Weekend Venedig

Med TravelBird får du spendera en weekend i Venedig - en av världens mest unika och romantiska städer!

Erbjudanden

Välj avresedatum
1 erbjudande
Välkommen till den sagolika staden som är omringad av vatten och som består av mysiga kanaler som fungerar som stadens gator samtidigt som de skapar den charmigaste atmosfären! Fantastiska Venedig är en svårslagen stad och omöjlig att inte älska!

Spendera en weekend i Venedig och charmas av den romantiska atmosfären som staden bjuder på. Venedig är en magisk plats som lockar många turister årligen och som visar sin bästa sida under vår och höst. Många föredrar dock att åka på vintern, eftersom staden visar sin lugna sida då. Stadens skönhet skapar ett häpnadsväckande intryck hos alla resenärer som bara går att förstå då du väl befinner dig där. Venedig är helt enkelt en plats som måste upplevas i verklighet för att inse hur vackert det faktiskt är. Fascinerande arkitektur, förtrollande gamla byggnader, färgglada marknader, turkosa kanaler och en underbar italiensk känsla gör staden till en av Europas och hela världens mest förtrollande städer. Venedig kan jämföras med en filmscen och några James Bond filmer har faktiskt spelats in här, så om du gillar Hollywoods filmer är Venedig definitvt något för dig. Inte nog med det - Filmfestivalen i Venedig som startade 1932 är inte bara ett årligt event, utan även världens äldsta filmfestival som tillsammans med Cannes och Berlin står för den stora trion.

Den före detta sjöfarts- och handelsstaden är en historisk stad som tar dig på en resa tillbaka i tiden. Om du är ute efter ett fartfylld nattliv eller långa sandstränder har du kommit fel. Om du däremot är på jakt efter romantiska stunder bland historiska platser med kulinariska läckerheter har du kommit rätt - och väldigt rätt! Venedig är en unik stad som är svår att slå. Ta båten från flygfältet till ditt hotell, smaka på stadens riktiga sida genom att besöka en ‘bacari’, skåda fantastiska panoramavyer från klocktornet San Giorgio Maggiore och strosa på mysiga medeltida gator som pryds av pittoreska hus och kanaler. Romantiken i Venedig är oslagbar och staden kallas inte för en av världens mest romantiska städer utan orsak!

Fisk och skaldjur som ingen annanstans i världen

Njut av romantiska middagar som du bara kunnat drömma om tidigare.

En weekend i Venedig innebär en kulinarisk kultur som är originell och unik. Vare sig det handlar om sättet att tillreda maten, restaurangläget, smaken eller servicen kan du räkna med oförglömliga måltider under stadens romantiska himmel.

En vistelse i Italien vore inte fullständig utan den goda maten och många resenärer åker hit bara för den kulinariska upplevelsen. De flesta förknippar pasta och pizza med hela landet och visst stämmer det, men det är bra att komma ihåg att det italienska köket varierar enligt region och familj. En äkta italiensk familj bär recept som förts vidare från generation till generation och som har sin egen tolkning. Italienare har länge varit världskända för sitt utsökta kök och det är något som de är väldigt stolta över. När du väl befinner dig i Venedig kan du räkna med godheter som du aldrig kunnat föreställa dig äta förut. Vi tipsar om läckerheter i Venedig som du inte vill missa under din semester, men det kan hända att din mage börjar kurra redan nu. Det här är verkligen mathimlen, så förbered dig för en rejäl matkoma!

Om du älskar fisk och skaldjur är Venedig en plats för dig. Venedigs tillgång till havet och förmågan att krydda maten gör staden till en stor vinnare inom denna kategori. Det krävs inte mycket och oftast handlar det bara om olivolja, vitlök, örter, vinäger och persilja, men den italienska atmosfären ger maten det där lilla extra som gör att det smakar himmelskt gott. ‘Baccala’ Mantecata’ är en stor favorit hos alla fiskälskare, speciellt om du gillar torsk. ‘Sarde in Saor’ som är marinerade sardiner är en annan klassiker i Venedig medan ‘polenta’ är en måltid som står lokalbefolkningen nära om hjärtat. Gourmetälskare gillar den här krämiga rätten gjord på majsmjöl och många av dem föredrar detta över pasta. Sist men inte minst, risotto, maträtten som en gång ansågs vara för de fattiga. Risotto i Venedig är inte hurdan risotto som helst, utan en unik variant med fisk och skaldjur.

Res tillbaka i tiden

Få en rejäl dos av vacker arkitektur, fascinerande historia och förtrollande konst.

En weekend i Venedig innebär en semester fylld av kulturella aktiviteter. Vare sig du är ute efter imponerande konstverk eller vill beundra makalösa arkitektur med en ålder på 800 år är Venedig platsen för dig.

Venedig är inte med på Unesco:s världsarvslista utan orsak. Du behöver bara befinna dig i Venedig i en sekund och du förstår varför. Den fantastiska staden erbjuder en historisk charm som du inte hittar någon annanstans. Stadens katedral som heter ‘Basilica di San Marco’ är utan tvekan en av stadens mest besökta platser. Kyrkan daterar hela vägen tillbaka till 800-talet, brann ner på 900-talet, återuppbyggdes sedan och är idag omöjlig att glömma när du en gång sett den. Markuskyrkan i Venedig, som den heter på svenska, bjuder på ståtliga gulddekorationer och en vacker bysantinsk stil.

‘Palazzo Ducale’ eller Dogepalatset på svenska, är en gotisk byggnad med en nuvarande form som är uppförd på 1300-talet. Palatset vid vattnet är en fantastisk plats att vistas på - inte bara på grund av den fascinerande konstruktionen, utan även själva läget som skapar en magisk känsla för alla besökare. Palatset befinner sig på ‘Piazza San Marco’, torget som bjuder på många urgamla byggnader som fortfarande idag glänser upp staden. Förutom palatset är även katedralen och klocktornet ‘Torre dell’Orologio’ belägna här. Det här historiska kvarteret är den perfekta startpunkten på din resa. Förutom vackra byggnader har du chansen att beundra konst i världsklass. Här finns allt från ‘Peggy Guggenheim Collection’ med Picasso till ‘Gallerie dell’Accademia’ med konstverk från renässanstiden fram till 1300-talet.

En romantisk kanalstad

Mysigare än så här kan det inte bli.

En weekend i Venedig låter dig vistas i staden som är känd för sina många kanaler som fungerar som stadens gator. Om du inte promenerar tar du dig fram med en så kallad “vattentaxi”.

Utan kanalerna vore Venedig inte sig själv. Utan dem skulle staden inte ha sin romantiska charm som får alla resenärer att förälska sig i den. Det sägs att kanalerna är Venedigs hjärta och själ och det stämmer. Du har säkert sett vykort av Venedig eller sett det på TV och ja, det ser precis lika fint ut i verkligheten. Här åker man i en gondol, den långa venetianska båten, där gondoljären med den klassiska och randiga tröjan tar dig fram. Glöm bilar och högljudd trafik, i Venedig är det romantiska båtturer som gäller! Det finns mer än 150 kanaler och mer än 400 broar i staden, vilket säger självt - Venedig är kanalernas stad.

Canal Grande, stadens största och viktigaste kanal, är nästan 4 kilometer lång, slingrar sig igenom centrala Venedig och mynnar ut i Venedigs lagun. Några av stadens mest kända broar är däremot ‘Ponte di Rialto’ och ‘Ponte dei Sospiri’. Det här är det perfekta tillfället att knäppa de klassiska semesterbilderna med kameran. Tack vare den extraordinära arkitekturen och den makalösa uppbyggnaden av staden är Venedig ett unikt resmål för hela världen. Den fantastiska kombinationen av god mat, magnifika sevärdheter och det ypperliga läget vi vattnet, gör Venedig till en plats som du inte vill missa!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter