Weekend Amsterdam

Upptäck en av Europas vackraste städer med TravelBird. En weekend i Amsterdam innebär vacker arkitektur, pittoreska kanaler och härliga cykelturer.

Erbjudanden

Välj avresedatum
0 erbjudande
Romantiska kanaler som slingrar sig genom staden, oändligt med mysiga båthus, cyklar som klingar, tulpaner i världens alla färger, pittoreska hus i bruna nyanser, fantastiska museer med konst i världsklass… Amsterdam är något du inte vill missa!

Amsterdam är inte en av Europas populäraste och mest besökta städer utan orsak; här finner du aktiviteter och sevärdheter som fyller vilken semester som helst, kort som lång. Det enda problemet du kan stöta på är att välja mellan alla roliga saker som finns att göra; här finns det nämligen gott om sysselsättningar som passar alla personligheter.

En weekend i Amsterdam erbjuder mycket att både se och göra. Staden må vara liten i storlek jämfört med andra berömda städer runt om i Europa, men underskatta inte stadens storlek, här finns lika mycket att se och göra som i Paris, London eller Barcelona. Eftersom Amsterdam inte är så stor till ytan är du aldrig långt ifrån centrum och du kan räkna med att kunna cykla till alla platser som du vill se. Hyr en cykel, ta en båttur eller utforska staden till fots, den underbara atmosfären är perfekt att upptäckas på detta sätt. Det bästa med staden är att du inte kan gå en enda kilometer utan att stöta på ett arkitektoniskt mästerverk av något slag. Vart du än vänder dig kan du räkna med vackra konstruktioner, intressanta museer, färgglada blommor, söta kaféer eller idylliska butiker. Den mysiga stämningen som lägger sig över staden är som tagen ur en sagobok; de små bruna husen som står tätt intill varandra, de romantiska kanalerna som lyser upp om kvällen, de färgglada tulpanerna som pryder varje gathörn och det klingande ljudet av cyklister som tar sig fram.

En förmiddag i Amsterdam

Efter en traditionell frukost med chokladströssel och bröd är det dags att börja utforska staden och dess skönheter.

Börja dagen med ett besök i Rijksmuseum, Van Gogh-museet eller Anne Franks hus. En helg i Amsterdam innebär många svåra beslut som måste tas, eftersom staden har så mycket att erbjuda.

Det sägs att en weekend i Amsterdam inte är fullständig utan ett besök i en av dessa museer, men kom ihåg att alla vill besöka dessa - förbered dig därmed på långa köer eller köp biljett på förhand. På grund av den stora folkmassan som gärna tar sig till dessa attraktioner, rekommenderar vi att stiga upp tidigt för att undvika den största rusningen. Om du däremot inte känner för att spendera din tid inomhus, kan du lika bra delta i en båttur bland stadens härliga kanaler. Detta är en av de bästa sätten att uppleva Amsterdams fantastiska pärlor, underbara arkitektur och intressanta historia. En båttur i Amsterdam beskriver perfekt varför staden ofta kallas för ‘Venedig i norr” - här finns nämligen 1500 broar och många kilometer av vatten i form av kanaler.

En förmiddag i Amsterdam är även det perfekta tillfället att besöka en trevlig marknad. Ta dig till Albert Cuypmarkt som är beläget i De Pijp-området eller Lindegracht markt som är beläget i Jordaan-området. Dessa platser erbjuder lokala delikatesser av många slag och känslan av att strosa bland goda dofter är oslagbar. Varför inte njuta av en god och liten måltid då du befinner dig här? Smaka på friterad fisk - ‘kibbeling’ eller vårrullar - ‘loempia’; dessa är de perfekta snacksen under en dag full av sightseeing. Då du befinner dig i de Pijp-området bör du även passa på att besöka ett idylliskt kafé eller en söt butik - här finns det gott om båda två. De Pijp är ett trevligt område att vistas i och om du känner dig törstig är det bara att slå dig ner - här finns oändligt med trevliga barer där du kan släcka törsten och vila fötterna.

En eftermiddag i Amsterdam

Lunchen är serverad - smaka på traditionella ‘bitterballen’ för att samla krafter för mera sightseeing.

Spendera din eftermiddag på en trevlig restaurang och smaka på traditionella godheter. Fortsätt sedan dagen med trevliga gallerier eller mindre museer där köerna inte är lika långa. En weekend i Amsterdam innebär över 50 museer att välja mellan.

Unna dig själv en portion av goda ‘bitterballen’ - det kan inte bli mera nederländskt än så här. Eller varför inte beställa en god bit av stadens berömda äppelpaj? Oftast går det lika bra att dela på en bit, de brukar nämligen vara väldigt stora. I Amsterdam finns det gott om andra godheter; köp en strut med pommes frites som är täckta med rikligt av majonnäs, smaka på den berömda silltallriken eller gör som lokalbefolkningen och köp kroketter från en försäljningsautomat. För ‘det lilla extra’ råder vi dig att besöka en av stadens alla ostbutiker. Här finns det rikligt av ostsorter att smaka på, dessutom är en ostbit den perfekta souveniren att ta med sig hem.

Efter att du smakat på stadens läckerheter bör du utforska flera museer. Eftersom eftermiddagar i Amsterdam innebär rusningstid är detta en perfekt möjlighet att besöka ett mindre museum. Fotografi-museet FOAM, modemuseet Museum of Bags and Purses, den gömda pärlan Het Grachtenhuis eller ett av landets äldsta museer som Biblical Museum - här kan du räkna med museer som passar alla personligheter. Staden erbjuder även ett rikligt antal av gallerier som du inte vill missa. Eduard Planting-galleriet i Jordaan-området, Kryon Art-galleriet, Fons Welters och de Glaswerkplaats är några av stadens mest berömda gallerier som förtjänar en visit. Amsterdam är utan tvekan en stad fylld av konst, både gammal och modern. Det här är din chans att utforska din egen kulturella sida och se vad som faller dig i smaken.

En kväll i Amsterdam

En mysig bar i ett trevligt kvarter, en trevlig restaurang vid en upplyst kanal eller en festlig nattklubb i stadens livliga del - här finns något för personligheter.

En weekend i Amsterdam går att spenderas på många olika sätt. Vare sig du föredrar lugna kvällar eller fartfyllda nätter fyllda av dans finns det något för dig. En kväll i den underbara staden erbjuder något för alla.

Ta en cykeltur bland stadens mysiga kanaler som lyser upp så fint, stanna på ett glas i en hemtrevlig bar och njut av den härliga atmosfären som lägger sig över staden om kvällen. Eller varför inte besöka Foodhallen för en romantisk middag? Här finns det många olika kök att välja mellan; allt från asiatiska godheter till traditionella nederländska läckerheter. Efter det kan du gå vidare till Filmhallen som är beläget i samma hus och njuta av en mysig kväll i biografen. Om du känner för det kan du lika gärna köra på en middag i form av picknick i Vondelpark. Här samlas folk för att njuta av den härliga atmosfären, andas in den friska luften och skåda folkmassan som rör sig.

Om du däremot är ute efter en lite svängigare kväll med goda drinkar, bra musik och fartfyllt sällskap bör du ta dig till Rembrandtplein. Detta kvarter är ett av stadens livligaste; här finner du ett flertal barer, restauranger och nattklubbar att välja mellan. Visste du att Rembrandtplein har fått sitt namn efter den berömde konstnären Rembrandt van Rijn? Torget, som förut var platsen där bönder sålde smör och mjölkprodukter, är idag en populär plats där folk samlas för att ha roligt. Här finner du även en staty av själva Rembrandt.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter