Ölresa

Är du en ölfantast och gillar att resa? Varför inte följa med TravelBird på en härlig ölresa!

Erbjudanden

Välj avresedatum
1 erbjudande
Har du ett intresse för öl eller gillar du bara den gyllene drycken? Då kan en ölresa passa dig perfekt!

Intresset för öl har alltid varit stort i världen och det fortsätter att växa så det knakar! Öl har en lång historia bakom sig och det finns så mycket spännande att ta del av gällande den underbara drycken. En ölresa innebär ett spännande äventyr där man får åka iväg på en härlig resa men som ett plus är den goda drycken ett stort fokus under resan - vilket bara gör resan ännu mer spännande och rolig! Många kanske enbart dricker öl för att det är just öl och inte tänker så mycket på själva drycken man dricker. Men för den som har ett intresse eller gillar att testa nya saker så finns det oändligt med olika varianter på ölsorter - olika smaker, doft, styrka, märken och design! Du kan bland annat testa på pilsner, lageröl, ale och stout. Då utbudet är stort och ölen varierar i världen då länderna har sina egna inhemska sorter och det kan skilja sig vad som är populärt i just det landet. Det är alltid kul att testa på vad landet man besöker har att erbjuda och då kanske man även har chansen att kunna fråga mer om just den sorten!

Öl handlar inte enbart om att dricka den goda och spännande drycken! Det handlar även mycket om den sociala delen. Ölkulturen är stor runt om i världen och det ser man bara på mängden av pubar, ölfestivaler och afterwork sammanhang. När man gör sina resor i världen är det även perfekt då man kan umgås med vänner, träffa nya människor och ta in kulturen i det land man befinner sig i. När det gäller öl så finns det även flera olika aktiviteter som man kan testa på - det handlar nämligen inte enbart om att dricka! Under ölresor kan man bland annat besöka bryggerier för att lära sig mer om tillverkningen och historien av ett specifikt märke och en sorts öl. Man kan gå och provsmaka olika ölsorter för att lära sig vad som skiljer dem åt och mer allmänt om öl. Man kan även besöka pubar och barer - varför inte göra en pubrunda för att upptäcka flera olika miljöer och ölsorter på samma gång! För den som vill testa på något annorlunda kan man även testa på ett ölbad, som ska vara bra för både kropp och själ!

Hit kan man åka

Länder där öl står i fokus!

Goda ölsorter världen över!

Ölkulturen är stark världen över! Du kan njuta av goda ölsorter hemma i Sverige, utomlands och såklart under en ölresa! Du kan besöka några av de stora ölnationerna i världen som bland annat Tjeckien, Belgien, Tyskland och Storbritannien. Sverige är inte heller så pjåkiga när det kommer till öl men det är alltid kul att åka utomlands för att upptäcka ett nytt land och en ny kultur! Det är även roligt att beställa in några av de inhemska ölsorter som finns att välja mellan under en resa. Beställ in en bayersk öl som har sitt ursprung i Tyskland eller varför inte smaka på en ale som i sin tur har sitt ursprung i England. Det finns så många olika sorters ale, bland annat pale ale, bitter ale och brown ale - har du testat alla? Från London kommer porter öl medan Irlands specialité Guinness är en såkallad stout öl. Prag är i sin tur pilsnerns huvudstad då pilsner kommer från Tjeckien och från Belgien kommer den spännande lambic ölen. Den goda veteölen är en sort som ofta serveras i både Belgien och Tyskland! Det som är roligt med öl är att det kommer i så många olika varianter och smaker. Det finns flera olika speciella sorter - det kan vara till exempel julöl, frukt- och bäröl. Tillverkningen av öl kan även variera - vilket gör öl till en ännu mer spännande dryck!

Det anordnas även flera härliga ölfestivaler i många länder världen över. Man kan bland annat besöka ölfestivaler i Tjeckien, Budapest, Storbritannien och Irland. Men den populäraste ölfestivalen är världen och kanske den största folkfesten som man inte får glömma att nämna är Oktoberfest som anordnas varje år i München. Här kan du umgås med familj och vänner, skapa nya bekantskaper, äta en bratwurst och beställa in god öl i mängder!

Testa något nytt

Öl är så mycket mer än bara en dryck!

Öl kommer i flera spännande former!

Många tror nog att öl enbart är till för att drickas - men ack så fel man kan ha! Öl kan avnjutas på flera andra vis och under en härlig ölresa finns det mycket spännande att upptäcka! Om du älskar öl extra mycket så kanske ett ölspa kan locka? Här kan du bland annat koppla av i ett härligt ölbad som ska vara bra för både stress och immunförsvaret. Medan badet gör gott för både kropp och själ kan man såklart avnjuta en iskall god öl! En rolig sak är att man även kan köpa shampoo, balsam och lotion som innehåller öl. Ja du hörde rätt! Ett plus är att det även ska vara bra för både huden och håret och det är en perfekt present att ta med hem till Sverige! Öl kan även användas i matlagningen eller också avnjutas under tiden man lagar maten! Du kanske har ett stort intresse för både öl och mat så varför inte lära dig mer om öl och vad drycken passar till!

Lär dig mer

Öl är en spännande dryck!

Passa på att lära dig mer om den spännande drycken under din resa!

Öl är en väldigt spännande dryck. Ölkulturen är både stark och stor i världen så det finns mycket att lära sig. Under en ölresa ska man verkligen passa på att lära sig så mycket som möjligt för att på så vis kunna glänsa med sina nya öl kunskaper när man kommer hem till Sverige igen! Man kan till exempel besöka ett bryggeri för att lära sig mer om både ingredienser och de olika steg som sker under tillverkningen av öl. Delta i en ölprovning för att få veta mer om smaker, dofter, olika ölsorter och historien om öl i allmänhet! Man kan även ta reda på mer om man besöker lokala pubar, så passa på att fråga de personer som jobbar på pubarna. De besitter garanterat på mycket spännande kunskap som kan vara roligt att ta del av!

Här kommer även lite fakta som kan vara kul att veta om öl:

  • Man vet inte exakt hur många olika ölsorter det finns i världen men en spännande detalj är att Belgien är det land i världen med flest antal individuella ölmärken.

  • Världens starkaste ölsort heter Snake Venom och har en alkoholhalt på hela 67,5%. Skulle du våga testa den?

  • Det finns människor som lider av fobi för tomma ölglas, det kallas för Cenosillicaphobia.

  • Tjeckien är det land där man dricker mest öl världen! I topp finns även Tyskland och Österrike.

  • Den största ölfestivalen i världen är den kända Oktoberfest som anordnas i München varje år. Har du varit där?

  • Man ska använda olika ölglas till olika ölsorter då glaset påverkar både skumbildning och smak!

  • De första professionella ölbryggarna i världen var kvinnor!

  • Öl är en av världens vanligaste drycker! Före på listan finns både vatten och te.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter