Weekend Dublin

Pubar, folkmusik och en härlig atmosfär! Med Travelbird kan du ta del av den spännande kulturen över en weekend i Dublin.

Erbjudanden

Välj avresedatum
0 erbjudande
Dublin har något för alla smaker.

Dublin är en stad som har mycket att erbjuda. Om du väljer att resa själv, med din partner eller hela familjen, finns det något för alla åldrar! Det är en vacker stad där du hittar mysiga gator, parker och pubar i mängder. Dublin är en stad som enkelt kan utforskas till fots, vilket gör att man verkligen får uppleva atmosfären på rätt sätt. Under en weekend i Dublin har du chansen att se mycket då staden är rik på kulturella upplevelser. Du har många spännande museum du kan besöka beroende på intresse och något du inte får glömma är att besöka Dublin Castle! Dublin erbjuder aktiviteter för både stora och små. Till de som är intresserade av Irlands historia är ett besök hos Dublinia att rekommendera. Här får man bland annat följa med under medeltiden i Dublin, träffa på vikingar och man har även chansen att bli en viking själv! Ett besök hos Dublinia brukar vara uppskattat oavsett ålder. Om du istället skulle vilja ta en paus från den livliga staden är det populärt att besöka Phoenix Park, som är den största inhägnade parken inom någon annan Europeisk huvudstad. Phoenix Park täcker en väldigt stor yta där det finns mycket att både se och göra. Något som är populärt är att besöka Dublin Zoo som du kan hitta i parken. Dublin Zoo öppnades redan 1831 och räknas som en av världens äldsta. Det kommer över 1 miljon besökare varje år som alla får ta del av de spännande djuren.

Dublin är även en stad som erbjuder bra shopping där du kan hitta allt du kan tänka dig. Allt från små spännande lokala butiker till dyrare shopping center såsom Brown Thomas. Om man har tur kan man även besöka Dublin Flea Market som anordnas sista söndagen varje månad. Vill du kombinera shopping med sightseeing bör du besöka Grafton Street som är en känd shoppinggata i Dublin. Här hittar du en stor variation av både butiker och caféer samtidigt som du har möjlighet att se vackra historiska byggnader. Denna gata har även blivit omnämnd i ett flertal låtar av kända artister som bland annat Ed Sheeran, The Script och det Irländska rockbandet Bagatelle. Dublin är verkligen en stad för musikälskare där man kan uppleva musik på många olika vis. Det kan vara allt från små spelningar på pubar, stora arenor och festivaler - med både lokala och internationella artister. Dublin är även känt för sin livliga och muntra folkmusik som du kan ta del av på många platser runt om i staden. Det är inte ovanligt att det bjuds på livemusik på pubar med spännande instrument man annars inte är van vid! Om man vill uppleva den traditionella Irländska musiken live kan ett besök hos O’Donoghues passa perfekt. Denna pub har ett rykte om att vara en av de mest kända i Dublin gällande den traditionella live musiken.

Dublins livliga pubkultur

Ett besök hos någon av Dublins alla pubar är ett måste under din vistelse.

Dublin erbjuder sina besökare ett stort utbud av pubar runt om i staden. Oavsett smak kommer du hitta något som passar just dig!

Dublin är känt för sin livliga pubkultur och nattliv då de alltid bjuder på god stämning och fest. Pubar och dess musik har stor plats i Dublins kultur och mycket kretsar kring det sociala umgänget som pubarna ger befolkningen. I Dublin finns det 751 pubar och här har du ett enormt utbud beroende på vad för typ av pub du vill besöka. Det finns mer klassiska pubar som knappt har ändrat utseende sedan de öppnade och sedan finns det mer moderna pubar - något för alla smaker!

Vill du ha något att skryta om ska du besöka puben Brazen Head som är Irlands äldsta pub. Pubens historia sträcker sig ända till 1198, så om du är ute efter en riktig Irländsk pub upplevelse kan ett besök där vara att rekommendera. Oavsett tid på dygnet har många av pubarna öppet och det är inte ovanligt att du ser lokalbefolkningen sitta tillsammans med varsin Guinness i sin hand. Guinness är säkert en öl du har stött på någon gång i ditt liv. Då vet du säkert också att det är Irlands kändaste öl. Därför är ett besök hos Guinness Storehouse ett måste under en weekend i Dublin. Guinness Storehouse hittar du i hjärtat av St. James's Gate Brewery som grundades av Arthur Guinness år 1759. Under ditt besök kommer du bland annat få ta del av Irlands bryggeri historia och vad som gör Guinness så unikt. Guinness Storehouse är uppbyggt i 7 våningar där vistelsen avslutas i den så kallade Gravity baren på översta våningen. Där kan besökarna avnjuta en Guinness till en magisk utsikt över Dublin! Ett besök här är perfekt för dig som vill veta mer om den kända drycken Guinness samtidigt som du får en rolig upplevelse.

St Patrick's day

Fest, musik och öl i mängder - missa inte det magiska firandet i Dublin.

St Patrick's day är en dag som lockar både turister och lokalbefolkningen ut på gatorna i Dublin för att fira.

Den 17 mars firar Irland sin nationaldag. Ett mer känt namn för dagen är St Patrick's day vilket innebär en stor folkfest i Dublin. Om du har turen att pricka in din weekend i Dublin över St Patrick's day kommer du få uppleva en dag fylld med bland annat parader, musik, dans och öl i mängder. Det är en stor folkfest som firas rejält runt om i Dublin för att hylla Irlands skyddshelgon St Patrick. Hela Dublin kommer vara fyllt med människor klädda i grönt då det är nationalfärgen som symboliserar landskapet i landet. Så glöm inte att köpa något grönt att ha på dig!

Ta chansen att upptäcka ännu mer under din weekend i Dublin

Uppskattar du vackra miljöer är kustbyarna längst Dublin Bay något för dig.

Dublin ligger nära kusten vilket gör att du enkelt kan ta dig till de olika kustbyarna längst Dublin Bay.

Dublin har mycket att erbjuda sina besökare men om du känner att du sett allt du vill i staden kan en dagsutflykt till Dublin Bay vara en spännande aktivitet. Dublin Bay sträcker sig från den nordligaste platsen i Skerries till Dalkey i söder där du hittar flera mysiga kustbyar. Du kan bland annat åka till Malahide, Howth och Dún Laoghaire - för att nämna några exempel. Kustbyarna har mycket att erbjuda och är unika på sitt eget vis. Du kommer hitta vackra miljöer, magiska havsutsikter, äventyrliga aktiviteter, historiska slott och mycket annat. För den som gillar skaldjur ska man verkligen passa på att beställa det på restaurangerna i de olika kustbyarna. Om du skulle välja att åka över en weekend till Dublin under mars, anordnar även kustbyn Howth en skaldjurs festival varje år. Här kan du då hitta skaldjur i mängder, roliga aktiviteter och få vara del av en härlig atmosfär!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter