5 fantastiska fotoresor

Är fotografering din stora passion ska du självklart åka på en fotoresa. Det finns fantastiska destinationer för fotoresor världen över, och beroende på vad det är du vill fotografera passar olika destinationer olika bra. Här listar vi fem fantastiska fotoresor.

1.    Isbjörnssafari på Svalbard

En fotoresa till Svalbard är minst lika spännande som fascinerande. Isbjörnar är riktigt mäktiga djur, samtidigt som de också är farliga och det gäller att hålla pulsen under kontroll för att lyckas få riktigt bra bilder.

På en fotoresa till Svalbard flyger du till Longyearbyen som är huvudorten på Svalbard och kommer sedan att ha de som bas under sin fotoresa. Svalbard är kallt året runt och tänk på att ta med dig passande kläder och utrustning.

Svalbard är för övrigt ett utmärkt resmål för äventyrsresor även om du inte gillar fotografering.

2.    Bergsgorillor i Uganda

Vill du ha lite behagligare klimat än vad Svalbard har att erbjuda är Uganda och dess bergsgorillor ett bra alternativ för en fotoresa. Under en sådan här fotoresa har du alltid med dig en guide, det är ingen resa du kan göra på egen hand.

Många fotoresor till bergsgorillorna i Uganda låter dig även då upptäcka och fotografera andra djur, så som schimpanser och vackra fåglar som finns i denna natur. Dessutom är landskapet där dessa gorillor bor mycket vackert och något du kommer att vilja fånga på bild.

3.    Vackra landskap i Skottland

Är du mer av en landskapsfotograf är natur bör du bege dig till Skottland på fotoresa. Skottland har fantastiska landskap som gör sig mycket bra på bild. Även om du kan åka till Skottland på en egen arrangerad fotoresa rekommenderar vi en guidad sådan.

Med en guide som har koll på naturen om omgivningen kommer du att kunna få se de allra vackraste platserna, under precis rätt tid på dygnet för att få perfekta fotografier. Något som du kanske missar om du åker på egen hand.

Kombinera gärna din fotoresa till Skottland med en ölresa, Skottland har nämligen mycket god öl.

4.    Norrsken i Lappland

Fotoresor behöver inte betyda långflygningar och exotiska destinationer, vi ska inte glömma bort det fantastiska som finns närmare hem. Norrskenet uppe i norra Sverige är en fantastisk upplevelse och gör sig riktigt bra på bild.

Bege dig till Kiruna eller Abisko för att bevittna detta magiska naturfenomen. Hit kan du till och med åka på en weekendresa med dina barn som du vill introducera till fotografins värld.

5.    The Big Five i Sydafrika

The Big Five, alltså elefant, buffel, lejon, leopard och noshörning är något du absolut vill fånga på bild om du gillar att fotografera djur. Åk på en kombinerad safari och fotoresa för att uppleva dessa fantastiska djur.

Det vanligaste är att man faktiskt lyckas få se alla fem, men som vanligt när man har med vilda djur att göra är det aldrig någon garanti.