2 erbjudanden

Rundresa Sri Lanka

Vill du göra en rundresa på Sri Lanka? Med TravelBird kan du upptäcka ett fantastiskt land fullt av spännande historia, häftiga djur och magisk natur!
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Besök den underbara ön Sri Lanka!

Gör härliga resor till Sri Lanka som är en magisk ö i Sydasien. Landet består av en stor huvudö samt flera småöar runt omkring. Med TravelBird kan du göra en rundresa på Sri Lanka och upptäcka allt som denna spännande ö har att erbjuda! Det är ett perfekt tillfälle att ta del av det fantastiska landet och lära sig mer om dess historia och kultur. Här får man även ta del av otroliga naturupplevelser och ett häftigt djurliv!

Sri Lanka är ett land där man har chansen att upptäcka mycket. Under en rundresa på Sri Lanka kan man bland annat besöka häftiga städer, vackra stränder och ta del av underbar natur! Några städer man kan besöka är bland annat Colombo som är Sri Lankas största stad, Jaffna, Galle, Sri Jayawardenapura och Kandy som bjuder på en underbar miljö. Under en rundresa på Sri Lanka hittar man även magiska stränder där man kan njuta av sol och bad och en fantastisk omgivning! Man kan bland annat besöka Hikkaduwa som är Sri Lankas populäraste badort, Tangalla är en annan plats där man hittar magiska paradisstränder och Mirissa bjuder på en fantastisk strand som rekommenderas om man är ute efter avkoppling.

Det finns mycket att både se och göra på Sri Lanka. Landet är nämligen fullt av historia och det finns flera häftiga sevärdheter som man bara måste besöka! Under en rundresa på Sri Lanka har man möjlighet att besöka så många olika tempel! Man kan bland annat besöka det häftiga templet Sri Dalada Maligawa, eller som det också kallas den heliga tandens tempel, ståtliga Raja Maha Vihara och Buduruwagala. Andra spännande och historiska platser att besöka är Gal Vihara och Abhayagiri dagoba! Något som även rekommenderas under en vistelse är att ta del av den underbara natur som finns. Man kan bland annat besöka de underbara nationalparkerna som finns på ön, ta del av det rika djurlivet och vandra i alla möjliga miljöer!

Här talar man bland annat engelska, tamil och singalesiska. Singalesiska är modersmål för den största andelen människor på ön, nämligen det singalesiska folket. Cricket är den populäraste sporten och här anordnas även flera spännande festivaler! Här finns det bland annat en festival som heter Diwali, eller som den också kallas the festival of lights. Hela festivalen handlar om ljus - att det goda segrar över det onda! Lampor och ljus i mängder placeras ut och fyrverkerier avfyras! En annan festival man kan besöka är Sri Lankas största, Kandy Perahera. I tio dagar håller festivalen på och det är en stor parad som innehåller mycket underhållning! Några andra festivaler är Vel, Wesak och Avurudu. Både dans och musik är viktigt inom kulturen i landet. Så vid högtider är det mycket fokus på musik, dans, sång och såklart mat!

Spännande platser

Charmiga städer och fantastiska stränder!

Under en rundresa på Sri Lanka kommer man få upptäcka flera olika miljöer! Sri Lanka erbjuder nämligen både härliga städer och vackra stränder att besöka. Några städer som man kan besöka i Sri Lanka är bland annat Colombo som är ön största stad. Det är en vacker och livlig stad som man verkligen ska passa på att besöka under en rundresa på Sri Lanka. Här kan man besöka flera spännande museum som bland annat Sri Lankas nationalmuseum där du kan lära dig mer om Sri Lankas historia! Det finns även flera museum där man får ta del av det holländska arvet på Sri Lanka. Besök tempel, vackra parker och grönområden! I Colombo ska du även passa på att shoppa då det är den stad i Sri Lanka som erbjuder bäst shopping! Här kan man besöka Barefoot, där man hittar både inredning och kläder med design från Sri Lanka. Odel är ett varuhus där man hittar bland annat kläder och souvenirer - perfekt om man vill köpa hem något till Sverige. Om man vill besöka en marknad ska man gå till Pettah som är den största lokala marknaden på ön! Kandy är en stad som är fylld av spännande tempel! Det är verkligen en stad man ska besöka om man vill ta del av landets kultur. Det är även en stad man ska besöka om man vill njuta av en underbar natur då det är mycket grönska här! Här kan man besöka flera butiker, restauranger och markander. Besök det spännande och kanske viktigaste templet i hela landet, tandtemplet, Sri Dalada Maligawa. I Kandy finns det även en mysig sjö man kan besöka och promenera runt. Här kan man få syn på flera olika djurarter såsom fåglar, sköldpaddor och ödlor. Här får man njuta av en både vacker miljö och lugn atmosfär. Galle är en annan stad som bjuder på vacker kolonial arkitektur och flera spännande sevärdheter. Galle Fort är speciellt en plats att besöka under en vistelse i staden!

Om man vill ta det lugn och spendera dagarna med sol och bad har man kommit till rätt destination! Sri Lanka bjuder på underbara stränder där avkoppling står på schemat! Du kan även utföra flera olika vattensporter på många av stränderna vilket passar bra för den som kanske blir rastlös och vill aktivera sig! Några stränder som kan vara värt att besöka är bland annat Tangalla, Marissa och Hikkaduwa. Unawatuna och Bentota är också områden som rekommenderas - listan kan verkligen göras lång för Sri Lanka har så många underbara stränder. Om du vill göra en rundresa och spendera dagarna med att besöka härliga stränder kan du även åka iväg på rundresor i Mexiko!

Magiska upplevelser

Sri Lanka bjuder på mycket att både se och göra!

Under en rundresa på Sri Lanka har du möjlighet att upptäcka mycket! Man pratar ofta om den kulturella triangeln som är ett område i mitten av ön och området täcker de platser som är inkluderade i Unescos världsarv. Anuradhapura, Polonnaruwa, Sigiriya, Dambulla och Kardy är inkluderar i denna kulturella triangel och det finns flera spännande kulturella sevärdheter och tempel man kan besöka! Det tempel som räknas som en av de viktigaste i landet är Sri Dalada Maligawa då Buddhas tand ska finns i templet. Här genomförs det även flera spännande ceremonier! En annan viktig plats är Sigiriya, som är en historisk plats på Sri Lanka där man kan besöka en stor klippa med ruiner från ett palats. Det är många trappsteg för att ta sig upp men det är helt klart värt det! Där uppe kan du njuta av en magisk utsikt och även få ta del av spännande historia.

Sri Lanka har en otrolig natur som man kan upptäcka på flera olika vis. Vid de underbara stränderna kan man utföra många roliga aktiviteter och Sri Lanka bjuder även på fantastiska korallrev där man kan snorkla och se vackra fiskar! Man kan även göra härliga båtutflykter och besöka flera av de laguner som finns på ön. Batticaloa är en lagun som är känd för sina sjungande fiskar, ett besök vid Negombo lagunen har man stora chanser att se flera olika fiskarter och Bentota Ganga bjuder på en spännande miljö! Om man tycker om att vandra har man även goda vandringsmöjligheter på Sri Lanka. Här finns bland annat Adams Peak som är ett heligt berg på Sri Lanka. Det finns sex olika vandringsleder att välja på och längst vägen har man även möjlighet att besöka flera olika spännande monument. Under vandringen kan du njuta av en härlig utsikt och miljön här kommer inte göra dig besviken. Något annat spännande man kan göra är att åka tåg! Det går inte snabbt att ta sig fram med tåg på Sri Lanka men många beskriver tågresorna som en av världens vackraste! Miljöerna och utsikten man kommer få ta del av är verkligen otrolig och man kommer inte ångra en åktur. Något annat som Sri Lanka är kända för är alla sina teplantager som finns runt om i landet. Det finns flera olika plantager man kan besöka under en rundresa på Sri Lanka och det är verkligen en häftig upplevelse för miljön är så vacker. För fler spännande rundresor kan du även göra en rundresa på Kuba eller åka iväg på en rundresa i Kina!

Fantastisk ö

God mat och magisk natur

Något man verkligen ska göra under en rundresa på Sri Lanka är att besöka någon av de nationalparker som finns på ön. Yala är Sri Lankas kändaste nationalpark och här kommer du få uppleva ett spännande äventyr - åk på safari och upptäck det vilda djurlivet! Här kan du bland annat få se leoparder, elefanter, läppbjörn och olika hjortar! Här finns det även så många olika fågelarter man kan få syn på! Andra nationalparker man kan besöka på Sri Lanka är Udawalawe, Minneriya och Kaudulla. Sri Lanka har som sagt ett otroligt djurliv och här kan man även åka på både delfin och valskådning!

Matkulturen på Sri Lanka handlar mycket om kryddor och ris är den vanligaste grunden för många av rätterna här. Nationalrätten är nämligen ris och curry och currygrytorna kan variera på många olika sätt. En maträtt som är populär är hoppers som består av pannkakor med ett ägg i mitten. Grönsaker, kött, fisk och skaldjur är även populär och runt om på ön kan man även hitta tropiska frukter som är så goda! Till efterrätt äter man bland annat Watalappam som är en pudding på bland annat kokosmjölk, palmsocker och ägg. Även kavun, som är en kaka på rismjöl och sirap är populärt att äta. Då Sri Lanka har flera teplantager runt om i landet dricker man mycket te här - så för te älskare har man verkligen hamnat rätt! En annan populär dryck kallas toddy och är palmvin, som är gjort från saften från palmer.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter