Sydamerika-resor

TravelBird rekommenderar Sydamerika-resor till alla de som älskar den avslappnande "mañana mañana"-mentaliteten. Upptäck en mycket kontrastrik kontinent!

Erbjudanden

Välj avresedatum
8 erbjudanden
En resa till Sydamerika är något som bara måste upplevas. Kulturen ligger naturligtvis nära den sydeuropeiska men med indianska rötter och afrikanska influenser är detta något alldeles världsunikt!

Syd- och latinamerika är otroligt mångfacetterad med Andernas höga bergstoppar, Titicaca-öknens vida slätter, Amazonas frodiga regnskog, pingvinkolonier på Falkland-öarna och urbana sandstränder i Rio de Janeiro. Vad lockar mest? De mångtusenåriga indianska kulturerna i Mexico och Peru eller de afrobrasilianska rytmerna i en samba? Eller kanske ekoturism i Surinam eller strandliv på Copacabana? Upplev människornas välkomnande mentalitet och livliga livsstil - du kommer säkert att känna att det är lätt att bekanta sig med lokalbefolkningen under din resa. Resor till Sydamerika bjuder på oförglömliga möten, smaker, lukter och omgivningar.

Brasiliens skatter

Rio de Janeiros närmst sagolika landskap och livsglädje är något man bara måste uppleva.

Från Copacabana i öst till Macchu Picchu i Väst...

Ingen resa till Sydamerika är komplett utan stopp i Brasilien och Rio är essensen av landet och känd på portugisiska som "cidade maravilhosa" - den fantastiska staden. Det är solens stad, broderad av stränder och fantastiska utsiktspunkter, varje stadsdel har sin karaktär och samban genomsyrar den kraftfulla och varma mentaliteten.

Brasilien är ett enormt land där olika regioner har sin egen karaktär. São Paulo är Sydamerikas svar på New York - en enorm stad med skyskrapor i massor och landets finansiella centrum, Huvudstaden Brasilia ligger längre in i landet och stoltserar med spännande arkitektur och slutligen Salvador de Bahia där den afro-brasilianska kulturen blomstrar. Och så klart Amazonas med sin regnskog som flyter in i grannländerna Colombia och Peru... Sydamerika-resor kan bli hur mångsidiga som helst!

Den glömda staden...

Peru är ett land med en lång historia, enastående landskap och ett flertal världsarv.

Från öst till väst byter landskap och kultur i Peru skepnad flera gånger. Öster om Anderna breder Amazonas och regnskogens grönska ut sig. Här finns indianstammar kvar som lever i harmoni med naturen och många exotiska djur finns att beskåda.

Peru delas på längden av Anderna som med sitt dramatiska landskap bromsade kolonialisternas framsteg och här lever en stark indiansk kultur kvar med språk och traditioner och landets underverk, den glömda staden - Machu Picchu. Längs med kusten finns större städer som huvudstaden Lima och kolonial arkitektur samsas med ett modernt samhälle. Längre söderut mot Bolivia finns Andernas torra högland med öknar och lämningar från landets flera tusen år gamla indianska kulturer. Sällan kan så kontrasterande landskap finnas i ett och samma land och vid en rundresa i Sydamerika är Peru ett måste.

Upptäck kontinentes världsarv

Sydamerika-resor ger utmärkta möjligheter att upptäcka några av världens mest imponerande sevärdheter.

Här listar vi några av de många världsarv du kan besöka under din resa i Sydamerika:
  • Staden Cuzco i Peru som byggdes av en Inka-kung
  • Quitos historiska stadskärna, huvudstad i Ecuador
  • Canaima nationalparken i Bolívar i Venezuela
  • Galápagos-öarna utanför Ecuadors kust
  • Staden Salvador de Bahias kolonialistiska gamla stad
  • Iguazú nationalparken i Brasilien och Argentina, hem för en av världens största vattenfall
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter