Weekend Lissabon

Tillbringa en fantastisk weekend i Lissabon med TravelBird och låt dig fascineras av söta kullerstensgator, forntida ruiner och mäktiga katedraler!

Erbjudanden

Välj avresedatum
2 erbjudanden
Labyrintliknande gator som slingrar sig runt historiska attraktioner och ett underbart klimat som får alla resenärer varma om hjärtat är Lissabon i ett nötskal. Spendera en helg i den vackra staden, njut av sköna stunder och skapa minnen för livet!

Det finns många anledningar till varför Lissabon är en stad värd att besöka. Här finns mycket att utforska, många platser att se och god mat att smaka på. En weekend i Lissabon innebär en semester i en historisk stad där solen skiner nästan varje dag och där temperaturen hålls på en behaglig nivå året runt. Det här är en autentisk stad som erbjuder något i allas smak, vare sig det handlar om restauranger, butiker eller sevärdheter. Lissabon är inte bara en vacker stad som kommer med många aktiviteter, utan även en stad med en varmhjärtad befolkning som välkomnar alla besökare med öppna armar och ett stort leende på läpparna. Under din vistelse i Portugals huvudstad kan du därmed räkna med ett trevligt folk som ser till att din resa är så bra som möjligt.

Lissabon är beläget på sju kullar vilket bidrar till branta sluttningar med vägar som nästan är omöjliga för bilar, därför fungerar bergbanor som transport istället. Detta ger staden en fantastisk charm och de perfekta vykortsbilderna av den vackra staden med dess söta hus på kullarna. Lissabon är staden av vyer och inte hurdana vyer som helst. Här kan du skåda färgglada omgivningar och en blå kust som tillsammans skapar bilder som inte behöver ett enda filter för att göras finare. Det gäller att inte glömma kameran hemma, här finns nämligen oändligt många platser att fotografera. Om det är något som får resenärer att förälska sig i Lissabon är det utan tvekan stadens sceniska utsiktspunkter som lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla.

Lissabon blev huvudstad år 1249 och är Europas näst äldsta huvudstad efter Aten. År 1994 fick staden titeln som en av Europas kulturhuvudstäder och fyra år senare ordnades den stora världsutställningen i staden. ‘Expo 98’ hade då temat ‘Oceanerna, ett arv för framtiden’ och valdes delvis för att representera portugisernas expeditioner och upptäckter på de stora världshaven på 1500-talet. Alfama, som är Lissabons äldsta stadsdel, är idag den mest historiska delen med sina små gator och gamla konstruktioner. Området, som en gång var den fattiga befolkningens hem, har utvecklats till en trendig plats där den historiska charmen bevarats. I Lissabon väntar spännande upplevelser på dig och vi har plockat fram tips i form av kulturella aktiviteter som bidrar till den bästa tänkbara stadssemestern i Lissabon. Låt TravelBird inspirera dig och få din reslust att växa!

En oslagbar charm

Lissabon är utan tvekan en av de mest unika huvudstäderna i Europa.

En weekend i Lissabon innebär enastående utsikter och romantiska stunder som får alla resenärer att förälska sig i staden. Ett besök till Lissabon innebär lusten att vilja återvända en dag!

Det är sällan vi rekommenderar att utforska en stad med hjälp av kollektivtrafik - oftast är det trevligare att promenera och se allting till fots, men i Lissabon är det spårvagnslinje nummer 28 som gäller. Med denna linje får du uppleva den bästa sightseeingturen i Lissabon eftersom spårvagnen tar sig igenom stadens vackraste områden. Den gula lilla spårvagnen står för stadens längsta rutt och erbjuder mycket att se. En åktur bland medeltida konstruktioner och söta hus där tvätten torkar på balkongen är en unik upplevelse som tar fram stadens ärliga sida. För att känna dig som en äkta portugis bör du hoppa av en gång eller två för att ta en ‘bica’ - en kaffeshot som garanterat piggar till dagen. Efter det är det bara att hoppa på spårvagnen igen och fortsätta att upptäcka staden.

Lissabon är berömd för sin skönhet och sina natursköna vyer som inte lämnar någon oberörd. Beläget på kullar, uppbyggd i vacker arkitektur och en kust som stoltserar i bakgrunden gör Lissabon till vykortens stad. Ta dig upp till Bairro Alto för att njuta av en av stadens bästa utsikter. Hotellets takbar ger dig en klar bild av stadens labyrintliknande gator där de röda taken skapar en fantastisk kontrast mot det blåa havet i bakgrunden. Det är stunder som dessa som fascinerar oss människor och som får oss att älska livet och dess goda sidor. ‘Miradouro da Senhora do Monte’ är en annan plats som erbjuder fantastiska vyer över den charmiga staden. Den unika platsen är ett landmärke i Lissabon som erbjuder en lugn atmosfär och en fantastisk panoramautsikt. Detta är det perfekta stället att besöka med din kärlek om ni känner för att åka bort från folkmassan inne i centrala Lissabon. Staden är utan tvekan en av Europas mest romantiska städer med sina pittoreska hus, kullerstensgator och historiska omgivningar. Att strosa i den fantastiska huvudstaden hand i hand är nästan oslagbart och vi garanterar att stadens kärleksfulla stämning får dig att känna dig kärare än någonsin förut!

Historiska skatter

Ett kulturellt paradis med många juveler att besöka och fotografera.

En weekend i Lissabon innebär en vistelse i en av Europas äldsta huvudstäder. Kom och upptäck staden som en gång var hem till Vasco da Gama och Ferdinand Magellan!

Portugals huvudstad välkomnar sina besökare med ett stort utbud av kulturella arv som fortfarande fascinerar alla. Här kan du utforska allt från gamla kloster och kyrkor till fantastiska slott och museer. Börja med ‘Mosteiro dos Jerónimos’, klostret som är med på Unesco:s världsarvslista och som började byggas i början av 1500-talet. Klostret är inte bara intressant från en historisk synvinkel, utan även ett perfekt exempel på vacker arkitektur som alla fotografer älskar. ‘Castelo de São Jorge’, det moriska slottet från 1000-talet är beläget på en av kullarna och kikar ut över historiska Lissabon. Detta är inte bara en fantastisk sevärdhet som imponerar alla historieintresserade individer, utan även en plats som erbjuder magnifika vyer över staden. ‘Museu Nacional de Arte Antiga’ är däremot ett konstmuseum som är beläget i ett palats från 1600-talet. Här finner du konstverk från både Europa och Asien samt en souvenir från Vasco da Gamas andra expedition.

I Lissabon tar det goda aldrig slut. ‘Núcleo Arqueológico da Rua dos Correeiros’ är en arkeologisk plats som består av ruiner från järnåldern, medan ‘Praça do Comércio’, den så kallade porten med sina 1700-tals arkader, erbjuder vacker arkitektur och ett varm välkomnande till staden. Denna plats fungerade förr i tiden som platsen där folk kom i land med sin båt då de anlände till Lissabon. ‘Basílica da Estrel’ är en vacker vit kyrka som också är värd ett besök. Byggnaden med neoklassisk arkitektur skapar ett fascinerande intryck hos alla som besöker den, tack vare den fantastiska insidan och dessa fascinerande dekorationer.

Godheter i Lissabon

‘’Bacalhau’ - saltad torsk är bara början.

En weekend i Lissabon innebär ett fantastiskt kök med god tillgång till havet. Här får du njuta av ett underbart gott fisk- och skaldjursbord som ser till att du inte behöver gå omkring och vara hungrig under din semester i Portugal.

Lissabon är en stad som smakar väldigt gott och här finns många läckerheter att prova på - allt från torsk och sardiner till goda viner och smaskig sangria. En sommar i Lissabon beskrivs på bästa sätt med ett ord - fisk. Grillade sardiner på bröd eller tillsammans med potatis är en riktig klassiker. Stadens mest berömda maträtt är dock ‘meia desfeita de bacalhau’ som består av torsk och kikärtor. Detta är dessutom landets nationalrätt sedan 1900-talet. ‘Azeitão’ ost är en annan specialitet som du inte vill missa under din vistelse i den vackra staden. Denna ost är den perfekta förrätten med sin kraftiga doft och smak, men passar lika bra som ett eftermiddagssnacks tillsammans med en bit bröd eller som dessert om den äts tillsammans med sylt. ‘Pastel de nata’ är däremot stadens mest berömda kaka som smakar bäst då den är varm och toppad med kanel. Du kan räkna med att hitta denna kaka i nästan varje kafé runt om i staden.

Glöm inte det goda vinet som Portugal är känt för. Speciellt i huvudstadsregionen finner du många vinodlingar som står för landets bästa vin. Setúbal står för Lissabons sötaste vin som passar perfekt som dessert under den värmande solen, medan Palmela representerar Lissabons bästa viner som vunnit flera priser. Colares viner sägs ha havet i sin själ med sin unika smak, medan Carcavelos anses vara en av Portugals mest unika viner. Lissabon är en riktig vinstad som erbjuder sorter i allas smak. Om du har tid råder vi dig att även besöka en vingård för att få en inblick i den fantastiska vinproduktionen och dess kultur!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter