2 erbjudanden

Sista Minuten

Sista minuten passar utmärkt för att piffa upp vardagen året runt! Ge dig ut på en spontan och överraskande upptäcksfärd med TravelBird!
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Är du den spontana resenären som älskar att resa till solen, eller vill du bara piffa till dina semesterplaner på kort sikt? Fånga dagen och boka en härlig resa till sydligare breddgrader - din kommande drömresa kan börja redan med nästa flygplan!

Enligt Expressen är resor till stad och sol de populäraste sista minuten-destinationerna, där Kanarieöarna och London toppar listan (2015). Några av fördelarna med att boka en sista minuten-resa är att du ofta kan låta dig överraskas av både destination och pris, oavsett om det gäller en weekendresa eller en längre resa. Vare sig det är ett attraktivt pris eller längtan till en särskild destination som gör att du slår till på en spontanare resa, så brukar en sista minuten oftast resultera i att du kommer iväg till ett lägre pris. Ofta kommer man undan billigare om man bara bokar handbagage och struntar i att checka in en väska då totalpriset för en resa brukar på så sätt bli mycket lägre! Enligt Eurofinder finns det många knep för att få plats med packningen, rulla ihop kläderna för skrynkelfria tröjor, stöd skjortkragen med ett ihoprullat bälte eller fyll skorna med strumpor för att verkligen nyttja allt utrymme i resväskan. Flygbolagen är ofta generösa med vad som klassas som handbagage, vilket gör det hyfsat enkelt att få med en mindre resväska med tillräckliga ombyten för en vecka på stranden eller för en cityweekend. Eftersom du inte checkar in någon större väska slipper du dessutom att vänta i långa bagageköer på flygplatsen. Det är bara att stiga på och av planet med väskan i handen! Perfekt för dig som är otålig och vill upptäcka staden direkt eller inte kan vänta på att ta ett svalkande dopp i havet.

Packa smart och spara pengar

Det är lätt att packningen blir större än tänkt. Lär dig optimera resväskan och få ut mer av semestern!

Restresor och sista minuten- kärt barn har många namn

Denna typ av resor ökar stadigt i popularitet och är perfekt lämpade för alla typer av semesterfirare. Vare sig du vill upptäcka en ny storstad, åka på en aktiv semester eller lapa sol finns restresor till ditt förfogande när resfebern slår in.

En restresa kan vara helt underbar, men den som fyller väskan för snabbt kan lätt glömma viktiga saker! Därför har vi skapat en liten checklista inför din restresa så du kan vara ordentligt förberedd.

Ha gärna några lampor tända under din restresa då detta ger intrycket att någon är hemma och ofta lurar ovälkomna gäster. Kontrollera att du har en hemförsäkring som täcker olycksfall utomlands. Eftersom du åker på en restresa och inte är borta ett längre tag behövs oftast ingen extra försäkring, men kolla gärna detta med ditt försäkringsbolag för att vara på säkra sidan. Viktigast är naturligtvis, utöver kläder efter väder, identitetskort (utanför EU, ett giltigt pass) och kontanter eller ett fungerande kreditkort. Tänk på att eftersom det finns 15 olika kontakttyper över hela världen kan det rekommenderas att i förväg kolla upp om du behöver en adopter inför dina restresor för att telefon och hårtork ska fungera.

Semesterfynda

Fly vardagen och upplev ruset av att få tag på en prisvärd resa med avgång redan i morgon!

De bästa köpen är ofta när man oväntat får tag på något man gärna vill ha till ett pris man inte trodde var möjligt. Känn glädjen av att resa sista minuten till en utsökt destination för ett pangpris!

TravelBird uppdateras ständigt med prisvärda sista minuten-resor och oavsett om det är en sista minuten all-inclusive eller en sista minuten weekend går det alltid att fynda en resa om man tar sig tiden att leta. När man är ute i sista minuten har man ofta bestämt sig för att man vill åka men inte alla gånger precis var och när. Att inte ha en exakt destination i åtanke kan medföra positiva effekter på priset. Vagabond berättar att flexibilitet är en fördel när man bokar en sista minuten-semester. Exakta datum eller val av destination kanske inte blir det man tänkt sig när utbudet är begränsat, men det är en del av tjusningen! Känn spänningen av att spontant boka en resa till ett land du kanske inte förväntat dig och upplev friheten av att inte hinna planera resan in i minsta detalj. Slappna av och fyll ut en av de sista platserna på planet, snart landar du i ett nytt semesterparadis!

Lyckas med spontanresan

Spontanitet mår vi alla bra av. Våga släppa pressen att planera och boka en sistaminuten redan idag.

Njut av stunden och känn hur skönt det ska bli att resa bort utan att behöva planera i förväg. Möjligheten att ta dagen som den kommer och att bara njuta av nya upplevelser kommer din väg.

Upplev förväntningarna inför ett nytt äventyr med en resa till en plats du inte besökt tidigare. Slappna av i tanken på att prestigelösa, spontana och underbart avkopplande dagar väntar. Du lyckas bäst med en spontan semester när du sänker dina förväntningar och låter dig överraskas när de överträffas. Vad väntar du på? Slå till på en spontan resa till varmare breddgrader redan idag och hör strax havets vågor svalla och se stranden breda ut sig framför dig.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter