3 erbjudanden

Sydafrikaresor

Fantastiskt landskap, viner som tar dig på en smakresa och safariutflykter- allt detta får du om du väljer att resa till Sydafrika med TravelBird.
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Sydafrikaresor erbjuder något för alla. Safari, vin, god mat och äventyr utöver det vanliga är bara några av de saker du kan uppleva genom att resa till Sydafrika.

Längst ut på den afrikanska kontinenten hittar du Sydafrika. Med sitt rika djurliv, fantastiska natur och mängder av aktiviteter är Sydafrika en spännande destination att besöka. Safari, grottor och en vacker huvudstad är bara några av de saker du får uppleva om du åker till Sydafrika med TravelBird. Sydafrika har en lång och svår historia vilket har präglat landet och som idag finns till för dig som turist att ta del av. Sydafrika har flera intressanta städer så som Johannesburg, som till ytan är landets största stadsområde och är fyllt med butiker och restauranger, och Kapstaden som blir inringat av Taffelberget och har ett skönt klimat och en välutvecklad infrastruktur. Besök Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad, åk till Godahoppsudden där Atlanten och den Indiska oceanen möts eller upplev Cango-grottorna med sina smala tunnlar som näst intill kramar om dig när du försöker ta dig igenom. Valutan är Rand och priserna är ungefär en tredjedel av Sveriges, vilket gör att du kan få en bra trerättersmiddag för ungefär 300 kronor. Res till Sydafrika och upplev den varierande naturen med kala slätter, höga bergsområden och en lång kustremsa.

Landet med de utsökta vinerna

Sydafrikaresor bjuder på en vinresa utöver det vanliga, provsmaka landets alla fantastiska rödviner och hitta ditt nya favoritvin.

Sydafrika har goda och annorlunda maträtter men det landet främst är känt för världen över är dess goda viner. Välj TravelBirds Sydafrikaresor och få en upplevelse för livet! Sydafrika har en mänga olika maträtter som är inspirerade från alla världens hörn och som europé kommer du inte att ha problem att hitta mat du är van vid. USA, Frankrike och Thailand är bara några av de länder de har mat från, men för den som vill prova annorlunda maträtter är kötträtter gjorda av lokala specialiteter så som struts, kudu och krokodil vanligt att hitta på menyn. Fisk och skaldjur är väldigt vanligt vid kustlinjerna och medan många turister föredrar pommes till sina rätter har sydafrikanerna gärna ris eller majs som tillbehör. Prova gärna att äta Biltong som är torkat kött på antingen pinne eller som små köttskivor.

Den som tycker om vin har hamnat rätt- Sydafrika är nämligen känt för sina goda viner och deras främsta produktion kommer från tre olika områden runt Kapstaden. Constantia är landets äldsta vinodling och erbjuder landets trevligaste vingårdar så väl som de bästa restaurangerna. Vinodlingarna är roliga att besöka även för den som inte tycker om vin, då de tillhandahåller en av världens vackraste vyer. Vare sig du väljer att besöka en vingård i Sydafrika eller bara njuta av de varma och fuktiga vinerna är Sydafrika landet för dig som älskar viner.

Safari

Sydafrikaresor kopplas gärna samman med safariresor och visst är det så. Åk med TravelBird och upplev en äkta safari.

Om du reser till Sydafrika får du inte missa att åka på safari. Sydafrika erbjuder mängder av safariresor som du kan välja på och som garanterat kommer att lyfta din semester. Safari betyder “befinna sig på resande fot” och detta kan du göra på olika sätt. Antingen bor du i en privat safari-lodge eller så hyr du en egen bil och kör runt själv i någon av nationalparkerna. Försök att finna de “Big Five” under din safari; de är de fem djuren som anses vara de svåraste för jägare att jaga. Dessa är elefant, noshörning, afrikansk buffel, lejon och leopard. Hur du än väljer att uppleva ditt safari-äventyr kan TravelBird garantera att det kommer att bli en häftig upplevelse. Om du vill uppleva fler spännande länder där du kan åka på safari kan du bland annat göra en resa till Kenya eller en resa till Indien!

Äventyrsresa

Sydafrika har mängder av aktiviteter att utforska. Låt TravelBird inspirera dig till en mer aktiv semester och boka någon av våra resor till Sydafrika.

Otaliga aktiviteter finns att välja på i Sydafrika vilket kommer att ge din semester det där lilla extra. Om du är ute efter en äventyrlig semester är Sydafrika den rätta destinationen. Sydafrikaresor erbjuder allt från att dyka med hajar, köra fyrhjuling i öknen, klättra på en granitklippa, åka linbana till att hoppa en av världens högsta bungyjumps. För den som inte är lika äventyrslysten men tycker om att vara aktiv på semestern kan man välja mellan att rida på hästar i vattenbrynet och segla i solnedgången, eller varför inte åka ut till en zuluby och uppleva kontrasten till Sverige. Sydafrikaresor har mängder av äventyr och kommer inte göra dig besviken!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter