erbjudanden

Weekend Stockholm

Känner du att du behöver en paus från vardagen för att ladda batterierna? Åk på en weekend- Stockholm har allt för den perfekta helgen.
Se mer:

Drömmer du om att åka iväg på en weekend? Då är Stockholm det rätta alternativet. Följ med TravelBird och inspireras av hur en weekend i Stockholm kan se ut.

Stockholm, Nordens huvudstad, har allt för att din weekend ska bli precis så som du vill ha den. Vare sig du vill ha en mer aktiv helg med besök på de bästa museerna till en mer avslappnad med spa och härliga promenader är huvudstaden den rätta destinationen. Belägen på 14 öar och med 30% vattenvägar och 30% parker och grönområden är en resa till Stockholm den perfekt destinationen om du vill komma bort från vardagen och slappna av. Med sina många och bra museer kan du enkelt fylla på de kulturella kunskaperna genom besök på Naturhistoriska museet, Moderna museet och Spritmuseet. Stockholm har ett stort urval av nytänkande och spännande restauranger så som Miss Voon känd för sin goda och annorlunda asiatiska rätter, Gondolen som ligger på Katarinahissen och erbjuder vacker utsikt över hela Stockholm såväl som teaterbaren där du kan njuta av hemlagad mat av närproducerade råvaror samtidigt som du blickar ut öve folkmyllret. Om du aldrig har varit i Skärgården är detta stället du ska utforska. För den som känner att innerstaden inte har den harmoniska atmosfären som krävs för en avslappnad weekend i Stockholm rekommenderas ett besök på någon av Skärgårdens 24 000 öar. Här kan du njuta av den härliga naturen med kobbar och skär samtidigt som du kan avnjuta en fin middag med tillhörande dans på kvällen. Vare sig du vill åka längst ut i Skärgården eller besöka en ö nära Stockholms innerstad kommer du att få en upplevelse för livet. Välj om du vill vara ensam på en av öarna för en lugn vistelse eller om du vill hitta en ö med mer drag och fest, vad du än är ute efter går det att finna på någon av Skärgårdens öar.

Hotell Stockholm

Modernt eller klassiskt vackert? Stockholm har ett oändligt utbud av hotell för alla tillfällen.

Stockholm har ett stort utbud av hotell som du kan bo på för att din resa till Stockholm ska bli så bra som möjligt. Grand Hotel Stockholm är en av Sveriges mest exklusiva hotell med en utmärkt service. Beläget mitt i stan får du ett rum som blickar ut över Stockholms slott och Gamla stan. Det femstjärniga hotellet har en restaurang med två av tre möjliga michelinstjärnor samt Sveriges mest heltäckande vinkällare. Besök hotellets spa- och fitnessavdelning och avnjut en frukost från rumservice. Hur du än väljer att tillbringa din weekend i Stockholm kommer en övernattning på Grand Hotel Stockholm sätta den extra guldkanten på din helg.

Om du däremot vill tillbringa din Stockholm weekend i en mer lugn miljö har Stockholm ett stort utbud av hotell utanför city. Pop house hotel är ett nyöppnat hotell i samband med The ABBA the museum och är beläget på Djurgården, 10 minuter från city. De flesta rummen har panoramafönster och vissa av rummen är inredda med musiktema. Bo på nationalstadsparken Djurgården och njut av lugnet i Rosendals trädgårdar samtidigt som du avnjuter en lunch från ett av Stockholms största stenugnsbagerier. Loviken på Lidingö har en fantastisk natur och kommer att få dig i rätt semesterstämning över helgen. Varva ner och umgås till god mat och hälsosamma bakverk.

Romantisk weekend

För att få till den där extra lilla lyxen på din weekend rekommenderar TravelBird någon av Stockholms spa.

Vad är en weekend i Stockholm utan ett avslappnad spabesök? Låt TravelBird inspirera dig med de bästa spaupplevelserna. Stockholm har ett stort urval av spaenheter. Yasuragi är beläget i Saltsjö-Boo med utsikt över Stockholms inlopp och en enkel, japansk arkitektur som inger en avslappnad känsla och ger dig ett inre lugn. Här kan du välja mellan ett flertal olika spaupplevelser som alla får dig att slappna av i kropp och själ. Om du däremot vill gå på spa inne i city rekommenderas Sturebadet som ligger mitt på Östermalm. Med sin 131-åriga historia erbjuder Sturebadet än idag det som var uppkomsten till badet- bad, motion och bättre hälsa. Prova på någon av Sturebadets flera olika behandlingar, deras omfattande gym eller det turkiska badet där bodyscrub, bastu och kallbad bara är några av de ritualer som ingår.

En weekend i Stockholm för den aktiva

För den som verkligen vill se och uppleva Stockholm finns det mängder med olika aktiviteter att prova på TravelBird ger dig sina bästa tips.

Osäker på vad du kan göra under din weekend i Stockholm? TravelBird ger dig de bästa tipsen! Stockholm har oändligt mycket att upptäcka vare sig du vill resa till Stockholm för en mer lugn weekend eller en aktiv helg. My Stockholm Pass är ett kort som samlar de vanligaste sevärdheterna i ett och samma kort. Här kan du välja om du vill ha en, två eller tre dagars upplevelser som alla kommer att förgylla din weekend i Stockholm. Abba är som vi alla känner till en av landets stolthet vilket kan ses genom det nya museet som uppkommit i bandets ära “ABBA THE MUSEUM”. Här kan du prova medlemmarnas kläder och testa på att vara den femte medlemmen för en dag. Uppträd på scenen, se hur det var att spela in låtarna i deras studio eller spela in bandets nya musikvideo. Detta museum är passande för såväl barn som vuxna då den tar dig på en tur tillbaka till the good old time. För den som känner för att chilla har Stockholm ett flertal olika parker du kan vandra omkring i, många kafeer för dig att ta en fika på eller varför inte avnjuta en glutenfri brunch på Fåfängan samtidigt som du kan hänföras av den magnifika utsikten över Djurgården. Du kanske vill besöka våra fantastiska grannländer, så varför inte passa på att besöka deras huvudstäder! Åk på en weekend i Köpenhamn eller gör en resa till Oslo. Om du vill åka längre finns det flera spännande huvudstäder att besöka runt om i Europa. Planera in en resa till Warszawa eller gör en fantastisk resa till Lissabon!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter