Weekend Budapest

Spendera en weekend i Budapest tillsammans med TravelBird och utforska den fantastiska staden med vacker arkitektur och avkopplande spakultur.

Erbjudanden

Välj avresedatum
6 erbjudanden
Känner du för att utforska historiska platser, koppla av på ett termiskt bad eller njuta av ett himmelskt kök? Då är en weekend i Budapest det perfekta alternativet för dig. Här finns nämligen allt du kan tänka dig behöva under en stadssemester.

Turismen blomstrar inte i Budapest utan orsak; här finns allt som behövs för att skapa den perfekta semestern, kort som lång. Staden som är indelad i två delar, Buda och Pest, erbjuder vacker arkitektur som skiner på vardera sida om Donau. Promenera längs med den vackra floden, smaka på en äkta gulaschsoppa, skåda historiska monument, spendera några timmar på ett bad, ta dig upp till slottskullen för den bästa utsikten eller delta i en båttur för att uppleva staden från ett annat perspektiv. Budapest är en perfekt destination för den som gillar att kombinera lokala pärlor med berömda sevärdheter. Besök en av stadens gömda barer, drick en god ungersk öl och snacka med lokalbefolkningen eller skåda det fantastiska parlamentshuset som fascinerar alla besökare. Här är det bara att välja och köra; det finns gott om platser att se och många saker att göra.

Budapest är dock inte enbart en stad fylld av vackra konstruktioner, intressanta platser och fascinerande kultur, utan även en stad med en lång historia som satt sina spår. Det andra världskriget och revolutionen år 1956 är ännu idag en stor del av Ungern och många monument har skapats till minne av landets förflutna. Listan med historiska platser är därmed lång och du kan räkna med många intressanta historielektioner under din vistelse i Ungerns huvudstad.

Spendera en perfekt helg i den fantastiska staden där det mesta bara kostar en bråkdel av vad det kostar hemma. Smaka på maträtter fyllda av gräddfil och paprika, drick det goda vinet och säg “egészségére” - låt TravelBird visa vägen till staden där du får känna dig som en äkta magyar!

Koppla av till hundra procent

Vad vore en semester i Budapest utan några timmar i ett av stadens underbara hälsobad?

En weekend i Budapest är det perfekta tillfället att koppla av och njuta. En stadssemester innebär ofta mycket sevärdheter, långa promenader och ett hektiskt schema; belöna dig själv med ett dopp i den varma poolen eller satsa på en skön massage.

När du besöker ett bad i Budapest har du chansen att kombinera historia med välmående; ett hälsobad innebär inte enbart avkoppling och lyx, utan även en historisk byggnad med vacker arkitektur. Budapest har äran att stå för många naturliga och varma källor som resulterat i en ordentlig spakultur. Här finner du ett stort urval av badplatser som representerar Budapest och dess kultur. Hit kommer både lokalbefolkningen och turister för att njuta av det varma vattnet och sköna spabehandlingar. Det här är din chans att lyxa till din semester efter en lång dag i den stora staden. Det sägs även att vattnet är det bästa botemedlet mot en baksmälla.

Rudas, Gellért, Széchenyi, Király och Lukács är några av Budapest mest berömda bad. De flesta ser väldigt lika ut på insidan, medan de på utsidan kan variera enligt arkitektur och storlek. De flesta erbjuder flera pooler, en bastu eller två samt massagerum - vissa är till och med öppna året runt på grund av det varma vattnet. Kom ihåg att ta med dig ett par flipflops eller ett par sandaler - golvet kan nämligen vara rätt så halt. Visste du att Budapest består av över 100 termiska källor? Det säger självt att du har kommit till en av världens bästa spakulturer!

Upptäck Budapests kulinariska sida

Här finns mycket gott att smaka på!

Det ungerska köket är så mycket mer än bara paprika. Landets nationalrätt, gulaschsoppa, är en riktig klassiker som alla resenärer bör smaka på under en weekend i Budapest. Den här maträtten är perfekt under en dag med mycket sightseeing.

Överlag äter den ungerska befolkningen mycket soppor och grytor, och Gulyás är inget undantag. Gulaschsoppan representerar det ungerska köket i högsta grad; faktum är att det inte kunde bli mer ungerskt än så här - kött, grönsaker och rikligt med paprikakryddor. Det roliga är att du kan skåda massvis med paprikor som hänger vid alla gatustånd. Varför inte köpa med dig hem en knippe som souvenir? Jókai bönsoppa är en annan delikatess som består av kött, gräddfil, bönor och grönsaker. Gräddfil är en stor del av det ungerska köket och de flesta mataffärer säljer enorma burkar med gräddfil. Lángos är en annan klassiker då du befinner dig i Budapest. Detta är en friterad deg med gräddfil och ost; det må låta konstigt men faktum är att det är mycket godare än det låter. Det här är det perfekta eftermiddagssnackset då du strosar bland stadens livliga gator.

I Budapest finns helt enkelt mycket att välja mellan och ofta är matportionerna stora och mättande. Det ungerska köket är utan tvekan grövre och starkare än det svenska köket, men det ger dig bara extra energi under en fullspäckad stadssemester!

En stad fylld av arkitektoniska skönheter

Listan med vackra byggnader är lång, men oroa dig inte, vi har valt ut några platser som du inte får missa.

En weekend i Budapest innebär oändligt med sevärdheter att se. Eftersom många av dem är belägna en bit ifrån varandra, kan det vara behändigt att köpa ett transportkort för hela helgen. På detta sätt tar du dig enkelt fram.

Ta dig upp till Budaslottet och Fiskarbastionen för att skåda vacker arkitektur och njuta av den vackraste utsikten över Budapest och Donau. Bastionen har även en trevlig terrass där du kan njuta av en romantisk middag. En av de mäktigaste byggnaderna i Budapest är dock Parlamentshuset, som är ett berömt landmärke i Ungern. Den vackra konstruktionen har en enorm storlek och erbjuder vackra detaljer i högsta grad. Inuti finner du 691 rum som du kan besöka genom en guidad tur. Sankt Stefansbasilikan är en vacker romersk-katolsk kyrka som du inte heller vill missa. Även här kan du passa på att ta dig upp till toppen av kyrkan för att beundra en trevlig utsikt över staden.

Glöm inte att Budapest består av ståtliga broar som tar dig från Buda till Pest eller tvärtom. Kedjebron som var den första bron över Donau öppnades år 1849. Den vackra bron lyser vackert upp om kvällen och skapar en romantisk stämning över staden. Varför inte promenera över Frihetsbron och skåda staden från ett annat perspektiv? En stadssemester i Budapest garanterar många aktiviteter; här finns mycket att se och göra och tråkiga stunder är något du får leta länge efter. Kom ihåg kameran, här finns det gott om möjligheter att fånga de bästa vykortsbilderna!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter