erbjudanden

Sista Minuten Grekland

Stränder, historia och tzatziki... TravelBird erbjuder fantastiska sista-minuten-resor till Grekland som du inte vill missa!

Med TravelBird kan du åka på sista minuten resor till Grekland och njuta av en spontan semester bland vackra landskap, fina sandstränder, blåa hav, god mat och intressanta sevärdheter.

Oändligt med kust, gamla ruiner, fantastisk fetaost och spännande ouzo… Detta väntar på dig i Grekland! I Grekland finner du enastående landskap som fascinerar oss alla och en trevlig befolkning som gärna snackar om politik och delar med sig om landets intressanta historia. En resa till Grekland innebär en semester i ett land fyllt av kultur och roliga aktiviteter. Lägg dig på stranden, läs en bra bok och njut av en iskall dryck. Simma i det kristallklara vattnet och ta en snorkeltur bland färggranna fiskar. Smaka på den grekiska maten som inte lämnar någon hungrig. Besök gamla ruiner och lär dig allt om antikens Grekland. Vandra eller cykla bland vackra landskap som skapar det perfekta vykortet. Ja, i Grekland kan man helt enkelt göra allt! TravelBirds resor till Grekland i sista minut är minst lika lyckade som planerade resor och vi garanterar dig roliga stunder som skapar minnen för livet. Vad väntar du på? Det är bara att packa väskan och åka iväg, men packa inte för mycket - i Grekland finner du trevliga souvenirer och idylliska butiker som erbjuder god shopping!

Livet är fyllt av planer hit och dit, därför råder vi på TravelBird våra resenärer att då och då ta fram den spontana sidan och boka en resa i sista minut till Grekland. En spontan resa resulterar ofta i ett spännande äventyr med positiva överraskningar. Släpp taget, våga satsa och åk på en härlig semester till Grekland och dess paradis. Du kommer inte att ångra dig!

Greklands populäraste destinationer

Grekland är inte en av svenskarnas favoritdestination utan orsak…

En sista minuten resa till Grekland innebär allt från historiska sevärdheter och god shopping till vackra sandstränder och god mat. Här finns något för alla!

Greklands huvudstad Aten erbjuder en perfekt kombination av historiska platser och ett roligt nöjesliv. Den fantastiska staden bjuder på ett roligt nattliv, charmiga restauranger med grekiska läckerheter, intressant historia och utmärkt shopping. Hett tips är att besöka en av stadens alla utomhusbiografer som visar både gamla och nya filmer. Det är garanterat en mysig och romantisk kväll. Med detta sagt kan vi lätt konstatera att Aten är perfekt för dig som föredrar storstadsliv över strand och sol.

Om du däremot hellre åker till en strandort med klarblått hav, långa sandstränder och goda drinkar är de grekiska öarna ett alternativ för dig. Rhodos, den grekiska paradisön erbjuder aktiviteter för alla åldrar och är en av landets mest populära destinationer. Här kan du ligga på stranden, ta ett dopp i det blå, delta i vattensporter, spendera mysiga kvällar på trevliga restauranger och strosa på öns söta gator. Kreta som också är en populär destination är en ö som också är värd ett besök. Man kan kort och gott konstatera att Kreta erbjuder allt du möjligen kan tänka dig - vacker natur, fina stränder, trevliga människor.. Ja, allt! Halkidiki som är beläget på fastlandet är även en trevlig plats att besöka. Här finner du mycket historia och intressanta platser att besöka.

Om du bara vill iväg på en spontan semester men inte vet den exakta platsen, är TravelBirds sista minuten resor till Grekland det perfekta alternativet för dig. Vi erbjuder allt och lite till!

Det underbart goda köket

Ett typiskt medelhavskök som inte lämnar någon besviken.

Bläckfisk, moussaka, souvlaki, tzatziki, ouzo… Här tar läckerheterna aldrig slut!

Vad händer då du bokar en resa till grekland i sista minut? Du anländer till mathimlen! Här finns det gott om lokala godheter som inte lämnar en enda mage hungrig. Beställ nybakat bröd och tzatziki till förrätt. Att laga sin egen tzatziki hemma i Sverige är också gott, men att beställa en äkta grekisk tzatziki är en helt annan sak. Vi garanterar att du får smaka på den godaste tzatzikin någonsin under din vistelse i Grekland. Fortsätt middagen med en tallrik kalamari som allt som oftast innebär friterad bläckfisk. Detta är utan tvekan ett måste då du befinner dig i Grekland. Varför inte beställa en portion moussaka och souvlaki på samma gång? I Grekland är det vanligt att beställa in flera rätter som alla delar på. Souvlaki som består av kött på spett är en grekisk delikatess som oftast äts tillsammans med ris. Låter väldigt vanligt och vardagligt, men vi lovar dig en positiv överraskning. Glöm inte den världsberömda alkoholdrycken ouzo. Den grekiska likören som påminner om ett brännvin har en intressant smak som man inte glömmer lätt. Grekerna är väldigt stolta över den här vita drycken och bjuder ofta på ett glas till middagen. Tacka och le, det är garanterat en upplevelse i sig!

Intressanta sevärdheter

I Grekland finns det många sevärdheter som du inte vill missa.

Arkeologiska museer och antika tempelruiner... En sista minuten resa till Grekland innebär flera sevärdheter som är värda ett besök.

Besök Akropolis och det berömda Akropolismuseet som är ett måste under en vistelse i Aten. Här kan du ta del av landets fantastiska historia som vi läst så mycket om. Antikens Grekland är verkligen en berättelse i sig som lämnat efter sig sina spår. För mera historiska sevärdheter bör du ta dig till Parthenon som också är beläget i Aten. Ruinerna i Delfi och Heraklions arkeologiska museum är också med på listan över Greklands toppsevärdheter som du inte vill missa under din resa till Grekland. Varför inte åka till Halkidiki för att besöka den unika munkrepubliken som anses vara en av världens märkligaste platser? Den medeltida staden i Rhodos är även en trevlig plats att vistas på för historieintresserade individer. Vi kan med andra ord lätt konstatera att Grekland är himmelriket då det gäller historiska platser och en sista minuten Greklandsresa är garanterat en lärorik historielektion!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter