Tågluffa

Utforska gömda pärlor och fascinerande städer med tåg. Åk bekvämt med TravelBird på ditt livs äventyr genom vackra landskap!

Erbjudanden

Välj avresedatum
3 erbjudanden
En spännande tågresa tar dig runt olika landskap, bekvämt från land till land och stad till stad. På detta sätt kan du uppleva landets kultur och seder på riktigt!

Att tågluffa ses ofta som något bara unga gör, men det är ett utmärkt sätt att ta sig runt och uppleva ett land eller en hel kontinent, oavsett ålder. Det finns många olika rutter att välja mellan och det har blivit lättare än någonsin att ta sig runt med tåg. Upplev östra Europa med tåg, tågluffa i England, ta den klassiska transsibiriska järnvägen, åk snabbtåg från Finland till St. Petersburg eller varför inte prova på att tågluffa i Sverige? Under ett tågluff har du all chans i världen att uppleva genuin kultur och möta intressanta människor, koppla av medan vackra vyer swishar förbi fönstret och det är bara så bekvämt att resa från ett stadscentrum till det nästa.

Tågluffa i Europa

Se Europa med nya ögon, sitt bekvämt och ta in allt Europa har att erbjuda från små charmiga byar till pulserande storstäder under ditt livs tågresa.

Vad vill du erfara under din nästa resa? Vad sägs om traditionella byar i Tyskland, charmiga franska småstäder, vacker natur i Transsylvanien, tågluff i Italien från norr till söder eller en långhelg med en tågresa från Prag till Budapest?

Att tågluffa i Europa är väldigt populärt, särskilt under sommarmånaderna, och av en orsak - solen värmer i de flesta europeiska städer och städerna lever upp både på dagen som på natten. Att tågluffa kan vara en flera månaders affär från land till land i långsam takt, samtidigt som du bekvämt kan flyga till en destination och sedan ta tåget från en stad till en annan för att sedan flyga hem igen - allt på mindre än en vecka. Att tågluffa med barn har också blivit allt populärare och enklare, så varför inte ta familjen med på en unik resa att minnas resten av livet?

I Europa finns det mycket att se och erfara - prisvärda östra Europa med länder som Polen, Tjeckien, Ungern, Kroatien och Serbien i topp, medan väst bjuder på välbesökta storstäder som Paris, London, Amsterdam, Barcelona och Berlin. Om man vill ha en solsemester är destinationer så som södra Frankrike, Spanien och Grekland också lättillgängliga med tåg. Att tågluffa Europa runt är en enastående upplevelse, en fantastisk livserfarenhet och kommer garanterat vara en semester du och ditt ressällskap kommer att minnas. Pricka av denna erfarenhet från din bucket list redan idag!

Tågluff i Östeuropa

Östeuropa har många städer värda ett besök och det är lättare än någonsin att ta sig runt med tåg.

Östeuropa har mycket att erbjuda i form av intressant historia, livlig kultur och enastående matkultur, att det också är prisvärt är en stor fördel.

Ta färjan över till Tallinn i Estland och börja din tågresa neråt mot söder genom städer så som Riga och Vilnius tills du når Polen. Där kan du uppleva den pulserande huvudstaden Warszawa och historiska Krakow. Fortsätt sedan till allt populärare Prag och upplev städer så som Wien och Budapest. Därifrån kan du lätt fortsätta genom Kroatien eller Serbien till Montenegro och Bulgarien. Eller åk till Rumänien med Bukarest som bas och upplev Transsylvanien med dess vackra natur och till synes oändliga utbud av slott. Om du inte har så lång tid på dig kan du lätt ta ett flyg till valfri stad och sedan ta tåget till en eller två andra städer och flyga hem igen. Att boka en paketresa där allt är inkluderat är också ett populärt alternativ för dem med mindre tid eller för dem som vill ha en kort, samtidigt spännande avbrott från vardagen. Att tågluffa i Östeuropa är en härlig erfarenhet som tar dig genom mångsidiga städer och intressanta historiska och kulturupplevelser, utan att sätta sprätt på budgeten.

Tågluffa i Europa: rutt-förslag

Europa är väldigt mångsidigt och du kan välja mellan att tågluffa genom hela kontinenten, upptäcka ett land på djupet eller ta en långhelg som inkluderar en kortare tågresa.

Det finns många spännande rutter man kan välja mellan då man vill tågluffa i Europa. Nedan har vi listat våra favoritrutter:
  • Upptäck Prag, Wien, Bratislava och Budapest med tåg. Det är optimalt att utforska dessa fyra huvudstäder med tåg eftersom de ligger en kort tågresa ifrån varandra.
  • Tågluffa i Italien bland städer som Milano, renässansens Florens, huvudstaden Rom eller pizzans födelseort Neapel.
  • Res med tåg genom Beneluxländerna och utforska det lilla landet Luxemburg och städer så som Amsterdam, Rotterdam, Haag i Nederländerna och Bryssel, Brygge, Antwerpen eller Gent i Belgien.
  • Länder så som Tyskland, Frankrike och Spanien upplevs bäst med tåg för att se de livliga storstäderna, men också de charmiga småstäderna.
  • Att tågluffa i Storbritannien är ett utmärkt sätt att uppleva Skottland och dess gröna landskap, fotbollsstäderna Liverpool och Manchester, mångkulturella London och söderns favoriter Brighton och Bournemouth.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter