Weekend Berlin

Med TravelBird får du uppleva en weekend i Berlin - huvudstaden med fantastisk arkitektur, en gripande historia och en intressant atmosfär.

Erbjudanden

Välj avresedatum
4 erbjudanden
Spännande upplevelser väntar på dig - utforska Berlins utsökta kök, galet goda öl och intressanta historia. Här får du vara med om kultur i högsta grad och en unik stämning som du inte stöter på någon annanstans.

Berlin är den perfekta staden för en stadssemester. Tysklands huvudstad är minst sagt en stad av kontraster där gammalt möter nytt och ett fascinerande nattliv existerar samtidigt som staden erbjuder en fängslande historia som inte lämnar någon oberörd. En weekend i Berlin innebär världskända sevärdheter såsom Brandenburger Tor, East Side Gallery, Riksdagshuset, Charlottenburgs slott, Fernsehturm och mycket mer. En stad som denna erbjuder inte enbart historiska platser, fantastiska museer och monument i världsklass, utan även ett fantastiskt kök med himmelska maträtter och drycker.

Berlin är staden där endast fantasin sätter gränser. Den trendiga staden som idag vuxit till en populär startup plats är något du inte vill missa. Spendera den perfekta helgen i Berlin och fyll den med roliga aktiviteter av många slag. Det här är en mångkulturell metropol där lokalbefolkningen lever efter mottot “live and let live” - här betonar man frihet och kreativitet över allt annat. Upplev den avslappnade mentaliteten där alla människor får vara sig själva; glamorös lyx och status är därmed något du kan glömma. Den här trendsättande staden är helt enkelt något som måste upplevas.

Även om Berlin är en väldigt stor stad är det lätt att ta sig fram här. De bästa kvarteren är inte belägna långt ifrån varandra och staden kan till och med kännas kompakt och mysig ibland. Det gäller bara att veta vart man skall söka sig. För att hjälpa dig på vägen har vi plockat fram några tips om vad som bör ses och vad du kan göra under din semester i Berlin; slå dig ner på ett trevligt kafé, skåda folkmassan som tar sig fram på gatorna, smaka på en äkta “pfannkuchen” och känn dig som en äkta berlinare - låt din “Berlinupplevelse” börja!

Kom och upptäck Berlins historia

En vistelse i Tysklands huvudstad är som en resa tillbaka i tiden. Här finns det gott om historiska platser att besöka.

East Side Gallery är utan tvekan en av Berlins mest kända kvarlämningar som man förknippar med stadens förflutna. En weekend i Berlin tar dig till staden som en gång var indelad i öst och väst, men som senare återförenades till en gemensam plats.

Den 1,3 kilometer långa delen av Berlinmuren består av målningar skapade av över 100 konstnärer som välkomnades för att måla vackra konstverk efter murens fall år 1989; dessa målningar representerar politiska uttryck. Det sägs att en visit i staden inte är fullständig om du inte besökt denna plats; East Side Gallery är garanterat en unik plats att besöka. Charlottenburgs slott, den preussiska konstruktionen som ursprungligen byggdes år 1699, är det största palatset i Berlin. Slottet förstördes delvis under andra världskriget, men har sedan dess rekonstruerats och glänser nu som aldrig förr. Tv-tornet som byggdes år 1965 är stadens högsta torn och symboliserar en triumferande socialism. Berlin Fernsehturm, som tornet heter på tyska, representerar stadens symbol och erbjuder en panoramavy 207 meter över staden. Tornet är inte en av stadens mest besökta turistattraktion utan orsak, hit kommer mer än en miljoner besökare varje år för att skåda den fantastiska utsikten.

Riksdagshuset är även en plats som spelat en stor roll i stadens och hela landets historia. Byggnaden som skapades år 1894 skadades av en hård brand och som följd av andra världskriget tvingades byggnaden rekonstrueras. Reichstag öppnades som riksdagshus först år 1999. Sist men inte minst, beundra Brandenburger Tor som är hela landets största landmärke. Brandenburg byggdes år 1791 och dess originella syfte var att fungera som stadens port, men under historiens gång har porten haft olika politiska funktioner. Lyckligtvis lyckades porten klara sig utan större skador från det andra världskriget, endast några små korrigering har behövts sedan dess. Att åka till Berlin och inte se Brandenburg Tor vore samma sak som att åka till Paris utan att skåda Eiffeltornet.

En guide till Berlins kök

Vi har plockat fram några delikatesser som är ett måste under en helg i Berlin!

Det bästa med Berlin är att staden erbjuder mat i allas smak, vare sig man är ute efter trevliga restauranger eller ett trendigt gatukök. TravelBird tipsar om läckerheter och trendiga platser; en weekend i Berlin garanterar en mätt och belåten mage.

‘Currywurst’ är en av Berlins mest berömda maträtter som passar perfekt som lunch. Låt oss säga att du bara fick välja en maträtt att smaka på, då skulle detta vara maträtten med stor bokstav. Korven som serveras tillsammans med currysås är en riktig klassiker då du befinner dig i Tysklands huvudstad; den äts ofta tillsammans med pommes frites eller bröd. Detta är helt enkelt den perfekta måltiden under en dag med mycket sightseeing - snabbt, enkelt och gott; det kunde inte bli bättre än så här. En av stadens mest populära matplatser är däremot Mustafas; här säljs världens bästa grönsaks-döner; åtminstone om du frågar tyskarna själva. Låt dig inte missledas av namnet; många äter det med kyckling också. Om du har tid är detta platsen som du bara måste besöka, men bli inte chockerad av den långa kön; folk är beredda att köa en timme om det så behövs - så god är Mustafas döner.

Om snabbmat inte är din grej, kan du alltid besöka en restaurang och beställa en traditionell schnitzel eller bratwurst. Det bästa med staden är den mångkulturella sidan, som erbjuder mat för gourmetälskare och vegetarianer, i alla priskategorier. Före mera hipster-platser är Berlins gatukök ett trevligt alternativ. Besök Bite Club där det serveras mat från världens alla håll och kanter, här finns även goda drycker om du känner dig törstig.

Smaka på ‘kartoffelpuffer’, den friterade potatispannkakan. Med denna delikatess har du möjlighet att avnjuta både en saltig och en söt lunch; ät den tillsammans med kött eller doppa den i äppelsylt; båda varianterna är lika goda. Potatispannkakan hittar du garanterat i varje gathörn och restaurang. Före mera sötsaker bör du smaka på ‘apfelstrudel’, som du hittar i var och varannat kafé eller ‘pfannkuche’ - den världsberömda munken.

Kom ihåg att en semester i Tyskland givetvis innebär ett glas öl (eller två). Den tyska ölen är inte världskänd utan orsak och du kommer att finna ett stort utbud av läckra ölsorter. Under kallare tider är det däremot Glühwein som gäller.

Berlin, Tysklands kreativa sida

Här kan du beundra konst i alla former.

Vart du än tittar kan du skåda färgglada konstverk som skapats av konstnärer från hela världen. Alla konstverk har sin egen historia, sin egen berättelse och sin egna kännetecken. En weekend i Berlin innebär en stor dos av kultur.

Den kulturella huvudstaden erbjuder fantastiska områden för alla de som älskar konst och allt vad det innebär. Friedrichshain-Kreuzberg är ett av Berlins trendigaste områden där du kan skåda konstverk av olika slag. Det här är den bästa platsen att beundra vacker gatukonst; här finns bland annat East Side Gallery. Rosenthaler Strasse är även en plats där konsten blomstrar. Här finner du makalös graffiti som skapar de bästa fotografierna; ställ dig vid en av de målade väggarna och ta en häftig bild - detta är ett minne för livet.

Berlin är även staden där över 400 gallerier existerar. Här finner du verk av över 10 000 konstnärer; både tyska och utländska. Det här är utan tvekan en av världens konstcentrum där du kan beundra både modern och äldre konst; alla unika på sitt eget sätt. Berlin är staden som utvecklats till platsen dit alla musiker och konstnärer tar sig och en visit i den fantastiska staden förklarar varför. Här stöter du på konst som du aldrig ens kunnat föreställa dig; det här är “the place to be” om du vill se och uppleva något häftigt.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter