Weekend Warszawa

Med TravelBird får du uppleva en weekend i Warszawa - staden där nytt möter gammalt och en spännande atmosfär existerar!

Erbjudanden

Välj avresedatum
1 erbjudande
Warszawa är inte som de andra polska städerna… Den historiska staden är idag en av Europas mest fascinerande städer som erbjuder mycket att utforska.

Warszawa är inte en typisk polsk stad och om du jämför staden med till exempel Krakow, kommer du att märka hur olika de är. Polens huvudstad fick lida ordentligt under andra världskriget och det resulterade i att stora delar av staden måste återuppbyggas efteråt. En weekend i Warszawa tar dig till staden av kontraster som erbjuder allt från moderna byggnader och gotisk arkitektur till pastellfärgade hus och rester från kriget. Warszawa är en stad som ofta känns väldigt missförstådd och många förknippar grått och dystert med staden, men kriget är historia och idag är Warszawa en levande stad med en färgglad stämning, vackra kvarter och en blomstrande kultur. Spendera en helg i den förtrollande staden, var med om något unikt och skapa minnen för livet. Här kan du strosa bland mysiga gränder, fascineras av huvudstadens historia, beundra vackra sevärdheter och njuta av en spännande stämning som mixar gammalt med nytt.

Warszawa som grundades på 1200-talet är idag en trendig stad som erbjuder ett stort utbud av trevliga barer, restauranger och kaféer där du kan njuta av goda måltider, polsk öl och smaskiga bakelser. Staden har utan tvekan utvecklats till en populär plats att besöka med sina gömda pärlor som väntar på att bli upptäckta. Här finns många platser med det där “lilla extra” som alla nyfikna resenärer är ute efter. Det sägs att både mentaliteten och atmosfären påminner mycket om Berlin och hit kommer både musiker och konstnärer för att förverkliga sina drömmar. Här lever man ett avslappnat liv och orsaken till varför Warszawa ofta kallas för det ‘Nya Berlin’ beror på likheterna mellan städerna som båda har en dyster historia, men som idag lyckats resa sig till en fantastisk plats dit många vill åka.

Det behövs inte många dagar i Warszawa för att förälska sig i staden. De varierande omgivningarna, det goda köket, de intressanta sevärdheterna och den charmiga atmosfären är några faktorer som gör staden till en av Europas hetaste destinationer just nu. Här finns garanterat något för alla personligheter och oavsett vad du är ute efter under din semester kan du räkna med att hitta det just här. Låt TravelBird visa vägen till en oförglömlig resa!

Besök en traditionell "mjölkbar"

Låt dig inte luras av namnet…

De så kallade “mjölkbarerna” representerar det klassiska polska köket. Dessa kafeteria-liknande anläggningar ger dig en bild av vardagen förr i tiden då tillgången till kött och färska grönsaker var knapp.

En weekend i Warszawa innebär ett fantastiskt kök som garanterat mättar alla magar. Att vara hungrig i huvudstaden är nästan omöjligt eftersom här finns så mycket gott att smaka på. Besök en traditionell “mjölkbar” som erbjuder klassisk husmanskost i polsk stil - trevligt för plånboken och gott för magen. Detta är det perfekta sättet att dyka in i den polska kulturen och dess otroligt mättande kök, eftersom det ger dig den bästa bilden av lokalbefolkningen och vad de gillar. Glöm typiska turistfällor och satsa hellre på att besöka en ‘bar mleczny’, som dessa kallas på det lokala språket.

Eftersom Warszawa är Polens huvudstad kommer du att hitta många internationella restauranger bland de lokala pärlorna. Vi på TravelBird vill dock tipsa om några lokala läckerheter som du inte vill missa, eftersom vi vill att du ska få chansen att smaka på Polens riktiga sida. Polacker gillar stora och mättande portioner samt sötsaker i mängder. Smaka på en klassisk polsk pirog som består av potatis, ost eller spenat. Beställ en traditionell svampsoppa om du besöker staden på hösten eller smaka på en lokal äppelpaj tillsammans med en kopp svart te. Missa inte heller den berömda kakan som är format som ett träd - ‘sękacz’. Överlag äter polacker mycket kött och de gillar att fylla magen med bröd. Det polska köket består helt enkelt av typisk husmanskost som inte lämnar någon besviken. Här handlar det inte om gourmetmat med ovanliga ingredienser - här satsar man hellre på simpelt och okomplicerat.

Låt historien tala för sig...

Välkommen till staden där historien satt sina spår.

En weekend i Warszawa är minst sagt en lärorik upplevelse som lär dig allt om stadens och landets intressanta historia.

För att bekanta sig med en kultur på bästa sätt gäller det att förstå det förflutna. Som Marcus Garvey en gång sade: “Ett folk utan kunskap om sin historia, sitt förflutna, ursprung och sin kultur är som ett träd utan rötter.” och det passar perfekt in på Warszawa. En semester i Warszawa vore inte fullständig om du inte besökte åtminstone en historisk plats. Det kungliga slottet är ett ståtligt barockslott som återuppbyggts efter att det förstördes under andra världskriget. Idag är det ett intressant museum som hör till en av stadens mest populära attraktioner. Wilanów är ett annat slott som imponerar alla resenärer minst lika mycket. Barockslottet som daterar tillbaka till 1600-talet klarade sig överraskande bra under kriget och kom undan med endast några små skråmor.

De historiska sevärdheterna tar aldrig slut i Warszawa. Passa på att besöka ‘Warsaw Uprising Museum’ som anses vara en av stadens bästa museer. Här får du lära dig allt om stadens historia under 1940-talet och landets uppror mot Tyskland. Det judiska museet i huvudstaden är ett annat populärt museum som berättar om judarnas historia i landet. Det lönar sig dock att köpa biljetter online på förhand, eftersom kön ofta är väldigt lång. Alla resenärer som besökt Warszawa åker hem med intressanta och lärorika berättelser som hjälper dem att förstå varför staden är som den är idag!

En charmig atmosfär

Sätt dig ner, beundra det du ser och njut av en polsk öl.

En weekend i Warszawa innebär oändligt många sevärdheter och högst antagligen långa promenader. Ibland är det bra att stanna upp, sätta sig på en trevlig en pub och bara njuta av den trevliga semestern i Polens huvudstad.

I Warszawa gamla stadsdel finner du en trevlig marknad. Det stora torget som är beläget här var länge stadens viktigaste plats och pryds av vackra pastellfärgade hus runt omkring. Det här är det perfekta stället att strosa runt, skåda vackra hantverk och smaka på lokala läckerheter. Tätt intill finner du flera kaféer och pubar där du kan avnjuta ett kallt glas av god och äkta polsk öl. Sätt dig ner, skåda folkmassan som rör sig framför dig, sug in den polska atmosfären och beundra den gamla känslan som området erbjuder. De mysiga kullerstensgatorna och den fantastiska renässansarkitekturen ger dig en bild av det forna Warszawa. Man kan lätt konstatera att det motsvarar en resa tillbaka i tiden.

Polen är en expert när det kommer till öl och det finns många goda smaker som väntar på dig där borta. Att du dessutom kan dricka ett glas eller två till ett väldigt förmånligt pris gör det hela ännu bättre. ‘Żywiec’ och ‘Okocim’ är några av landets mest berömda ölsorter som är älskade av både lokalbefolkningen och utländska resenärer. Det finns många att smaka på och vi hoppas att du finner en öl som faller just dig i smaken!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter