3 erbjudanden

Semester i Sverige

Borta bra men hemma bäst! En semester i Sverige är definitivt ett spännande äventyr - även om det är på hemmaplan - fyllt av idyllisk natur och pittoreska städer.
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Unika Sverige! Långa sommarkvällar där solen inte går ned på flera veckor, glittrande snölandskap av berg och sjöar eller idylliska öar i den svenska skärgården är bara några av många anledningar för att resa i Sverige.

Ett av TravelBirds hetaste semestertips i Sverige är att inte alltid ta den enklaste vägen till din destination, utan ta ut svängarna och njut av småvägar och närheten till naturen som Sverige faktiskt har att erbjuda. Vem vet - kanske hittar du ett nytt smultronställe bland skärgårdens obebodda öar under din semester på västkusten eller på toppen av ett berg under din semester i Norrland?

En Sverigesemester kan se ut på många olika sätt och det finns någonting för alla typer av resenärer, passa även på att att ta med din bästa vän - gör en härlig resa med hund! Är du en vinterresenär som gillar att åka skidor borde du ta chansen att åka på en skidsemester i Sverige. Vintersverige är otroligt vackert, men när sommaren kommer ökar turismen i Sverige med cirka 40%. De fem mest populära resemålen i Sverige som gjordes med TravelBird under sommaren 2015 var Falkenberg, Göteborg, Malmköping, Stockholm och Uddevalla.

Djupa skogar och höga bergstoppar

Dansande ljusfenomen och oändliga stjärnhimlar

Lyssna till hur hundsläden bryter snön under dig medan du susar fram genom ett orört vinterlandskap. I Sverige finns det 29 nationalparker, varav en av de mest omtalade är Abisko, belägen i nordvästra Sverige. Denna park är lika vacker hela året, om än på ganska olika sätt: under vår, sommar och höst är nationalparken Abisko full av vackra färger, som sträcker sig över berg och dalar. Det går många kända vandringsleder i området, vilka du kan upptäcka till fots på egen hand eller med hjälp av en välinformerad guide.

På vintern finns det möjlighet att utforska Abisko med hundsläde och snöskoter eller genom snöskovandring. Under kvällens mörker kan du ta en lift upp till parkens bergstopp, där du kan skåda ut över den vackra sjön som är omringad av glittrande snöbeklädda bergstoppar. Även om det är svårt att slita ögonen från det vackra landskapet omkring dig, så får du inte missa att också titta upp mot himlen ibland och hoppas på att få se det magiska norrskenet. Det du ska hålla utkik efter är ett svagt färgat ljus som dansar fram över himmeln. Om du inte får se något norrsken, så är himmeln uppe i norra Sverige ändå värd att se - då området är väldigt glesbefolkat och därför inte avger så mycket ljussken, kommer du att kunna se en helt otrolig stjärnhimmel. Skidresor i Sverige är även perfekt att göra, du behöver inte åka utomlands för att njuta av härlig skidåkning!

En resa i tiden

Ett spännande landskap fullt av historiska ögonblick och naturlig konst - välkommen till Gotland!

Har du alltid undrat hur det var att leva under medeltiden? Res tillbaka i tiden till ett medeltida Sverige. Under medeltidsveckan samlas människor från hela världen på Gotland och drar alla sitt strå till stacken för att göra historia till nutid. Många besökare klär ut sig i medeltida kläder och gör sig redo för att resa tillbaka i tiden i det ögonblick som de kommer innanför den medeltida ringmuren, vilken omringar Visbys centrum.

När du besöker Gotland får du absolut inte missa de kända raukarna och flera andra spännande naturfenomen på ön. De raukar som befinner sig på ön har varit där sedan Gotland låg nära ekvatorn. Ett annat unikt naturligt fenomen på Gotland är Lummelundagrottan, som är belägen lite norr om Visby. Denna grotta är över 400 miljoner år gammal och fylld av fossiler och droppstenar som bildats av kalksten, vilken lösts upp i kolsyrehaltigt vatten.

En paus i skärgården

Luta dig tillbaka för att lyssna på vågorna som slår mot båten, medan vinden leker med håret i skärgårdsluften.

Hyr en egen båt eller skaffa dig ett båtluffarkort för att upptäcka vad som gömmer sig vid utkanten av Stockholms storstadsvimmel. Att skrida fram med båt genom Stockholms skärgård, som består av mer än 30 000 öar, är en magisk upplevelse. Njut av stillheten av att ha picknick på en egen ö, eller besök en av områdets hamnkrogar. För den som vill är det är tillåtet att tälta på dessa öar enligt allemansrätten, men det finns också många mysiga hotell och vandrarhem utspridda på öarna. Sverige bjuder på underbara platser att njuta under sin semester, göra en resa till Örebro eller en resa till Malmö och upptäck två spännande städer i Sverige!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter