För många är semester synonymt med sol, bad och stränder. Efter att ha jobbat ett helt år är det inte mer än rätt att unna sig en veckas återhämtning i en solstol. Stränder kommer i många former och nyanser, från det vitaste vitt till vulkaniskt svart, med eller utan andra turister. På Secret Escapes har vi som vanligt strandhotell för alla smaker. Packa solkrämen, glajorna, en bra bok och förbered dig på att göra så lite du bara kan.

Medelhavets stränder: Inget land är så förknippat med solsemester hos oss svenskar som Spanien. Från Kataloniens norra gräns till Gibraltar sund ligger ett pärlband av legendariska badorter. Även Balearerna, då främst Mallorca och Ibiza, samt Kanarieöarna brukar hamna i topp när vi listar våra favoritresmål. För den som föredrar soldränkta klippor är Italien, Grekland och Kroatien säkrare kort men visst finns det undersköna stränder även här.

Stränder i Karibien: Västindien kan skryta med att ha några av världens vackraste stränder, omgivna av frodig regnskog och vajande palmer. Här är tempot nedskruvat till ett absolut minimum och avkopplingen brukar infinna sig rätt så omgående. Lite längre västerut i Mexiko ligger ikoniska stränder som Cancún, Playa del Carmen och Tulum, där du med lite tur kan se den majestätiska valhajen (och en och annan Hollywood-kändis) glida förbi.

Thailands kust och öar: Förr i tiden var det en sport bland backpackers att leta upp nya, “oupptäckta” stränder längs Thailands kust och öar. Idag har många av dom, som White Sand Beach, blivit turistmagneter men letar man lite kan man fortfarande hitta en strand att kalla sin egen. Är du istället en sådan som gärna delar stränderna med andra är Phuket ett hett tips. Där hittar du också Thailands populäraste strand Patong Beach som erbjuder mängder av vattensporter och aktiviteter för den som är för rastlös för att ligga still.

Aktuella kampanjer

Kommande kampanjer