7 erbjudanden

Rundresa Vietnam

Gör en spännande rundresa i Vietnam med TravelBird! Upptäck ett historiskt och modernt land med underbara naturupplevelser!
Se mer:
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Gör en rundresa i Vietnam som du sent kommer glömma!

Vill du upptäcka mer under din semester och både få en resa fylld av äventyr och avkoppling? Då är Vietnam den perfekta destinationen för dig! Med TravelBird kan du göra en spännande rundresa i Vietnam fyllt av magiska naturupplevelser, spännande sevärdheter, charmiga städer och vackra stränder - Vietnam är en destination som har allt!

Under en resa till Vietnam kommer du upptäcka ett land med ett otroligt varierande landskap, här kommer du få ta del av höga berg, paradisstränder, risfält och skogsområden. Här finns det även flera livliga städer och charmiga byar som man kan besöka. Vietnam har verkligen något för alla och oavsett var du befinner dig i landet kommer du ha chansen att upptäcka otroliga miljöer! Under en rundresa i Vietnam kommer du även upptäcka att landet är rikt på kultur och historia vilket innebär att man har möjlighet att besöka fler spännande museum, tempel och historiska platser. Passa på att lära dig något nytt och ta del av vad just Vietnam har att erbjuda! Det som är perfekt med en rundresa är att man både får upptäcka det historiska i Vietnam men även får ta del av de mer moderna och pulserande områdena - rundresor ger nämligen dig chansen att upptäcka ännu mer under en semester!

Några spännande städer att besöka under en rundresa i Vietnam är bland annat huvudstaden Hanoi, Ho Chi Minh som är den största staden i landet och den historiska staden Hoi An. Man kan även besöka de vackra stränderna som finns runt om i Vietnam - det finns verkligen många underbara stränder men några av dem är Cua Dai, Mui Ne och Nha Trang. För att njuta av den underbara natur som finns i Vietnam ska man besöka Halong Bay som verkligen är en spektakulär upplevelse. Här hittar man vackra öar, grottor och flytande byar! En annan naturupplevelse är att besöka de risfält som finns här - det är en otrolig häftig miljö!

I Vietnam har man otroliga shoppingmöjligheter där man kan besöka alltifrån stora moderna köpcentrum till små lokala marknader. Du kan hitta alla möjliga märken men även handla bland annat lokala souvenirer och billiga målningar. En spännande marknad man kan besöka heter Bac Ha där lokalbefolkningen möts för att sälja bland annat frukt, djur och textil som de har med sig från sina byar. Man kan besöka marknaden varje söndag och det är verkligen en speciell upplevelse då man får ta del av både kultur och se alla de färgglada kläder som lokalbefolkningen har på sig och även säljer på marknaden. I Vietnam anordnas det även flera festivaler som verkligen kan vara spännande att tajma in med ett besök! Den största festivalen i landet är Tet, som också kallas Lunar New Year. Det är nämligen det vietnamesiska nyåret som firas och familjer samlas runt om i landet för att besöka tempel och avfyrar fyrverkerier! Andra festivaler att besöka är bland annat Parfympagoden, Mid-Autumn festivalen, Lim festivalen och Hoi An Lantern.

Spännande platser

I Vietnam kan man besöka både häftiga städer och charmiga byar!

En rundresa i Vietnam innebär ett spännande äventyr där man får upptäcka olika miljöer! Det finns flera större moderna städer att besöka i Vietnam, bland annat den livliga huvudstaden Hanoi. Det är en vacker stad som har så mycket att erbjuda sina besökare. Hanoi bjuder på både moderna och historiska platser - moderna byggnader, byggnader från kolonialtiden och även flera vackra tempel! Det finns mycket spännande att göra i Hanoi, man kan bland annat besöka litteraturens tempel som var Vietnams första unversitet. Templet har en vacker arkitektur och det är en underbar omgivningen! Ett annat tempel man kan besöka är Ngoc Son som man hittar på en ö på sjön Hoan Klem. Här får man chansen att lära sig mer om den historiska platsen! För att få den bästa utsikten över staden ska man besöka byggnaden Lotte, här finns det nämligen ett observationsdäck! Det finns fler museer och platser att besöka runt om i staden och passa även på att njuta av den goda maten och shoppa! En annan stad att besöka i Vietnam heter Ho Chi Minh och är landets största stad. Det är en pulserande stad som verkligen skriker storstad! Besök museum, katedralen Notre Dame, postkontoret och mycket annat! Ät god mat, besök marknader eller stora shoppingcenter - det finns så mycket att göra här! Från Ho Chi Minh kan man även göra utflykter till bland annat Cu Chi-tunnlarna och även göra båtutflykter.

Om man vill besöka lite mindre städer och byar under en rundresa i Vietnam kan man även göra det! Hue är en historisk stad där den vackra floden perfume går genom. Här kan man besöka flera historiska platser och en häftig plats är att besöka kejsarstaden! Det är ett perfekt område att gå runt i, då man bland annat får se tempel, kapell och portar - det finns så mycket historia att ta del av! Byn Cat Cat ligger några kilometer från staden Sapa. En otrolig vacker miljö väntar, gå omkring bland vattenhjul, vattenfall, trappor, njut av utsikten och ta chansen att komma lokalbefolkningen nära!

Varierande matkultur

Det vietnamesiska köket är så spännande!

Under en rundresa i Vietnam har du chansen att smaka på så mycket god mat! Det vietnamesiska köket är influerat av både Frankrike och Kina och maten varierar ofta beroende på var i Vietnam man befinner sig då köket här är uppdelat i tre olika regioner - norra, södra och centrala delen. Det gör en rundresa i Vietnam så spännande då man kan upptäcka många maträtter och olika variationer av rätterna runt om i landet. Vid kusten i Vietnam äter man vanligtvis mer fisk medan mer inåt landet är det mer kött som gäller. I den centrala delen av Vietnam är rätterna även mer kryddad så det finns mycket att upptäcka i det här landet!

Det är ofta fräsch och lätt mat som serveras men var beredd! I Vietnam är man nämligen noga med att ta till vara på allt, så det kan även serveras lite mer konstiga ingredienser som bland annat inälvor, orm eller knorren på en gris! Grunden till rätterna består av nudlar och ris, man äter även kötträtter, fisk och skaldjur! En nationalrätt som är väldigt populär är soppan Pho som består av nudlar, kött och kryddor! Rätten kan ätas till alla dagens måltider, frukost, lunch och middag. Det kanske låter konstigt men det är vanligt att äta ris och nudlar i olika varierade rätter även till frukost! En annan rätt man kan beställa är Goi Cuon är vietnamesiska vårrullar. Sedan finns det så många olika nudelsoppor, risrätter och kötträtter - det är verkligen ett varierande kök! Till efterrätt kan man bland annat beställa en dessertsoppa eller pudding som heter Che eller Rau Cau som är en slags jello tårta! Det finns så mycket gott att smaka på, så våga testa nya rätter under din rundresa i Vietnam! Vietnam tillhör en av världens största kaffeproducenter så passa på att dricka kaffe under din rundresa! Prova även den vietnamesiske ölen Bia hoi eller goda juicer och teer!

Fantastiska naturupplevelser

Vietnam har en otrolig natur!

Vietnam är ett underbart land där naturen verkligen kan få en att tappa hakan! Under en rundresa i Vietnam får man ta del av otroliga naturområden som alla har sin unika charm. Det finns härliga paradisstränder man kan besöka om man vill njuta av det härliga klimatet med sol och bad! Snorkla, dyk, eller testa på andra vattensporter. Du kan få se så häftiga korallrev och fiskar! Ett område som man verkligen ska besöka under sin rundresa i Vietnam är naturområdet Sapa. Här finns det vackra risfält och berg - det är en spektakulär omgivning med vacker utsikt! Om man är intresserad av att vandra är Sapa verkligen en plats att åka till! Här finns det vandringsleder där man får ta del av otroliga utsikter och njuta av denna magiska natur. Halong Bay är lite som Vietnams skrädgård. Det är ett stort vattenområde med vackra öar, flytande fiskebyar och häftiga grottor som man kan besöka. I det här området spelades även en James Bond film in!

Det finns flera spännande nationalparker i Vietnam och några som man kan besöka är bland annat Phong Nha-Ke Bang som är ett stort område fullt av olika växt- och djurarter! Det är verkligen ett vackert område med hundratals grottsystem och underjordiska floder. Här kan man även cykla och vandra! Ba Be är en annan nationalpark där man hittar vattenfall, grottor och skogsområden! Parken är ett regnskogsområde som har flera olika växter och djur och här hittar man även flera byar. Håller du på att planera julresor eller inför ett sportlov, vill du kanske skippa skidresan i Sverige i år? Varför inte göra en resa till det exotiska landet Vietnam istället!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter