4 erbjudanden

Rundresa Sydafrika

Underbara landskap, goda viner och fantastiska djur - gör en spännande rundresa i Sydafrika med TravelBird!
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Följ med på ett spännande äventyr i Sydafrika!

Med TravelBird kan du göra en rundresa i Sydafrika som du sent kommer glömma! Sydafrika är nämligen en spännande destination fullt av häftiga djur, spektakulär natur och intressanta platser att besöka. Under en rundresa har du chansen att ta del av alla de varierande miljöerna som finns i landet. Städer, stränder, savann och regnskog - det finns så mycket att upptäcka här! I Sydafrika har man även möjlighet att besöka flera spännande platser runt om i landet. Sydafrika bjuder på flera fantastiska kuststäder som är otroligt vackra, man kan bland annat besöka Kapstaden eller Durban. Om man är ute efter att besöka en annan storstad kan man åka till Johannesburg eller om man är ute efter en mindre charmig stad finns även härliga Stellenbosch!

Ett måste under en rundresa i Sydafrika är att åka på safari! Det är en upplevelse man sent kommer glömma och man har chansen att få se så många häftiga djur. Här kan man bland annat få se elefanter, lejon, noshörningar och leoparder - djuren här skiljer sig verkligen från de som finns hemma i Sverige! För att åka på safari kan man besöka alla de nationalparker som finns runt om i Sydafrika och det finns flera att välja på beroende på vad man är ute efter under sin safaritur! Man kan bland annat besöka Krugerparken, Kalahari, Pilanesberg och Addo elefant nationalparken. Om man väljer att åka på safari från man inte bara ta del av de spännande djuren som finns i landet utan man får även ta del av den otroliga miljö som Sydafrika har att erbjuda. Det är en vacker omgivning i de olika nationalparkerna som finns i landet och såklart får man även ta del av den otroliga natur även utanför sin safariupplevelse. Man kan bland annat besöka häftiga regnskogar med vattenfall, vackra stränder och ståtliga berg!

Sydafrika bjuder även på bra shoppingmöjligheter då du kan hitta alltifrån dyrare märken till mindre butiker som säljer sydafrikanskt hantverk. Du kan även besöka stora shoppingcenter och mindre lokala marknader - varför inte passa på att köpa med dig något fint som minne hem till Sverige! I Sydafrika ska man även passa på att njuta av den goda maten och de goda vinerna man har chansen att smaka här. Har man tur kan man även tajma in sitt besök när några av de roliga festivalerna håller hus. Det finns flera vin- och matfestivaler, vilket är perfekt för den som är intresserad eller bara vill få en speciell smakupplevelse. Delta i karnevaler eller olika konst- och musikfestivaler, det finns nämligen så mycket roligt att upptäcka! Något annat som är populärt runt om i Sydafrika är livemusiken som man har chansen att få höra. Här kan man få höra alltifrån jazz, rock och traditionell afrikansk musik - så lyssna och njut!

Sydafrika har allt och lite till

Sydafrika har flera underbara platser att besöka!

Man kanske har svårt att bestämma sig vilka platser man vill åka till i landet - Sydafrika är stort och har mycket att erbjuda sina besökare. Men om man gör en rundresa i Sydafrika har man chansen att besöka flera spännande platser vilket är perfekt för den som inte riktigt kan bestämma sig för bara en! Om man är ute efter storstäder men ändå vill ha närheten till havet kan man besöka några av de kuststäder som finns i landet. Ett exempel är Kapstaden som är en populär destination att besöka. Det är en vacker stad som har mycket spännande historia att ta del av. Här kommer man inte få en tråkig stund då det finns så mycket roligt att göra här. Besök de trendiga och livliga restaurangerna och barerna i staden, njut av god mat och vin och upptäck den spännande kulturen! Testa på att surfa, vandra eller cykla och ta del av det spännande djurlivet. Från Kapstaden har man även möjlighet att göra flera utflykter, man kan bland annat besöka nationalparken Table Mountain eller åka till False Bay där du kan få se pingviner!

En annan stad man kan besöka under sin semester i Sydafrika är landet största stad - Johannesburg. Här kan du bland annat besök mysiga caféer och restauranger, gå på olika spännande museum och shoppa! Durban är en annan härlig kuststad där man bland annat kan surfa, besöka vackra stränder och det stora akvariet Marine World. Stellenbosch är en charmig liten stad som man kan besöka för att ta del av arkitektur, en härlig miljö och dricka gott vin - här kan man nämligen besöka flera olika vingårdar! Några andra platser i Sydafrika man kan besöka är Pretoria, Port Elizabeth och Oudtshoorn där man bland annat har möjlighet att besöka de häftiga kalkstensgrottorna Cango Caves. Om rundresor är något för dig kan du även göra en rundresa i Kina eller en fantastisk rundresa i Indien. Varför inte passa på att göra en spännande resa till Singapore?

Spännande djurarter

Safari är ett måste i Sydafrika!

Under en rundresa i Sydafrika är det ett måste att åka på safari! Sydafrika är nämligen safari landet deluxe då det finns så många spännande och häftiga djurarter att se här. Om du har tur kanske du får möjlighet att se “the big five” under din vistelse i Sydafrika. För att ha gjort det ska man ha sett lejon, noshörningar, elefanter, leoparder och buffel. Det är fem spännande djur som verkligen är så häftigt att ha sett på riktigt! Andra arter man kan få se under en safaritur är bland annat giraffer, zebror, antiloper och flera olika fågelarter. För djurälskare är Sydafrika helt klart rätt destination att åka till! För den som är ute efter ännu mer äventyr kan man även bada med vithajar. Lugn, du kommer befinna dig i en bur men du kommer ändå komma vithajarna på nära håll!

Under Sydafrikaresor kan man besöka flera olika nationalparker. Man kan bland annat besöka Krugerparken där man kan få uppleva en otrolig natur och fantastiska djur. Här har man även möjlighet att välja om man vill åka i parken på egen hand eller ta hjälp av guider! Addo elefant nationalparken är en annan spännande nationalpark att besöka. Här kan du få se vackra elefanter och såklart andra häftiga djur och här får man även göra kvällsturer i parken för att få se arter som är aktiva under natten. Andra nationalparker man kan besöka är den stora parken Pilanesberg, Kalahari och Bela Bela.

Den Sydafrikanska matkulturen

God mat och fantastiska viner!

Under en semester i Sydafrika kommer man få en otrolig upplevelse gällande mat och dryck! I Sydafrika kan du hitta mat från flera olika kök, bland annat från europeiska länder såsom Italien, Frankrike och Spanien. Några populära maträtter i Sydafrika är bland annat Chakalaka, Morogo och Amadumbe. Här kan du även äta flera goda kötträtter, goda frukter och grönsaker. Om du befinner dig vid kusten så passa även på att beställa in fisk, skaldjur eller varför inte lyxa till det med ostron. Du kanske vill fortsätta på det mer äventyrliga spåret, så varför inte provsmaka krokodil eller struts under din vistelse i landet!

Sydafrika är ett land som är känt för sina goda viner så det är verkligen något man ska smaka på under en rundresa i Sydafrika! Passa på att besöka en vingård och gå på vinprovning - det är en otroligt rolig upplevelse och det är alltid spännande att prova viner i sin hemmiljö. Om du är intresserad av vin och mat i allmänhet, så passa även på att besöka några av de vin- och matfestivaler som äger rum runt om i landet!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter