Safariresor

TravelBird tar dig på oförglömliga safariresor med fantastiska djur och enastående landskap som inte lämnar någon oberörd!

Erbjudanden

Välj avresedatum
3 erbjudanden
Med oss får du vara med om riktiga äventyr och skåda vilda djur som lever i sin naturliga miljö. En safariresa innebär vildmark och spännande djur i högsta grad. Är du redo för en oförglömlig expedition i Afrika? Låt oss visa vägen!

Se hit alla djur- och naturälskare; vi erbjuder några av de bästa safariresorna du kan tänka dig. Senegal, Kenya, Sydafrika… Ja, det finns gott om destinationer att välja mellan. Visste du att “safari” betyder “resa” på Swahili? Afrika är minst sagt ett fascinerande land då det kommer till djur och natur. Upplev våra fantastiska safariresor tillsammans med en duktig guide och lär dig allt du behöver veta om Afrika. Det här är din chans att komma samman med naturen och allt vad det innebär. Skåda ståtliga giraffer som rör sig i vildmarken, upptäck stora elefanter som lever i det vilda eller kraftiga lejon som söker sin mat. Även om du skådat dessa djur på ett zoo går det inte att jämföras med en ordentlig expedition i det vilda. Den förtrollande känslan av att se djuren i sin egna värld går inte att beskrivas, utan måste upplevas själv. Det bästa med ett safariäventyr är att du även får njuta av vackra landskap i form av mäktiga savanner, ståtliga berg och härliga vyer. Kombinera djur och natur och du har den bästa resan någonsin. Det här är utan tvekan en oförglömlig upplevelse som får oss människor att känna oss så små.

Afrika har under en lång tid attraherat miljontals turister som vill utforska kontinentens enastående natur och dess obeskrivliga djurliv. Delta i en safaritur i en vacker naturpark och upptäck fascinerande fågelarter och alla andra djur som är med i Disneyfilmen” Lejonkungen”. Afrika erbjuder många vackra platser där djurlivet blomstrar - här kommer några exempel som förhoppningsvis inspirerar dig att åka på en safariresa. Kom och upptäck, Afrikas vildmark väntar på dig.

Safari i Sydafrika

Så mycket mer än bara Kapstaden och Johannesburg.

Sydafrika är inte enbart känt för sina obeskrivligt vackra städer, utan även för sina fantastiska nationalparker med grymt vackra landskap och ståtliga djur.

TravelBirds safariresor erbjuder spännande djur som vi inte stöter på hemma i Sverige och som garanterat skapar en wow-känsla. Att se dessa djur i sin naturliga miljö är bland det mäktigaste som finns och en semester med safari är helt klart något utöver det vanliga som inte lämnar en enda resenär oberörd. Tänk att få uppleva vår fantastiska värld och se vackra djur som tar sig från plats till plats.

Krugerparken är en fantastisk nationalpark i Sydafrika som från och med 1898 fungerat som ett reservat. Parken är inte bara en av världens djurrikaste områden, men även enorm till sin yta som kan jämföras i storlek med Israel. Krugerparkens storlek på nästan två miljoner hektar erbjuder hundratals fågelarter, nästan 150 däggdjur och över 100 olika kräldjursarter att skåda. Madikwe Game Reserve är däremot en gömd pärla som inte alla känner till. Här kan du skåda “The Big Five” som består av afrikanska lejon, leoparder, elefanter, bufflar och noshörningar. Enligt legenden är dessa djur de svåraste djuren att jaga till fots. Om du har tur kan du även få syn på Afrikas utrotningshotade vilda hundar som lever i parken.

Då du redan befinner dig i Sydafrika kan du lika bra passa på att besöka Kapstaden och Johannesburg. Kapstaden är en unik plats där olika kulturer möts, där fantastiska landskap fascinerar alla resenärer och där den kulinariska sidan blomstrar. Här finns gott om vackra platser som skapar ett häpnadsväckande intryck och lämnar alla besökare med en fängslande känsla; Kirstenbosch botaniska trädgård och Taffelberget är två av dem som du inte vill missa. Johannesburg är däremot som en oupptäckt pärla med många hemligheter som väntar på att utforskas. Denna hipster-vänliga stad är något utöver det vanliga och erbjuder många historiska platser att se. Att kombinera safari med städer skapar den bästa tänkbara semestern och vi garanterar dig minnen för livet!

Safari i Kenya

Kombinera Afrikas vackraste stränder med kontinentens bästa safari.

TravelBirds safariresor till Kenya erbjuder något utöver det vanliga. Landet erbjuder spännande äventyr och avkopplande stunder som garanterat uppfyller alla resenärers drömmar.

Strax utanför Mombasa väntar Shimba Hills nationalpark. Här finner du en massiv regnskog och över 50% av landets sällsynta växter. Utöver detta bor här även hundratals elefanter, antiloper, fåglar och mycket mer. Visste du att parken består av det största antalet afrikanska elefanter i Kenya? Amboseli nationalpark är en annan sevärdhet i Kenya. Förutom det rika djurlivet kan du bekanta dig med massajerna och deras fantastiska kultur. Här kan du även beundra himmelska vyer av Kilimanjaro, ett av världens ståtligaste berg. Det här är din chans att ta fantastiska bilder av den vackra savannen och fascineras av vår underbara värld.

Kenya är inte enbart känt för att vara ett safariparadis, utan även ett paradis i form av kritvita stränder och klarblått hav. Att skåda så många djur på en och samma gång kan kännas överväldigande, därför är en avkopplande dag på en av Mombasas stränder det perfekta alternativet för dig som behöver suga in allt det du sett. Lägg dig på stranden med en iskall dryck i handen, beundra den Indiska Oceanen framför dig och njut av livets goda sidor!

Safari i Senegal

Ett obekant land för många men som erbjuder minst lika bra safari som de andra.

Spännande safariutflykter och intressanta städer är vad som väntar på dig i Senegal. Landet som inte ännu vuxit till ett turistigt land erbjuder mycket att erbjuda tack vare den charmiga och orörda atmosfären.

Våra safariresor innebär ett besök till Djoudj nationalpark och fågelreservat som är en fantastisk plats att besöka om du vill skåda hundratals fågelarter. Flamingos, pelikaner, storkar och så mycket mer - här finns ungefär 1,5 miljoner fåglar att se. Utöver detta erbjuder parken även andra djur såsom sjökor, vårtsvin, krokodiler och gaseller som lever i den vilda och fridfulla miljön. Djoudj är beläget i norra Senegal vi det så kallade Senegal deltat, omfattas av våtmark och har sedan 1981 varit med på UNESCO:s världsarvslista. Djoudj nationalpark är utan tvekan värt ett besök om du vill uppleva en annorlunda safariresa.

Dakar, Senegals stoltserande huvudstad är en plats som är minst lika trevlig att besöka när du befinner dig i Afrika. Detta är en intressant stad att utforska tack vare den vackra kustremsan, det roliga nattlivet och de trevliga marknaderna. Dakar är inte en stad som många andra och vi garanterar dig en unik upplevelse. Vart du än väljer att åka på ett safariäventyr kan du räkna med att skåda intressanta djur i en vacker omgivning, spännande städer med en blandad kultur och en vacker miljö som är så annorlunda jämfört med vår svenska vardag. En safariresa är en unik upplevelse som följer med dig livet ut!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter