5 platser i Sverige att åka på minisemester till

niIbland behöver man komma iväg under några dagar på en minisemester för att ladda batterierna, och det positiva är att Sverige har många bra platser att erbjuda för detta. Oavsett var i Sverige du bor finns det fina och avkopplade platser för en minisemester utan att behöva resa långt.

1.    Djurönäset

Djurönäset kanske mest är känt för att vara ett konferenshotell, men hit kan du även åka som privatperson på en minisemester. Hotellet ligger Djurhamn, i hjärtat att Stockholms skärgård, kanske en av de vackraste platserna i Sverige en vacker sommardag.

Hotellet är ett fyrstjärnigt hotell och är väldigt populärt för ditt SPA. Här kan du svettas i bastun, njuta i infinity poolen eller gå på olika behandlingar. Du kan också båda äta och dricka gott på hotellet.

Men Djurönäset har mer än SPA att erbjuda, här finns också ett äventyrscentrum där du kan hyra kajak eller SUP, eller gå en kurs i att paddla något av dem.

2.    Östergötlands skärgård

En annan skärgård i Sverige, som inte är lika populär men minst lika vacker är Östergötlands skärgård. De mest lättillgängliga platserna här är Arkösund, Tyristlöt, Fyrudden och Ekön bland annat och hit kan du åka med bil, med Östgötatrafiken och med skärgårdsbåtarna.

Under din minisemester i skärgården kan du aktivera dig med allt som hör skärgårdslivet till, så som bada, paddla kajak eller fiska. Här kan du bo på camping, i stuga eller på ett vandrarhem. Du kan också välja att endast besöka skärgården över dagen och övernatta i Söderköping eller Norrköping exempelvis.

Tänk gärna på miljön och ta tåget till Östergötland istället för bilen.

3.    Höga Kusten

För dig som bor lite högre upp i landet och vill ha en minisemester kan Höga Kusten vara värt att titta på. Inte nog med att Sveriges längsta hängbro finns här, landskapet runt om är också extremt vacker och här kan du verkligen njuta av naturen.

Ett tips är att bo på Lappuddens friluftscenter som ligger mitt i Höga kusten. Höga Kusten är värt att besöka under alla årstider, och här finns alltid något att se. För dig som vill njuta av god mat under din minisemester är Höga Kusten mycket bra, här finns nämligen många mycket bra restauranger.

4.    Hjo vid Vätterns strand

Vättern är Sveriges näst största sjö, och Hjo som ligger i mitten på Vätterns västra sida är en mycket vacker liten stad som är alldeles perfekt för en minisemester. Hit kan du åka utan att ha alldeles för höga förväntningarna på din minisemester.

Hjo är mycket vackert och här räcker det att strosa runt och titta på det lilla samhället. Är du här på minisemester under sommaren kan du även ta dig ett dopp i Vättern.

5.    Visby

Visby är kanske det mest klassiska resmålet för en minisemester i Sverige, och här kommer du att kunna ha det bra. Ta färjan från Nynäshamn eller Oskarshamn för att komma hit, och välj om du vill hålla dig i Visby eller ta med bilen och upptäcka fler platser på Gotland.

Vissa perioder under året är Visby mycket välbesökt och det kan då vara svårt att få boende här. Men under stora delar av året är det mycket lugnt här och vill du ha en minisemester i lugn och ro, rekommenderar vi dig att åka under lågsäsong.