Historiska Resor

TravelBird tar dig på historiska resor som innebär intressanta sevärdheter med en fascinerande och spännande historia bakom sig!

Erbjudanden

Välj avresedatum
33 erbjudanden
Om du gillar kultur i form av historia är dessa resor något för dig! Med oss har du chansen att besöka världsberömda attraktioner som skapats för hundratals år sedan eller som berört nationen med sin intressanta berättelse.

Vår fantastiska värld erbjuder mycket vackert att se och många intressanta platser att utforska. Överallt finns det historiska attraktioner som fascinerar resenärer världen över. Ibland vet man inte riktigt hur eller när de egentligen skapats, ibland vet man mycket mer, men oberoende hur mycket man vet fortsätter de att fånga uppmärksamhet. Det finns helt enkelt oändligt många sevärdheter som attraherar historieintresserade individer från hela världen. Låt TravelBird inspirera dig med hjälp av våra historiska resor som erbjuder allt från mystiska Stonehenge och mäktiga Angkor Wat till sorgliga Berlinmuren och antikens Akropolis. Det här är din chans att se det som du en gång lärt dig i skolan och att uppleva något fantastiskt som du sent kommer att glömma. Vare sig du är ute efter en resa inom Europa eller en resa till en annan kontinent, kan du räkna med att skåda enastående landmärken, fantastiska monument, obegripliga slott eller antika ruiner som än idag fascinerar alla besökare.

Vi hoppas kunna inspirera våra resenärer med dessa magiska platser runt om i världen. Vi tipsar om historiska städer och historiska sevärdheter som är värda att besöka, men även platser som är med på UNESCO:s världsarvslista. Alla dessa platser är ställen som vi ärvt, som vi måste göra allt för att bevara och som vi ger vidare till våra barn och följande generationer. En resa fylld av historia är därmed en inspiration till livets intressanta sidor som gjort oss till de vi är idag och som förhoppningsvis hjälper dig förstå vår värld lite bättre. Utöver detta erbjuder historiska platser en resa tillbaka i tiden som garanterat kommer att fascinera dig och lämna ett häpnadsväckande intryck. Låt TravelBird inspirera dig fram till en spännande resa!

Fantastiska Europa

Upplev antiken och mycket mer!

Upplev makalösa Stonehenge under en av våra historiska resor och utforska den ofattbara konstruktionen som fortfarande idag är som ett mysterium för människor världen över!

Stonehenge som är med på UNESCO:s världsarvslista är utan tvekan en av världens mest berömda underverk som imponerar alla resenärer. Det förhistoriska monumentet som befinner sig i England är inte bara unik och enorm, utan även en oförklarlig kvarlämning som vi vet så lite om. Den största stenen är ca 9 meter hög och väger hela 25 ton - det säger sig självt hur makalös denna stenkonstruktion verkligen är! Det sägs att stenarna transporterades ca 250 kilometer och monumentet som sedan skapades anses vara ca 5000 år gammalt. Att uppleva detta med egna ögon är en intressant upplevelse som lämnar dig med många frågor.

Italien och Grekland är länder som även är kända för sin fantastiska historia. Antiken och allt vad det innebär är bekant för många, men att få se det på nära håll och befinna sig på den exakta platsen där en av historiens höjdpunkter ägde rum, är nästan oslagbart. Fantastiska Colosseum som en gång rymde 50 000 åskådare är en makalös konstruktion som skapades ca 50 e.Kr. Den så kallade arenan för gladiatorer är idag en av Italiens mest kända sevärdheter som du bara måste se. Då du väl befinner dig i Rom bör du även ta dig till Vatikanstaten och skåda det Sixtinska kapellet där Michelangelo skapat mästerverk i början av 1500-talet. För att inte snacka om Akropolis i Grekland, som anses vara en av Europas viktigaste ruiner från antiken. Här kan du föreställa dig ett liv under år 400 f.Kr. då fantastiska Parthenon skapades till äran av gudinnan Athena Parthenos. Givetvis är även Akropolis med på UNESCO:s världsarvslista. Glöm inte att besöka East Side Gallery, en del av Berlinmuren som föll 1989. Betydligt mycket färskare än antikens Grekland, men minst lika intressant och sevärt!

Spännande kontinenter

Utanför Europa väntar magiska tempel på dig.

Gillar du magiska stunder i form av fantastiska tempel vid soluppgång? Då är våra historiska resor perfekt för dig!

Angkor Wat är inte bara en av Sydostasiens underverk, utan även en av världens mest imponerande tempel som konstruerades på 1100-talet. Templet är Kambodjas hjärta och är en plats som bör ses åtminstone en gång i livet. Vi rekommenderar att besöka templet på morgonen redan vid soluppgång för att vara med om den bästa upplevelsen! Utöver detta erbjuder Asien andra historiska platser som är minst lika intressanta och imponerande. Kinesiska muren är ett måste om du befinner dig i Kina och det sägs att du inte är en riktig kines, eller i detta fall “Kinaturist”, om du inte besöker muren under en vistelse i landet. Den 6 kilometer långa muren började byggas redan år 220 f.Kr. för att skydda staden mot fiender då Qin Shi Huang regerade. Den nuvarande muren fortsattes dock byggas av de gamla ruinerna år 1368-1644. Att befinna sig på muren, skåda den magiska vyn och knäppa de obligatoriska bilderna är en upplevelse som du kommer att leva länge på!

Glöm inte Taj Mahal i Indien, som precis som de tidigare nämnda sevärdheterna är med på UNESCO:s lista. Den vackra konstruktionen i vit marmor konstruerades mellan åren 1631 och 1648 då Mughal regerade. Denna plats ger dig inte bara fantastiska minnen och vackra bilder, utan även en wow-känsla som du fascineras av. Det här är rent ut sagt ett mästerverk som alla borde se åtminstone en gång! Varför inte besöka USA och skåda Frihetsgudinnan som konstruerades år 1865 och som idag symboliserar möjlighet och frihet? Eller varför inte Afrika och Mombasas fantastiska fästning från slutet av 1500-talet? Det finns så mycket att se på alla kontinenter och vi garanterar att du får vara med om lärorika stunder!

Vita duken

Du har sett dem på film - nu är det dags att se dem i verklighet.

Våra historiska resor erbjuder platser som Hollywood också visat upp. Vi tipsar om sevärdheter som medverkande i världsberömda filmer.

Först ut är Buckingham Palace i London. Den ikoniska byggnaden är inte bara ett av landets största kännetecken, utan även Storbritanniens administrativa högkvarter. Byggnaden som byggdes år 1703 har varit med både i “The King’s Speech” och “The Young Victoria”. Du har väl inte missat filmen “Gladiator” där Colosseum var med eller “The Da Vinci Code” där Saint-Sulpice-kyrkan var med? Asien har också populärt i Hollywood. Visste du att den Förbjudna staden var med i “The Last Emperor” eller att Angkor Wat var med i “Tomb Raider”?

Historiska sevärdheter finns det gott om - det kan vi lätt konstatera med denna lista som vi skapat. Att få uppleva platser som dessa är stunder som du inte glömmer i första hand. Inte bara för att de hör till att se då du besöker ett specifikt land, utan även för att det förklarar mänskligheten och dess evolution på ett helt annat sätt. Att kunna skåda platser som dessa i verklighet går inte ens att jämföras med skolbänken och lektioner eller filmer och Hollywood. Antikens Grekland, gladiatorernas Colosseum, Kambodjas tempel, Englands mystiska stenar… Spännande äventyr väntar på dig!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter