Vandringsresor

Vill du vandra i några av de vackraste landskapen och få en upplevelse för livet? Häng då med på TravelBirds spännande vandringsresor!

Erbjudanden

Välj avresedatum
1 erbjudande
Vare sig du är en erfaren vandrare eller inte, så kommer en vandringsresa häpna dig med vackra vyer, frisk luft och motion i din egen takt.

Blir du ofta rastlös på din semester och behöver lite action? Då är vandringsresor för dig! Det är den perfekta kombinationen av avkopplande semester med aktivitet som du kan ta i din egen takt. Du behöver inte vara en erfaren vandrare för att njuta av en vandringsresa, det enda du behöver är bekväma skor, kläder enligt väder och en ryggsäck för din lunch och vattenflaska. Vandringsresor är perfekt för olika sorters resenärer, så väl familjer, som par, som vänner. Upptäck olika vandringsleder i terräng, skog och berg, och kom ihåg kameran - den kommer att behövas för att fånga de idylliska vyerna.

Vandringsresor i Europa

Europa är väldigt mångsidigt med avseende till historia och kultur, men här finns också häpnadsväckande natur som bara väntar på att få bli upptäckt av dig!

Låt din nästa semester bli en av Europas vackraste vandringsresor, Alperna med Italien, Österrike, Tyskland och Schweiz som populära destinationer eller prova på inhemska vandringsresor, Sverige häpnar med sitt varierande landskap både i norr och syd

Det finns många destinationer i Europa om du är intresserad av vandring. Det finns vandringsleder som är lämpliga för nybörjare såväl som vana vandrare. Alperna är mest populärt på grund av sina vackra vyer året runt och är en självklar destination för vandrare för sin häpnadsväckande natur på sommaren. Om du söker intressanta vandringsresor, Italien lockar med sin mångsidighet. I de italienska alperna kan du vandra på vackra vandringsleder och upptäcka ställen så som staden Trento och Gardasjön och Comosjön. En intressant vandringsled går mellan de fem byarna i Cinque Terre i nordöstra Italien, där du kan skåda de färgglada byggnaderna, klipporna och ta ett dopp i Medelhavet. För de mera inbitna vandrare kunde det vara intressant att ta någon av vandringslederna som börjar i Frankrike och följa den till Santiago de Compostela i Spanien, så som pilgrimer redan på 800-talet gjorde för att besöka aposteln Jakobs grav. Vandring i nationalparken Plitviče i centrala Kroatien är väldigt populärt med sina 16 sjöar, vattenfall och en kalkstenskanjon.

I Norden har vi också många ställen att utforska. Det finns utmärkta vandringsleder i Sverige i bland annat Dalarna och Småland. I Mullsjö i Småland kan du vandra genom djupa skogar och få en utsikt mot Grännabergen. Norge är väldigt populärt för vandring för sina leder vid fjordarna och för sina intressanta ställen att fånga häpnadsväckande vyer så som från Preikestolen och Trolltungan. I Finland kan du vandra i karga landskap bland fjäll och skog i Lappland, och på hösten är det populärt att ta del av tiden då löven byter färg, kallat “ruska” på finska, och häpnas av de olika nyanserna av grönt, oranget, gult och brunt. Island med sin unika natur och blandning av svarta sandstränder, vulkaner, vattenfall och glaciärer är också en populär destination för vandringsresor.

Exotiska vandringsresor

Lockar exotiska landskap och vandring i en djungel eller på en vulkan?

Vandring är en upplevelse var du än är i världen, men du kan krydda till erfarenheten med en enastående vandringstur genom att utforska till exempel regnskogar och vulkaner.

El Yunque på den karibiska ön Puerto Rico är en regnskog som har flera olika vandringsleder som är ett måste att uppleva på en resa till ön. En tur och retur vandring på ca 3-4 timmar på den mest natursköna leden, El Yunque Trail, tar dig till toppen med vy över regnskogen och havet vid horisonten. Vandring är möjligt på de flesta karibiska öarna och i till exempel Peru i Sydamerika kan man uppleva den forna inkastaden Machu Picchu. Det finns också utmärkta vandringsleder i Thailand, Indonesien, Malaysia och Hong Kong för dem som är intresserade att utforska Asien. USA och Kanada har oändligt många vandringsleder genom karga landskap, kanjoner, nationalparker och djup skog, beroende på dina preferenser.

Restips inför en vandringsresa

Inför en vandringsresa är det A och O att packa rätt och veta vad man ska vara förberedd på.

Vandringsresor kan vara något av de mest bekväma upplevelserna om du har rätt utrustning och förbereder dig rätt. Här är våra tips inför en lyckad vandring:
  • Ha bekväma skor! Detta kan inte poängteras nog, men med bekväma skor blir din vandring lättare och mycket mer njutningsfull.
  • Ta reda på destinationens klimat under den tid du vill åka och ha kläder enligt väder.
  • Ha en ryggsäck med allt du kan tänkas behöva: vatten, snacks, kamera, plåster och kanske några byteskläder ifall att vädret ändras drastiskt. Var dock noga med att inte överpacka!
  • Ta reda på svårighetsgraden av vandringsleden och hur lång tid det kan ta; en vandringsled kan vara en lätt väg genom en nationalpark, upp- och nedförsbacke för ett berg, småstigar genom en skog och så vidare. Välj rutt enligt din motionsnivå, erfarenhet, ditt ressällskap och hur mycket tid du har på dig.
  • Dagsutflykter som inkluderar vandring till olika sevärdheter är ofta roliga från den destination du åkt till, till exempel Machu Picchu i Peru, nationalparken Plitviče i Kroatien och regnskogen El Yunque i Puerto Rico, och även informationsrika guidade vandringsturer är intressanta.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter