erbjudanden

Weekend i Göteborg

Förgyll vardagen med en weekend i Göteborg, fylld av musik, god mat och sevärdheter. Låt dig inspireras av TravelBirds erbjudanden!
Se mer:

Göteborg, Götet, Änglarnas stad och Lilla London - kärt barn har många namn!

Spendera semestern i västkustens ‘goaste’ stad. Göteborg har allt för dig som vill tillfredsställa både längtan efter natur- och musikupplevelser och samtidigt kunna njuta av mat och boende i världsklass. Älskad av alla, är Göteborg inte bara Sveriges näst största stad utan även internationellt erkänd för sin talangfulla befolkning. Göteborgsfödda artister som José Gonzalez och band som In Flames har satt Sveriges musikscen på världskartan. Besök staden som har allt - en unik blandning av storstadskänsla och småstadskänsla, trevliga restauranger, pittoreska kvarter, vackra hotell, kulturella upplevelser och mycket mer.

Upptäck Göteborg

Vissa städer lämnar en relativt oberörd efter ett besök, men Göteborg är inte en av dessa städer. Här hittar du TravelBirds bästa Göteborgstips!

Göteborg är som en småstad och en storstad i ett - njut av gemytligheten och den oändliga mängden av aktiviteter. Förutom härliga restauranger finns det mycket att se och göra i Göteborg. Här har vi listat några av våra favoriter:

  • Röda Sten - Besök området Röda Sten vid vattnet för en mysig promenad och stanna till vid konsthallen om humöret faller på, där du finner bra restauranger och ibland klubbar och event. Kolla upp vad som är aktuell under ert besök.
  • Gullbergskajen - Passa på att stanna till vid Gullberskajen och titta på alla båtar i skeppskyrkogården. Fascineras över mängden av vackra förfallna skepp!
  • Haga Nygata - Ät Göteborgs godaste och största kanelbullar på Kafé Husaren på Haga Nygata.
  • Tredje långgatan - Insup atmosfären bland alla trevliga restauranger på gatan mitt i staden.
  • Masthuggskyrka - Masthuggskyrkan bjuder på en imponerande utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Missa dessutom inte att titta på de häftiga oljeraffinaderierna!
  • Slottsskogen - Djurparken är gratis och öppen både dygnet runt och året runt. Passa på att ta en mysig promenad och titta på de exotiska djuren i Slottsskogen.

Restaurangtips i Göteborg

Göteborg fullkomligt kryllar av svensk gastronomi, men det behöver inte vara dyrt för det!

Vare sig du önskar njuta av exotisk eller traditionell mat är ‘kvalitet’ ordet som genomsyrar Göteborgshaken. Här är våra bästa tips på mat som du inte vill missa under en weekend i Göteborg.

  • Dubbel Dubbel - Njut av härlig kinesisk mat! Här hittar du smaskiga dumplings och mängder av dim sum.
  • Jonsborgsgrill - Den här kiosken serverar snabbmat av högsta kvalitet, där allt på menyn är vegetariskt eller veganskt.
  • Gyllene Prag - Fyll på med tjeckisk mat och god öl - den enkla men goda och mättande maten på Gyllene Prag gör dig aldrig besviken. Missa inte att beställa den läckra panerade osten med tartarsås eller smaka deras goda surkål.

Hotellpaket i Göteborg

Med många kvalitetshotell är det inte konstigt att en weekend i Göteborg lockar!

Besök staden som kryllar av härliga restauranger och sov på några av Sveriges bästa hotell. Oavsett prisklass så är det ingen hemlighet att många av Göteborgs hotell håller oerhört hög standard. Svenska Dagbladet har sammanställt en lista med hotell där många av de i Göteborg sätter Sverige på världskartan. TravelBird uppdaterar ständigt sitt sortiment av resor, så ta del av vilka hotellerbjudanden i Göteborg som finns just nu och känn hur härligt det är att vakna upp i en bädd av mjuka manglade lakan, massvis av kuddar och en frukostbuffé som väntar en trappa ned. Finns det något nättre än en mysig hotellweekend i Göteborg? Om du vill utforska mer av Sverige kan man även göra en resa till Kalmar, Malmö eller varför inte göra en härlig resa till Örebro. Under en weekend i Sverige finns det så mycket spännande att upptäcka!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter