1 erbjudande

Kinaresor

Kinaresor innebär obeskrivliga äventyr: från kinesiska muren till moderna skyskrapor till ofattbar natur. Packa väskan och upplev en resa till Kina med TravelBird!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

En resa till Kina erbjuder otroliga upplevelser i form av mat, kultur och natur. Det är helt klart ett land som inte ens kan trötta ut den mest nyfikna resenären.

När du besöker det mest folkrika landet i världen kan du räkna med att det knappast kommer bli en ointressant resa. Landets historia är flera tusen år gammal och några av de absolut äldsta källskrifterna hittar du just här. För den historieintresserade kan en Kina-resa kanske vara något av det mest spännande man kan göra. Dock behöver du inte vara historiekrankare för att tycka om det här landet, dess naturliga skönhet, fantastiska street food och enastående platser gör det lätt att gilla en Kinaresa. Naturen skiljer sig också otroligt runt om i landet, men det är kanske inte så konstigt då det är ett av de största länderna i världen till ytan. Vädret är allt från tempererat i norr till tropiskt klimat i södra Kina - glöm inte att spana in breddgraderna innan du åker. Så spänn fast dig, släng ner dina favoritplagg i en väska och ta med dig en bok med fraser på mandarin och du är redo för nya upplevelser i detta fascinerande och exotiska land!

Platser värda att besöka och minnas

Det vi har sett och hört talas om hela vårt liv - gör det till verklighet.

Vi vet alla att det sägs att den kinesiska muren är det sista man ser innan man åker till månen… Även om du inte har en inplanerad tripp till månen inom en snar framtid finns det andra sätt att utforska muren på - en resa till Kina! Det finns många otroliga platser och byggnader runt om i Kina, den vi kanske tänker på först är antagligen den kinesiska muren. En mur byggd under fler århundraden för att kunna försvara Kina mot inkräktare och krig. Kanske inte så konstigt att det tog så många år när muren är ca 600 mil lång. Minst lika imponerade är platser som den förbjudna staden i Peking, Mount Huangshan i Anhui (vackraste bergen i Kina på UNESCO:s världsarvslista), Huanggoshu vattenfallen (som är Asiens högsta och mest majestätiska), Longtan Valley (12 km lång dal formad som ett U) och Zhangjiajie i Hunan (3000 jättelika stenar, ca 400 meter i höjd i södra Kina). En Kinaresa består av en kombination av unika och väldigt intressanta platser helt klart värda ett besök.

Men det finns mer än bara fantastiska platser i Kina - visste ni att det var faktiskt här som glassen uppfanns? Och att det är det enda platsen där du kan krama en livslevande panda? Det är också ett väldigt tryggt land, trots att en stor del av befolkningen lever i fattigdom finns det lite brottslighet jämfört med övriga länder. Kineserna är också väldigt gästvänliga och tar alltid mot besökare med ett varmt välkomnande och en öppen famn. Vill du besöka andra exotiska länder utanför Europa? Då är Afrika-resor verkligen att rekommendera eller varför inte göra en spännande resa till Indien. Det finns så många spännande länder att upptäcka i världen!

Glöm Kinakrogen på hörnet - här hittar du en riktig kulinarisk upplevelse

Ju mer du slafsar desto bättre - i Kina anses de höra till god ton att sörpla rejält!

Hungrig? Det är lugnt, i Kina finns det gott om olika typer av mat så packa med dig en hel omgång med chopsticks! Det kinesiska köket är lite av en blanding av olika stilar och de finns olika delar av det kinesiska köket, närmare bestämt 8 stycken: Zhejiang köket, Kantonesiska köket, Fuijan köket, Jiangsu köket, Huan köket, Szechuan köket, Anhui köket och Shandong köket! Så chansen att du faktiskt hittar något som du verkligen gillar är helt klart stor - och en spännande matupplevese till på köpet! Här hittar du inte salt, peppar och ketchup på borden - ös på med soja, vinäger och chilipasta istället.

Spännande kulturer

Djupdyk in i kinesernas kultur och ta del av deras traditioner och seder

Kina är en av de fyra forntida civilisationerna - diversifierad, unik och blandad. Det är perfekt att göra en rundresa i Kina för att på så vis upptäcka mer om det spännande landet under din resa. Glöm heller inte att Kina har många oskrivna regler! Här är några av dem som du inte får missa under din resa till Kina:

  • Det är okej att spotta - till och med dra en riktig loska!
  • Ja, du kan bli serverad grodlungor… sägs vara riktigt gott!
  • Var inte rädd för att ta i när du pratar, kineser anses ofta skrika till varandra, men de talar ju bara högt!
  • Njut av de fantastiska landet och skapa minnen för livet.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter