erbjudanden

Zanzibar resor

Kritvita stränder så långt ögat kan nå och tropisk djungel med spännande djurarter. Åk på någon av TravelBirds Zanzibar resor och upplev den sagolika paradisön.
Se mer:

Zanzibar är en paradisö i Indiska Oceanen som bjuder på kritvita stränder mellan palmer och en fascinerande djungel. Åk med TravelBird på din Zanzibar resa och upptäck den älskade semesterorten.

Gör en resa till Tanzania och Zanzibar som ligger i Indiska oceanen. Zanzibar är ett örike i union med Tanzania: området består av Unguja, Pemba samt några andra mindre öar och ligger precis utanför Tanzanias kust och skapar tillsammans Zanzibar. Huvudön Unguja kallas dock ofta för Zanzibar då denna ö är mest populär som turistort. Ögruppen har varit av stor betydelse för historien då området var ett viktigt stopp för de kryddor som transporterades mellan Indien, Arabländerna och Afrika. Detta har satt sina spår och idag åker många på resa till Zanzibar för dess rika historia. Zanzibars stenstad, som är en del av huvudstaden på Unguja, är sedan år 2000 med på Unescos världsarvslista då denna delen av staden är väl förvarad och tydligt visar hur den swahiliska handelsstaden såg ut under 1800-talet. Zanzibar var en av Östafrikas största slavmarknader vilket har bidragit till att ön har stor symbolisk betydelse. Zanzibar har fantastisk mat, många roliga aktiviteter och ett spännande djurliv för dig att upptäcka på din Zanzibar resa.

Världens kryddcentrum

Kakao, vanilj och kardemumma är bara några av de kryddor du kan ta med dig med från din zanzibar resa.

Det är alltid spännande att testa på lokala maträtter när man är ute och reser, Zanzibar med sina lokala kryddor kommer inte göra dig besviken.

Med sin gamla historia som den viktigaste knutpunkten för kryddhandel mellan Arabländerna och Östafrika har Zanzibar blivit världens kryddcentrum som erbjuder spännande kryddor. Kakao, rosépeppar, vanilj, kardemumma och muskot är bara några av de kryddor som odlas på ön och att Zanzibar står för över 85 procent av världens produktion av kryddnejlika gör ön extra intressant att besöka för den som älskar kryddor av alla dess slag. Många av kryddorna finns även att köpa i lösvikt vilket gör att du enkelt kan köpa med dig olika kryddor hem för att imponera på alla där hemma och skapa nya maträtter. En huvudrätt får du ofta för under hundralappen och de lokala maträtterna innehåller ofta olika kryddkombinationer som tar dina smaklökar på en resa. Om du vill besöka en annan destination med både en spännande och god matkultur - passa på att göra en rundresa i Kina!

Under din Zanzibar resa får du inte missa att prova någon av öns 20 olika sorters mango. Ön har ett flertal tropiska frukter att smaka och dessa spännande frukter finns alltid att hitta på menyn, oavsett om det är som en ingrediens till någon av maträtterna eller en rätt för frukten i sig.

Natur och djurliv på Zanzibar

Du kan vänta dig att se spännande djur och växter på din Zanzibar resa.

Zanzibar- En ö rik på ovanliga och spännande djur- och växtarter

Eftersom att Zanzibar är en ö skiljer sig djur- och växtlivet från fastlandet. Piliocolobus kirkii är en art av röda guerzor som idag anses som utrotad och finns att skåda på Zanzibars enda nationalpark, Jozani Bay nationalpark. Apan har varit isolerad på ön i över 1000 år och har ett annat utseende, matvanor och lockrop än de som finns på fastlandet. Zanzibarleoparden som endast finns att hitta på paradisön är även den utrotningshotad och sägs leva fritt inne i den djupaste djungeln. Dock är den väldigt skygg, så det är ingen anledning till att skrämma upp sig själv. Utöver dessa två inhemska djurarter har Zanzibar ett flertal ovanliga djur- och växtarter som du kan upptäcka under dina Zanzibar resor.

Zanzibar resor

Sol, kritvita stränder, palmer och goda drinkar.

Vill du lapa sol under palmträden eller är du mer intresserad av en aktiv semester med vattensport? Du hittar allt genom en Zanzibar resa.

Upplev den kritvita stranden samtidigt som du avnjuter en god juice från en av öns många tropiska frukter och låt din kropp och själ koppla av totalt. Om du vill vara mer aktiv under din resa till Zanzibar bjuder ön på vattensporter i världsklass. Prova kajakpaddling, djuphavsfiske, vindsurfing, vattenskidor, segling eller dykning för att se Indiska Oceanens vackra djurliv. Om du vill besöka andra destinationer med underbara stränder gör en resa till Maldiverna eller varför inte göra en underbar resa till Seychellerna!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter