2 erbjudanden

Weekend Köpenhamn

Känner du att utlandet lockar men att du inte har tid för semester? Ta en paus i vardagen och åk på en weekend i Köpenhamn. TravelBird har de bästa tipsen för en lyckad weekend.
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Känner du för att ta en paus i vardagen? Då är en weekend till Köpenhamn det självklara valet. Med sin mysiga atmosfär, bra restauranger och stora shoppinggata har Köpenhamn allt du behöver för en optimal helg.

Häftig arkitektur, bra shopping och utomordentligt god mat är bara några av de saker du kan förvänta dig om du åker på en weekend till Köpenhamn. Bestäm själv hur du vill tillbringa dina dagar, men sitt geografiska läge har den internationella storstaden något för alla. Åk på en romantisk weekend och njut av varandras sällskap till fantastisk middag på någon av stadens 22 michelin-restauranger eller åk med tjejgänget och shoppa på en av Europas längsta shoppinggator- Ströget. Om du har med dig de små är ett besök på Köpenhamns Zoo eller Tivoli bra rekommendationer. Köpenhamns Tivoli är världens näst äldsta nöjespark och har ett stort utbud av roliga attraktioner mitt inne i centrum. Köpenhamns zoo som är beläget i Fredriksbergs kommun är den enda zoologiska trädgården i Norden och visar djur från samtliga världsdelar. Det finns även ett stort utbud av hotell i Köpenhamn i alla prisklasser vilket gör det enkelt att hitta det som passar dig bäst. Hur du än väljer att spendera din weekend i Köpenhamn har TravelBird de bästa tipsen för att du ska få den bästa upplevelsen. Det finns flera härliga huvudstäder i Europa så varför inte göra en weekend i Stockholm och upptäck mer vad Sverige har att erbjuda eller gör en resa till Helsingfors, för att upptäcka mer om vårt grannland Finland. Andra spännande huvudstäder i Europa kan du upptäcka genom att göra en resa till Wien eller en spännande resa till Reykjavik!

Den lilla sjöjungfrun

Boken vi alla har läst som små är skriven i Danmark vilket de stolt visar genom statyn "Lille Havsfrue"

Romantisk weekend i Köpenhamn är den bästa medicinen för att få upp lågan i förhållandet igen. Lille havsfrue är en av Danmarks mest besökta platsen och finns att skåda i Köpenhamn. Bromsskulpturen skapades för över 100 år sedan efter den kände författaren Hans Christian Anderssons berättelse om den lilla sjöjungfrun och hennes obesvarade kärlek till prinsen. Denna saga är världskänd och det sägs att den lilla sjöjungsfrun än idag sitter på sin sten och suktar efter hennes prins.

För att komma i riktigt romantisk stämning på er weekend i Köpenhamn rekommenderas ett besök på någon av stadens fina restauranger. Eftersom Köpenhamn är en internationell storstad finns det bra restauranger i alla prisklasser vilket du kommer förstå när du är i Köpenhamn. Efter ert restaurangbesök rekommenderas ett besök på Empire eller Falkoner, som båda är biografer med så kallade “kärlekssäten” där du och din käraste kan sitta i ensamma stolar längst bak i salongen för att få extra mysig stämning.

Dags för tjejkväll?

Åk på en weekend till Köpenhamn för en oförglömlig resa

Ska du resa till Köpenhamn med bästa vännerna? Travelbird har de bästa tipsen för att din weekend i Köpenhamn ska bli legendarisk. Köpenhamn är en livlig stad och har allt för att en weekend med gänget ska bli lyckat. Ströget, som är över en kilometer lång, har de bästa klädesbutikerna och kommer locka dig till att byta ut garderoben. Under din weekend i Köpenhamn får du inte missa att besöka Nyhavn som är en hamn mitt inne i city. Sätt dig på en av hamnens alla uteservieringar och njut av en lokal öl eller hoppa på en sightseeing- båt och se staden från en anna vinkel. För att avsluta på bästa sätt får ni inte missa att gå på någon av Köpenhamns nattklubbar. Staden har ett stort utbud av ställen som är öppna in på morgonen och du kan välja mellan allt från glamorösa barer till undergroundklubbar.

Öl

Danmark är känt för sin goda öl. Så glöm inte att prova någon av landets lokala ölsorter.

Klassikern Rød pølse, danskarnas favorit. Ett måste under din weekend i Köpenhamn är att prova “Rød pølse” från någon av stadens korvstånd. Det är en fläskkorv med rött skinn vilket gör den spännande för båda barn och vuxna att äta. Att du får en speciell ketchup till samt en sötare senap gör att korven smälter i munnen. Glöm inte att strö på rostad lök, som är ett typiskt tillbehör i Danmark, för bästa smakupplevelse. Danmark är känd för sin goda öl och en av dem är Mikkellers öl som kommer från ett mikrobryggeri i Danmark och har blivit utsedd till en av världens bästa bryggerier. För den som inte vill åka till själva bryggeriet finns två barer i Köpenhamns centrum tillgängliga för att ni ska få smaka den fantastiska ölen från Mikkellers bryggeri.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter