5 städer att besöka under Kinaresor

Kina är ett fantastiskt land att besöka med mycket intressanta sevärdheter. Även om Kina är säkert förut turister kan en resa på egen hand kan vara svår på grund av att landet är mycket begränsat och befinner sig under strikta förhållanden. Därför arrangeras Kinaresor och de här fem städerna är vanliga resmål under resorna.

1.    Beijing

Beijing, även kallat Peking är Kinas huvudstad och är en mycket spännande stad att besöka. Det är mycket troligt att din kinaresa har både sin början och sitt slut i just Beijing, och det är även en av de städerna som du faktiskt kan utforska på egen hand om du önskar.

Här finns bland annat den förbjudna staden som är ett kinesiskt kejserligt palats som invigdes 1421. Härifrån hann 24 kejsare styra Kina innan Qingdynastin störtades 1911. Palatset är idag världens största palats och sägs ha 9 999 och ett halvt rum.

Är du på en historisk resa kan du också åka på dagsutflykt och uppleva kinesiska muren härifrån.

2.    Tibet

Tibet är en autonom region som sedan 1950-talet styrs från Kina, och är en populär destination som ingår i många Kinaresor. Detta är en plats starkt förknippad med mystik, religion och höga bergskedjor och för många är det en dröm att resa hit någon gång i livet.

Även Tibet går att utforska på egen hand men med en guide kommer du kunna få uppleva alla pärlor området har att erbjuda, utan att riskera att missa någonting.

3.    Shanghai

Se till att boka en Kinaresa som har ett stopp i Shanghai, en riktig världsstad och räknas som Kinas ekonomiska och kommersiella centrum. Shanghai brukar ofta kallas för österns Paris och här finns det gott om lyxhotell och nöjesliv att upptäcka.

Shanghai skiljer sig helt klart när det kommer till arkitektur och kultur från många övriga städer i Kina och det har troligtvis att göra med att det räknas som Kinas Wall Street och här har det västerländska fått ett stort inflytande.

4.    Hongkong

Hongkong ligger i södra delen av Kina och här kommer du att få uppleva sol och värme. Gillar du att shoppa är Hongkong ett bra stopp på din Kinaresa, här finns nämligen den kända shoppinggatan Nathan Road.

I Hongkong finns faktiskt ett helt nöjes- och shoppingdistrikt som kallas för The Golden Mile. Men Hongkong har även mer att erbjuda, som exempelvis bergstoppen Victoria’s Peak med utsikt över hela staden, perfekt för dig som är på fotoresa.

 

5.    Zhujiajiao

Vill du se något väldigt annorlunda under din Kinaresa är Zhujiajiao ett bra stopp. En vattenby där du tar dig fram med roddbåt genom staden. Zhujiajiao har inte jättemycket att se egentligen och en dagsutflykt hit när du besöker Shanghai är alldeles lagom.