1 erbjudande

Rundresor Mexiko

Låt dig bli inspirerad av TravelBirds spännande rundresor i Mexiko!
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Besök det spännande landet Mexiko som är fyllt av häftiga sevärdheter, god mat och underbara platser att upptäcka!

Gör en resa till Mexiko som är ett magiskt land att besöka! Här kommer du hitta livliga städer, underbara stränder att spendera dagarna vid och spännande sevärdheter att upptäcka. Med TravelBird kan du följa med på härliga rundresor i Mexiko som innebär både ett fartfyllt och avkopplande äventyr!

Mexiko är ett land där du hittar flera spännande städer som du kan besöka under din resa. Du kan bland annat besöka Mexico City som är Mexikos huvudstad. Det är en livlig stad med mycket historia. Här kan du besök intressanta museum, njuta av god mat på restauranger, koppla av i parker eller dansa genom nattlivet! Cancun är en annan destination där du kan hitta härliga vita sandstränder och lokala kvarter där du kan komma Mexikos kultur nära. Om man befinner sig i Cancun kan man även passa på att besöka den vackra och lugna ön Isla Holbox. Ön är inte bara en magisk plats där man kan slappna av och njuta av sin semester i Mexiko, här har du även chansen att ta del av flera olika djurarter som lever på och kring ön! Flamingos, delfiner och valhajar är bara några djur som man kan få chansen att se under sin vistelse. Guadalajara är en av Mexikos största städer och staden bjuder på en mix av både modernt och historia. Besök häftiga tempel och byggnader, handla med något hem till Sverige från någon av de lokala marknader som finns i staden eller varför inte passa på att lära dig mer om tequila - här kan du nämligen besöka flera olika tequila fabriker! Merida, eller den vita staden som den också kallas, är en annan stad som verkligen är värt ett besök. Många säger att det är Mexikos vackraste stad med sina fina byggnader och mysiga kvarter!

I Mexiko har man även stora möjligheter att shoppa! Här kommer du hitta alltifrån större shoppingcenter till lokala marknader där man kan hitta mycket spännande att handla. I landet sker det även flera spännande festivaler och fester där dans, musik och färg står i fokus - vilket alltid är kul att tajma in under sin resa. Mexiko är ett stort land som bjuder på varierande miljöer då du kan hitta vackra stränder, livliga städer, höga berg, ökenområden och spännande djungel. Det är även ett land där du hittar flera olika djurarter som bland annat fåglar, havssköldpaddor, fiskar, apor och jaguarer - för att nämna några spännande arter!

Spektakulära sevärdheter

Du kommer inte få en tråkig stund i Mexiko!

Rundresor i Mexiko gör att man får möjlighet att upptäcka så mycket spännande i landet. Det finns flera spektakulära sevärdheter att ta del av och många kommer säkert få dig att tappa hakan då de både är maffiga och historien bakom dem är så spännande. Det är mycket som man inte borde missa under en vistelse i Mexiko, därför är det perfekt att göra en rundresa. Då hinner man upptäcka flera platser under en och samma resa och se så många spännande sevärdheter!

För att nämna några platser som kan vara häftiga att besöka så får man verkligen inte missa kanske en av de populäraste platserna gällande Mayakulturen. Det är den välbevarade Chichen Itza som en otroligt häftig stad fylld av historia. Om man fortsätter i samma spår och vill veta mer om Mayakulturen så kan man även besöka Mayastäderna Uxmal och Kabah. Uxmal är en historisk ruinstad och förutom de magiska tempel som finns här kommer man även hitta restauranger och butiker. Vid ett besök i Kabah kan du promenera omkring i de häftiga ruinerna och njuta av en vackra och spännande miljön. Om du befinner dig i Cancun och gillar att dyka ska du verkligen ta dig tid att besöka det spännande undervattensmuseet som finns här. Man har satt ut hundratals olika statyer i vattnet för att skydda de vackra korallrev som finns här men det har samtidigt blivit en otroligt vacker och häftig dykupplevelse. En annan spännande dykupplevelse som man kan göra är att besöka de olika cenotes som finns i Mexiko. Besök bland annat Dos Ojos och Grand Cenote för att promenera, bada, dyka och njuta av den vackra omgivningen! Mexiko är även ett land som har magiska nationalparker. Här kan man besöka bland annat Iztaccihuatl och Popocatepetl där man kan vandra och upptäcka Mexikos största vulkaner. Besök även Cataratas de Agua Azul där man hittar magiska vattenfall och Sian Kaan som bjuder på både en underbar miljö och ett rikligt djurliv!

Aktiviteter vid havet

Mexiko bjuder på underbara platser för både sol och bad!

Rundresor i Mexiko kommer med stor sannolikhet innehålla dagar som spenderas vid havet och stranden. Det finns otroliga områden med vackra kritvita sandstränder att koppla av vid och ett turkosblått genomskinligt hav att svalka sig i. Några platser att besöka för att ta del av de vackra stränderna som Mexiko har att erbjuda är bland annat Playa del Carmen, Tulum och Cancun. Så beroende på var i landet man befinner sig, intressen och vad man vill göra under sin semester så finns det flera olika alternativ och platser att välja mellan. Två öar som också bjuder på underbara stränder att spendera dagarna vid är Cozumel och Isla Mujeres. Besök någon av dessa underbara platser, koppla av, läs en bra bok, njut av god mat och goda drinkar!

För den som kanske inte vill spendera dagarna med att enbart sola och bada vid de underbara stränderna så finns det så många roliga aktiviteter att göra. Mexiko bjuder på ett underbart hav - genomskinligt och vackert! Passa på att både snorkla eller dyka då det finns vackra korallrev, underbara fiskar och havssköldpaddor. Det finns en helt underbar värld under ytan att upptäcka - så glöm inte att ta med undervattenskameran! I Mexiko ska man även ta tillfället i akt att göra roliga utflykter. Man kan bland annat besöka häftiga laguner såsom YaI-Ku och Punta Laguna, spännande grottor, göra olika båtutflykter och testa på massor av vattenaktiviteter! För andra spännande destinationer att besöka för både vacker natur, härligt klimat och roliga aktiviteter, gör en resa till Montenegro eller åk iväg på en resa till Senegal!

Det mexikanska köket

Mexiko bjuder på underbar mat och dryck!

När man reser är det alltid spännande att testa på specialitér från det land man befinner sig i. Mexiko är inte ett undantag och när man besöker denna destination kommer man få smaka på så mycket gott - vilket är perfekt för alla matälskare! Under rundresor i Mexiko kommer man hitta mat som ofta smaksätts med bland annat koriander, lime och chili. Både majs och bönor är populära ingredienser som ofta används i matlagningen och Mexiko är, som de flesta vet, hem till den populära maten som vi i Sverige kallar för taco. Här i Mexiko kanske det kommer vara lite annorlunda än vad det brukar vara hemma i Sverige men det kommer smaka minst lika gott! Beställ in burritos, tortillas, quesadillas eller varför inte testa på enchiladas! För någon som älskar taco har man verkligen hamnat i rätt land! I Mexiko äter man även mycket avokado och då ofta i form av en härlig guacamole. Om man är intresserad av att besöka matmarknader och befinner sig i Mexico City ska man verkligen ta sig tid att besöka La Merced. Det är en enorm matmarknad med många olika matstånd som säljer så mycket gott att äta! När det gäller dryck ska man verkligen smaka på både tequila och Corona om man befinner sig i Mexiko. Några andra inhemska ölsorter att testa är Pacifico Clara och Sol - som smakar så gott! Om man istället vill beställa in en god drink ska man testa Margarita som är en klassisk mexikansk drink. Om du är ute efter andra destinationer som erbjuder både spännande och god matkultur, gör en resa till Asien och upptäck en kontinent fylld av härliga länder att äta god mat i under en semester!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter