5 teman för hälsosemester utomlands

Hälsoresor har blivit mycket populära, men vad är egentligen en hälsoresa? Hälsoresor kan man flera olika inriktningar, och oavsett om du vill förbättra den mentala hälsan eller den fysisk hittar du en hälsoresa för dig. Här är fem teman för hälsoresor utomlands som blivit mycket populära.

1.    Gå på SPA

Vi lever i en hektisk tid och att ta hand om sin välmående är viktigt. En hälsosemester utomlands kan innebära en SPA-resa, där du kopplar av, går på behandlingar och äter näringsrik och hälsosam mat.

På många SPAn finns det också lugnare träningsformer så som yoga eller qigong, som du kan kombinera dina SPA-behandlingar med för att få röra lite på dig.

Klassiska ställen att åka på en hälsoresa utomlands för SPA är Riga i Lettland och Tallinn i Estland, här brukar priserna på SPA vara mycket bra.

2.    Yoga och mindfullness

Yoga är en praktik som har funnit i många tusen år, men under de senaste åren har fler och fler börja tränat yoga och idag finns det gott om yogaresor att åka på. Även om Indien fortfarande är populärt för yogisar behöver du absolut inte åka så långt för en yogaresa.

Idag finns det yogaresor till många populära destinatinor så som Gran Canaria och Portugal. En hälsoresa utomlands med fokus på yoga kan med fördel kombineras med en solresa, att koppla av och ta det lugnt i solen är också viktigt för hälsan.

Reser du till Indien behöver du ansöka om visum något du slipper om du väljer en resa till Gran Canaria eller Portugal.

3.    Cykling

Landsvägscykling är en idrott som växt sig större de senaste åren, och idag finns det arrangerade cykelresor för dig som vill åka på hälsoresa utomlands och cykla. Frankrike är ett mycket populärt land för cykling, tack vare Tour de France är landsvägscykling nästan deras nationalsport.

Men även Fuerteventura har blivit en populär plats för hälsemester utomlands med fokus på cykling. Här finns långa landsvägar med mycket liten trafik, och du kan i princip trampa runt hela ön på en dag.

4.    Vandring

Vandring har varit något vi svenska länge har gillat, och då kanske främst fjällvandring men idag är hälsosemester utomlands med tema vandring mycket populärt. Gärna på ställen med gröna, lummiga områden, som exempelvis Mallorca eller Madeira.

Till Mallorca kan du faktiskt åka på en minisemester i 3–4 dagar om du inte har möjlighet att åka på en hälsosemester i en hel vecka.

5.    Träningsresor

Den hälsosemestern utomlands som utan tvekan har blivit allra mest populär de senaste åren är träningsresan. Idag erbjuder i princip alla resebolag olika typer av träningsresor och till många platser i världen.

Du kan åka antingen på en gemensam träningsresa med ett förbestämt program eller välja någon av alla resorter med inriktning mot träning och aktiv semester som finns att välja på idag. Vad sägs som Playitas på Fuerteventura eller Levante Beach Resort på Rhodos?