Världsarv att besöka

Tycker du om natur- och kulturmiljöer? Då ska du åka med TravelBird till någon av världsarvsstäderna.

Erbjudanden

Välj avresedatum
11 erbjudanden
Åk med TravelBird till någon av städerna som finns på UNESCOs lista och upplev enastående natur- och kulturmiljöer.

TravelBird har samlat de bästa städerna för att du som resenär ska få uppleva de främsta natur- och kulturmiljöerna. UNESCOs världsarvslista består av ett tusental olika platser och kulturföremål som har en stor betydelse för vår mänsklighet. Dessa har blivit nominerade av medlemsländerna som själva utser de platser som de anser vara av betydelse för eftervärlden och som sedan blir testad av världsarvskonventionen som, med hjälp av rådgivning från experter, beslutar huruvida de nominerade natur- och kulturmiljöerna platsar på listan eller ej.

Världsarv att se

Rom, Budapest och Krakow är alla på UNESCOs världsarvslista.

UNESCO har listat över 1037 världsarv runtom i världen och TravelBird har samlat sina favoriter bland världsarv att besöka.

UNESCO har listat 1,037 natur- och kulturföreteelser som bör bevaras till eftervärlden då dessa platser anses vara av betydelse för mänskligheten. TravelBird har samlat de bästa resmålen för att du som resenär ska få möjligheten att se världens främsta natur- och kulturmiljöer.

Res till Rom och skåda spanska trappan, Colosseum och Vatikanstaten eller åk till Krakow och upplev stadens historiska centrum med gamla staden och Auschwitz i väst som var nazisternas största koncentrationsläger under andra världskriget. Hur du än väljer att upptäcka världsarven har TravelBird samlat de bästa världsarvsstäderna.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter