, som består av ris och bönor. Andra maträtter man kan testa på under en rundresa på Kuba är bland annat boliche, ropa vieja och vaca frita. För den äventyrliga kan man även beställa in krokodil på några restauranger - vågar du?

När det gäller efterrätter är både rispudding och en så kallad karamellpudding populärt. På Kuba dricker man mycket rom och öl och även olika drinkar. Det är bland annat mojitos, daiquiris och Havana Cooler som serveras runt om på ön - vilket är så gott! Det finns så mycket god mat världen över och under rundresor i Mexiko kan du äta dig genom semestern och ta del av otroliga matupplevelser!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter